www.kimiraikkonen.com

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Írj ha...


Ahol nincs te, ott nincs én se. "

Kimi 4ever:) kimi gif Pictures, Images and Photos

Már nem sok van..:P

Utolsó kommentek

Ő mondta...:)

»●Boldog Névnapot●«

..nem tudja a Ferrari mit veszít..nyerni nem fog, de vesztení hatalmasat. sebaj. ujabb esély egy régi ismerősnek..=)

2009.09.26. 21:01 | Andrejja | 3 komment

Räikkönen elkötelezett a Ferrari iránt

 

 

Kimi Räikkönen egyelőre nem gondolkozik azon, hogy kategóriát váltson, mert elmondása szerint még mindig nagyon élvezi az F1-es versenyzést. Szinte naponta jelennek meg olyan hírek, amelyek arról szólnak, hogy élő szerződése ellenére jövőre nem marad a Ferrarinál, a finn azonban ezzel kapcsolatban csak ismételni tudja önmagát, és kijelentette, elkötelezett a maranellóiak iránt.

Räikkönen első ferraris évében világbajnoki címet szerzett, tavaly azonban csak harmadik lett, idén pedig bár többször végzett dobogón, autója nem engedi, hogy jó eredményeket érjen el. Belgiumban azonban végre megtört a jég, a pilóta megnyerte a futamot, megszerezve ezzel az olaszok 2009-es első győzelmét.

Az eredmény azonban véleménye szerint nem sok mindenen változtatott, így a formula1.com azon kérdésére, hogy mennyire volt fontos a spái elsősége, a Jégember a következő választ adta.

"Egy győzelem nem változtatja meg az életemet. Könnyebb lesz az élet, ha nyersz? Nem hiszem. Persze mindig kellemes érzés győzni, annak ellenére is, hogy a következő verseny már ismét ugyanaz a régi kihívás. Ha nyersz, az szép, de az emberek ezt nagyon gyorsan elfelejtik. Sokszor elég mindehhez egy futam is, és már nem is emlékeznek arra, hogy nyertél. A spái egy jó eredmény volt számomra, és az eddigi szezon után a csapat is nagyon örült ennek"- mondta a finn, aki szerint a belgiumi sikerrel, majd Monzában egy újabb dobogós hellyel egyáltalán nem azt próbálta bizonyítani, hogy nem vesztette el lelkesedését.

"Nem, ebben a tekintetben sosem voltak kétségeim. Sosem veszted el azt a bizonyos érzéked, hogy hogyan vezesd az autót. A 2009-es szezon egyszerűen csak nehéz volt. De most bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk nyerni"- magyarázta a 4-es rajtszámú Ferrarit vezető pilóta, aki szerint az ilyen jellegű kérdések leginkább azoknak a fejében fordul meg, akik nincsenek a Forma-1-ben. "Ha pedig úgy találták, hogy egy kicsit boldogabb voltam Monzában, akkor higgyék el nekem, hogy az azért volt, mert sok oka van az embernek az örömre a győzelem nélkül is."

A világbajnoki pontversenyben ötödik helyen tanyázó Räikkönennek 2010-re is érvényes szerződése van jelenlegi munkaadójával, ám egyre gyakrabban üti fel fejét az a pletyka, hogy nem tölti ki kontraktusát, és helyét Fernando Alonso veszi át. Utóbbit erősíti az is, hogy a Santander leszerződött a Ferrarival, és az olaszok elnöke, Luca di Montezemolo is úgy nyilatkozott a minap, hogy brazil pilótájuk csapattársa finn vagy spanyol lesz. Vagyis a 2007-es világbajnok helye egyáltalán nem biztos a csapatnál, jómaga azonban egyre jobban unja, hogy reagálnia kell ezekre a híresztelésekre.

"Állandóan csak ismételni tudom azt, hogy szerződésem van, és ez nem változott meg. Ha beszélni akarnak velem, akkor le kell ülnünk tárgyalni. Én maximálisan elkötelezett vagyok, máskülönben nem írtam volna alá a szerződésemet"- hangzott a rövid, de annál tartalmasabb válasz Räikkönentől a ferraris jövőjét firtató kérdésre.

A pilóta nagy rajongója a ralinak, és idén már több versenyen is részt vett, legutóbb a Finn ralin próbálta ki magát. Räikkönen nem is tagadta sosem, elképzelhető, hogy egyszer majd erre a kategóriára vált, de leszögezte, ennek még nem most jött el az ideje.

"Tetszik, és szerintem a rali egy nagyszerű sport, és jó móka is. Teljesen más, mint a Forma-1, annak ellenére, hogy ez is a vezetésről szól. Megtörténhet a jövőben, hogy váltok, de az is, hogy nem"- árulta el Räikkönen. "De az biztos, hogy akarok még ralizni, ha másért nem is, hát a móka kedvéért. Meg fogom próbálni, amikor csak lehetőségem lesz rá, és nem ütközik más dolgaimmal. Szerintem ez egy remek gyakorlás a Forma-1-re, és jól érzem magam tőle."

 

 

. A csapat vezetője, Martin Whitmarsh az egyik legnagyobb tehetségnek nevezte a tizennyolcszoros győztest.

A Mercedes sportigazgatója, Norbert Haug is szívesen látja volt védencét a csapatban. "Ha 2005-ben egy jobb motort tudunk volna biztosítani neki, akkor bajnok lett volna. Kimi mindenki számára jó választás."

A Ferrari elnöke a díj átvétele után egy kicsit elragadtatta magát, és a következőket mondta: "Nagyon örülök a Bank Santanderrel kötött ötéves szerződésnek. Nagyon örülök, hogy van egy spanyol szponzorunk, és elégedett vagyok a csapatommal, Alonsóval."

A szakember azonban csak "játszott" a közönséggel, majd hozzátette: "A következő évben velünk lesz Massa, Raikkönen, és egy spanyol szponzor."

Úgy gondolom az életben mindenki megérdemel még egy esélyt..és ha Kimi megadja ezt a McLarennek, akkor ők élnek is vele.
Luca szórakozzon inkább Alonsoval, ha már ugy is olyan jóban vannak. háhá. ( x ( az érdekel meddig. haha )
Kimi.. róla nem tudok mást mondani. Imádom. Ő a Forma-1 maga. Mindenki Kimit akarja. Drága Alonsok szerintetek miért? (x  pééeffeff. háhá.
..lehet, hogy ti azt hiszitek, hogy milyen jó lesz..élvezzétek..:P Mert a sorsa abban a percben meglesz pecsételve, ahogy a tinta a papírra ér. Most ti nevettek..de akkor én fogok. (x Az nevet, aki utoljára nevet. (xx.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://manocska29.blog.hu/api/trackback/id/tr771409425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wyky891127 2009.09.29. 11:17:20

Mondták már,hogy vmi nem stimmel a fejedben?
Itt nem csak az Alonso-sok nevetnek,
hanem minden épeszű ember.
Tudod mit?
Hajrá Kimi!
Remélem megmenekül,és nem botlik beléd!

Andrejja 2009.09.29. 20:54:55

Szedd már össze magad.
De most ugy őszintén ki vagy te??
Basszus. Pfff.

wyky891127 2009.10.01. 15:41:16

@Andrejja:
Heh.
Nyugi nem jövök többet.
Beteg vagy! :S
Amúgy pszichológiát tanulok,és te beteg vagy!
süti beállítások módosítása