www.kimiraikkonen.com

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Írj ha...


Ahol nincs te, ott nincs én se. "

Kimi 4ever:) kimi gif Pictures, Images and Photos

Már nem sok van..:P

Utolsó kommentek

Ő mondta...:)

»●Boldog Névnapot●«

Hírmorzsák

2011.02.04. 17:46 | Andrejja | Szólj hozzá!

A Red Bull sokat tanult Valenciában

A Red Bull Racing versenyzője, Mark Webber szerdán mindössze negyven percet tölthetett a pályán, miután az autó átépítési munkálatai túl sok időt vettek igénybe. A valenciai tesztek harmadik napja sokkal jobban alakult az ausztrál pilóta számára, aki 105 kör megtétele után a negyedik helyen állt az összesítésben.

"A hosszabb etapok során nagyon sokat tanultunk az autóról és hasznos információk birtokába jutottunk. A csapatunk remek munkát végzett, hiszen már az első teszten is számos kilométert hajtottunk az RB7-es autóba" – értékelte a valenciai hetet Webber.

A Milton Keynes-i csapat versenymérnöke, Ian Morgan szerint eddig biztatóan alakulnak az események. "Az autó megbízhatósága jó volt, és a teljesítménye is rendben volt. Ezzel megfelelő alapokra fektettük a további munkálatokat."

Red Bull: Ha most kezdődne a szezon, mindenkit leköröznénk!

A címvédő Red Bull Racing jól kezdett Valenciában, az első tesztek helyszínén: az első napon Sebastian Vettel bizonyult a leggyorsabbnak, majd szerdán is a legjobbak között volt – a német pilóta három tizedmásodperccel volt lemaradva Fernando Alonsótól, aki a tabella élén állt a nap végén.

A salzburgi italgyártó cég tanácsadója, Helmut Marko úgy véli, hogy a jó eredmények azt bizonyítják, hogy az új, RB7-es autó legalább annyira versenyképes, mint az elődje volt, amellyel tavaly mindkét bajnoki címet megnyerték. "Ha most kezdődnének a versenyek, mindenkit leköröznénk. Az autó lehengerlően veszi a kanyarokat. Ez lehet sorozatban a harmadik sikeres évünk" – idézi a Bild című német napilap a szakembert.

Míg Marko magabiztosan nyilatkozik, Sebastian Vettel nem akarja elbízni magát. "Nagyon sok kört teljesítettem, és úgy érzem, hogy jó irányba haladunk, de nem szabad megfeledkezni arról, hogy az autók még sokat változnak, ezért nehéz megmondani, hogy a tesztek végén ki hol áll majd."

Az RB7-es autó természetesen nem kerülhette el a vetélytársak figyelmét sem. Arra a kérdésre, hogy mit szól az új Red Bullhoz, a hétszeres bajnok Michael Schumacher nevetve azt válaszolta: "Jól néz ki. Úgy értem, szép színes."

Räikkönen kórházba került

Kimi Räikkönen egy éjszakát töltött kórházban Helsinkiben, miután ételmérgezés és gyomorinfluenza tüneteket diagnosztizáltak nála.

Riku Kuvaját kérték meg, hogy erősítse meg a hírt, és kommentálja azt, de Kuvaja nem volt hajlandó mondani semmit ezzel kapcsolatban.

Mindenestre jelenleg úgy tűnik, hogy Kimi megkezdi a felkészülést a jövő hétvégi Svéd Ralira.

"Kimi teljesen a tervek szerint halad majd, és megy a Svéd Ralira. Ezek az események, semmilyen módon nem befolyásolják a terveket. " - mondta Kuvaja az mt3-nak.

Kimi a betegség miatt nem tudott részt venni a Helsinkiben megrendezett állami ünnepségen, melyen jelen volt az általa létrehozott motocross csapat is.

Räikkönen motocross csapatának eredményei az mtv3.fi-n követhetőek!

A Rali-világbajnokságra (WRC) készülő Kimi Räikkönen a négy kerék mellé további kettőt szerzett.

Räikkönen még gyors ütemben a saját rali-csapata mellett még motocross csapatot is alapított. A csapat menedzsere a motocross legenda Kari Tiainen.

A projekt eredményét hamarosan láthatjuk a képernyőn is.

Valenciában csütörtökön véget ért az első téli teszt. A 2011-es Forma-1-es szezon hivatalosan is elkezdődött, az elvárások magasak, mivel a reformok célja a több eseménydús verseny.

Az eredmények csütörtök este az eredmények táblában láthatóak (mtv3.fi).

Ezen túlmenően nagy az izgalom a jégkorong bajnokság körül is. Az eredmény lent található, Jyväskyläban próbálta a Pelicans megtörni a Tappara uralmát.

Räikkönen és az új profil

Kimi Räikkönen idén nagy fába vágta fejszéjét, már ami a motorsportot illeti. Ebben az évben a „Jégember” saját csapatot indít a rali és a motocross világbajnokságban.

- Ice Racing egy született motorsport csapat. Egyszerre rally és motocross csapat. Ha lehetséges lenne még valamibe belevágni, akkor az a pályaversenyzés lenne - mondja a sajtószóvivő, Riku Kuvaja az MTV3-nak.

Kuvaja nemrég tárgyalt a leendő szponzorokkal.

- Elég érdekes a piac jelen pillanatban. Természetesen mindig többet akarunk, de most nagyon jó helyzetben vagyunk.

A csapat hivatalos oldalán az a célkitűzés szerepel, hogy Räikkönen segíthessen az utánpótlás nevelésben.

- Ő az évek során elég sok motorsportban szerzett tapasztalatokat. Most azt akarja, hogy segítsék a fiatalokat érvényesülni, Kuvaja segít a pénzügyi háttér létrehozásában.

Milyen csapatfőnök akkor Räikkönen?

- Úgy kell rá tekinteni ebben az évben, mint a csapat tulajdonosára is. Azt hiszem, hogy nagyon nyugodt és professzionális. Ő nyilvánvalóan keményen hajtott az évek során. - mondja Kuvaja.

Az ICE One Racing egy finn szauna padján született, mint ötlet!

A Kimi Räikkönen által létrehozott Motocross csapat, az ICE One Racing megalapításának ötlete Tommi Mäkinen segítségével született meg tavaly a Finn Rali vasárnapján egy szauna padján.

A szaunában ott volt a hétszeres Enduro bajnok Kari Tiainen is, aki nagyon díjazta a "Jégember" ötletét.

"Kimi ötlete azonnal érdekelni kezdett. Ezután gyors cselekvés következett, gyorsan helyére raktuk a dolgokat. Mi egy kicsit el vagyunk késve időben, de ez akkor is sikeres dolog lehet. " - mondta Tiainen.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://manocska29.blog.hu/api/trackback/id/tr252639039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása