www.kimiraikkonen.com

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Írj ha...


Ahol nincs te, ott nincs én se. "

Kimi 4ever:) kimi gif Pictures, Images and Photos

Már nem sok van..:P

Utolsó kommentek

Ő mondta...:)

»●Boldog Névnapot●«

Sebastian * Melbourne 1

2011.03.24. 17:11 | Andrejja | Szólj hozzá!

Vettel nem fél a kudarcoktól

A Red Bull Racing versenyzője, Sebastian Vettel már alig várja, hogy péntek délelőtt zöldre váltson a lámpa a bokszutca végén Melbourne-ben, és az első hivatalos szabadedzésen is pályára vihesse az egyes rajtszámú autót. A német pilóta a csütörtöki sajtónapon elmondta, hogy már itt az ideje annak, hogy végre élesben is összemérjék erejüket a csapatok.

"A tél bizonyos értelemben rövid volt, de a tesztelések és az előkészületek után itt az ideje annak, hogy a beszéd helyét a motorhang vegye át. Végre versenyezhetünk és összemérhetjük a tudásunkat a vetélytársakkal" – jelentette ki a címvédő, aki úgy véli, hogy sokkal nehezebb lesz a második címszerzés.

"Szerintem nehezebb megvédeni egy címet, mint megszerezni. Most nem is akarok erre gondolni, és inkább a szezonkezdésre koncentrálok. Nagyon örülök a tavalyi sikereknek, de fontos, hogy most előretekintsünk és az előttünk álló feladatokra összpontosítsunk. Remélem, hogy jól kezdünk majd."

Attól, hogy most nagyobbak az elvárások és ezáltal könnyebb kudarcot vallani, nem tart a 23 éves pilóta. "Vannak a sportban és az életben is olyan helyzetek, amikor kapunk a képünkre vagy éppen pofára esünk. Ha észrevesszük, hogy valami nem úgy megy, ahogyan szeretnénk, akkor sem szabad megfutamodni vagy megriadni. A félelem blokkol. Fontos, hogy véghez vigyük azt, amit elterveztünk. Ilyenkor azt kell mondani, hogy nem félek és csak azért is végigcsinálom."


Vettel: Remélem, mi is az élen leszünk

A Red Bull Racing versenyzője, Sebastian Vettel szerdán egy Melbourne közelében található farmon birkanyírással hangolt a szezon első versenyére, az Ausztrál Nagydíjra. A német pilóta a Südkurier című napilapnak adott interjúban a szokatlan kalandról és a Formula-1-ről is mesélt.

Mennyi az esélye annak, hogy vasárnap a mezőnnyel is így bánsz majd?
Sebastian Vettel
: "Nem úgy fogok hozzáállni a versenyhez, mint ma a birkákhoz. Nem leszek ennyire félénk. Nagyon élveztem a dolgot, hiszen még soha csináltam ilyet. Teljesen más, ha neked kell kézbe venned a dolgokat. El kellett képzelnem, hogy hogyan is néz ki egy birka a bundája nélkül, majd tízszer is végig kellett mennem rajta a borotvával. Ez nagy stressz az állatnak, és a bundája sem marad egyben. De gyakorlat teszi a mestert."

Térjünk a sportra: idén öt bajnok lesz a mezőnyben. Ettől nagyobb a kihívás?
Sebastian Vettel
: "Nem az számít, hogy mennyi világbajnok áll rajthoz. Nagyon sok a jó pilóta, különösen a legjobb csapatoknál. Idén is nagyon szoros lesz a küzdelem. Jelenleg senki sem tudja, hogy ki hol áll. A teszten többen is kimagaslóan szerepeltek, de most majd kiderül, hogy a tesztek mennyire felelnek meg a valóságnak. Mi jól felkészültünk és az élen akarunk harcolni."

Szerinted jelenleg mi a sorrend?
Sebastian Vettel
: "A Ferrari nagyon-nagyon erős lesz. Aki meg tudja közelíteni őket, az élen harcolhat. A Mercedes is jól szerepelt, miután egyszerre több új elemet is bevetettek. A McLarent nehéz megítélni, mert sok nehézségük volt. A Renault mindig az élen volt és egyenletesen szerepeltek. Remélem, hogy mi is valahol az élen járunk."

Változtat valamit, hogy világbajnokként nem üldöző, hanem üldözött vagy?
Sebastian Vettel
: "A titok az, hogy nem szabad sokat változtatni a dolgokon. Persze jó, hogy most az enyém az egyes rajtszám. Ahogy azt tavaly is elmondtam, mindenki erre törekszik. Sikerült végre megszereznem, és nem szívesen adnám oda többé senkinek sem. Ez a célom az idén, de tudom, hogy mindenki nulláról indul. Mindenki újra szerencsét próbálhat."

Az egyes rajtszámtól erősebb lettél?
Sebastian Vettel
: "Szó sincs arról, hogy valaki egy rajtszámtól azonnal erőfeszítések nélkül két tizedmásodperccel gyorsabb lesz. Fontos, hogy mindent kihozzunk a gépből, amit csak lehet. Azt már többen is mondták, hogy valamivel higgadtabb lesz az ember. Az biztos, hogy ezt a címet már senki sem veheti el tőlem."

A szerződésedet is azért hosszabbítottad meg, hogy nyugtod legyen?
Sebastian Vettel
: "Tudatalatt talán. Nem úgy volt, hogy miután felgyorsultak körülöttem az események, azt kérdeztem, hogy mit tehetünk. Jól érzem magam a csapatnál és egyelőre csak Red Bull Racinggel vannak terveim. Így alakult."


Vettel: A Red Bullnak nincs miért aggódnia
 

Sebastian Vettel szerint neki és Red Bull Racing csapatának nincs miért aggódnia az óriási bizonytalanság miatt, melyet az új szabályok jelentenek.

A forgatókönyvet még nehezebb megjósolni, mint korábban - köszönhetően a Pirelli abroncsok nagymértékű kopásának, a KERS visszatérésének és az állítható hátsó szárny bevezetésének. A tavalyi év világbajnoka nem szeretne még semmilyen jóslatot mondani formájukról.

De Vettel elmondta, a Red Bullnak minden oka megvan arra, hogy bizakodva kezdje a szezont az Albert Parkban, mivel a felkészülésük a lehető legjobban sikerült.

"Talán a bizonytalanság miatt nem lehet tudni, hol állsz a többiekhez képest. Ilyennel korábban nem találkoztunk - amikor csak tipikus dolgokkal kellett számolni, mint például az üzemanyag-mennyiség. Néhányan aerodinamikai csomagjaikat korábban, vagy később vetik be. Eltekintve az üzemanyag-mennyiségtől, a tankolás betiltása miatt, most az abroncsokra kell figyelni, minden a gumik állapotától függ, újak, vagy használtak, néhány, vagy csak nagyon kevés kört lehet őket használni, ezt követően pedig másodperceket veszítesz. Ez azt jelenti, minden felborult és ezt láthattuk a teszteken is. Ezért nehéz megjósolni, ki mennyire erős. De bizonytalanok vagyunk-e? Nem kell aggódnunk, mert azt hiszem, tudjuk, milyen munkát végeztünk és jó formában lehetünk. Most már csak azt a kérdést kell megválaszolni, hol állunk a többiekhez képest."

Vettel első hivatalos fellépését Ausztráliában világbajnokként szerdán tette, a Warrock Cattle farmon promóciós rendezvényen vett részt.

A német pilóta juhokat simogatott, valamint juhokat terelő kutyát irányított, megérezhette milyen egy ausztrál farmer élete. És habár félt attól, hogy a nyíróollóval megsérti a birkát, elmondta, a pályán teljesen más munkát végez majd.

"Nem leszek annyira félénk, mint ma, mivel tudom, mit kell tennem. Jó telünk volt és sok kilométert teljesítettünk. Valódi nagy problémánk nem volt az autóval, csak kisebb problémáink, de semmi komoly. Az eddigi legjobb telünk volt. De nehéz megmondani, hol állunk a többiekhez képest, mert új dolgok vannak minden csapat autóján, újak a szabályok és az abroncsok, ezért nehéz pontosan megmondani, hol állsz. De azért vagyunk itt, hogy ez kiderüljön, legkorábban szombaton."

Habár Vettel az egyes rajtszámot viseli autóján a melbourne-i versenyen, úgy gondolja, megvédeni a bajnoki címet olyan nehéz lesz, mint megszerezni az első helyet.

"Azt hiszem, mindannyian tudjuk, hogy újra a nulláról kezdünk. Tudom, nekem is nulla pontom van úgy, mint mindenki másnak. Talán az egyes rajtszám az én autómon van, de ez a tavaly történtek miatt van így és nem tesz gyorsabbá az idei évben. Keményen kell dolgozni és mindent kihozni az autóból, hogy az élen legyünk."


Vettel és Hamilton is „szórja” a pénzt

Sebastian Vettel és Lewis Hamilton is nemrég egy nagyobb összeget költött.

A Red Bull-Racing és a McLaren világbajnok versenyzője is bármit megvehet magának.

Sebastian Vettel a 2010-es világbajnoki címe után nagy pénzt szakított le, és most elárulta, meglepte magát egy kis ajándékkal.

„Nem fogok hazudni. Igen, vettem valamit.” – mondta Sebastian Vettel Melbourne-ben.

Egy Ferrarit?

„Nem, nem autót vettem.” – mondta mosolyogva Seb.

Egy repülőt?

„Csak annyit mondhatok, hogy megrendeltem, de még nem érkezett meg. Szóval ezen még dolgoznod kell.” – válaszolt humorosan Vettel a német Bild újságírójának.

Lewis Hamilton sem bízta a véletlenre, miután a legnagyobb F1-es bevételét tudhatta magáénak a tavalyi szezonban.

„Vettem egy gyémánt gyűrűt. Bvlgari. Nevetségesen drága volt.” – mondta Lewis Hamilton.

„De ez volt a legdrágább dolog, amit valaha is a barátnőmnek vettem. Vettem neki egy gyűrűt az évfordulónkra és istenverte drága volt. 


Röviden: Vettel elnevezte az új autóját

Sebastian Vettel, a Red Bull-Racing német versenyzője közvetlen az évadnyitó Ausztrál Nagydíj előtt elnevezte az aktuális munkaeszközét.

Kata, Kate mocskos nővére, Luscious Liz és Randy Mandy után a név…

2010 világbajnokát a névválasztásban Kylie Minogue ihlette meg. Az RB7 első kasztnija a Kinky Kylie nevet kapta.


Vettel: Bajnok vagyok, de ettől még nem leszek gyorsabb

Sebastian Vettel, a Red Bull-Racing világbajnok versenyzője hangsúlyozza, boldog és büszke, hogy az ő autóján szerepel az egyes rajtszám, de ettől még nem lesz gyorsabb.

Vettel elmondta, hosszú még a szezon és sok minden történhet ez idő alatt.

Sebastian Vettel

Természetesen büszkeséggel tölt el az, hogy az én autóm viseli az egyes rajtszámot, de ettől még nem leszek gyorsabb. Megtiszteltetés számomra, de idén ismét mindenki a nulláról kezdi meg az évet. Bíztató téli teszteket zártunk és az autónk jónak, megbízhatónak tűnik, de ez még mindig nem jelent semmit.

Hosszú lesz a szezon, és ez idő alatt sok minden történhet. Folyamatosan nyomnunk kell, nem szabad leállnunk. Hiába dominálsz az első néhány versenyen, ha a végére kipukkadsz.

Most ott akarom folytatni, ahol tavaly abbahagytam. Abu Dhabi-ban nyerni tudtam és bízok benne, hogy ez most itt Ausztráliában is sikerülhet.


Vettel: Vannak még kérdőjelek
 

Bár a világbajnok biztosra veszi, hogy a Red Bull nagy eséllyel száll harcba a győzelemért a melbourne-i szezonnyitón, elismeri, vannak még bizonytalan dolgok 2011-re.

„Azt hiszem, a helyzet egy kicsit trükkös az idén, mert nem igazán tudod, mennyire vagy versenyképes” - mondta a német, ezzel főleg a Pirelli új gumiabroncsaira célozva, amelyek a Bridgestone-t váltották.

 

"Tudjuk, hogy akármit is csináltunk a télen, mindig elégedettek voltunk, az autó már az első tesztektől kezdve megbízhatónak bizonyult, de hogy ez elég lesz-e nekünk, nem igazán tudom.”

„De az általánosságban vett legerősebb csomag még mindig képes a nyerésre, szóval e tekintetben semmi sem változott.”


A bejegyzés trackback címe:

https://manocska29.blog.hu/api/trackback/id/tr832768509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása