www.kimiraikkonen.com

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Írj ha...


Ahol nincs te, ott nincs én se. "

Kimi 4ever:) kimi gif Pictures, Images and Photos

Már nem sok van..:P

Utolsó kommentek

Ő mondta...:)

»●Boldog Névnapot●«

Sebastian * Melbourne 2

2011.03.25. 10:33 | Andrejja | Szólj hozzá!

A Red Bull készen áll a címvédésre

A Red Bull-Racing versenyzői, Sebastian Vettel és Mark Webber, valamint Christian Horner csapatfőnök is maximálisan készen áll az előtte álló kihívásokra.

A csapat nagyon bízik abban, hogy megvédhetik a tavaly megszerzett világbajnoki címüket.

Sebastian Vettel

Nagyon boldog vagyok, hogy a hosszabb téli szünet után ismét versenyezni fogunk ezen a hétvégén. Mindannyian vártuk már ezt a pillanatot és maximálisan készen állunk arra, hogy megvédjük a bajnoki címünket.

A tavalyi év nagyon sok örömöt hozott nekünk, de most az idei évre kell koncentrálnunk és elsősorban arra, hogy megnyerjük az évadnyitó Ausztrál Nagydíjat, ami minden bizonnyal egy érdekes hétvége lesz. Mindenki a nulláról kezdi meg a szezont, de tudom, hogy a csapat remekül fel tudott készülni a szezonra, ezért nincs miért aggódnom.

Mark Webber

Fantasztikus érzés hazai környezetben kezdeni az évet és ennél már csak az lenne szebb, ha vasárnap én állnék a dobogó legfelső fokán. Nagyon izgalmas hétvégének ígérkezik ez, mivel nem tudjuk, hogy az újítások minként is fognak működni, nem beszélve a Pirelli abroncsairól, és akkor még itt van az időjárás is.

A csapat maximálisan felkészült és személy szerint én is. Rengeteget dolgoztunk és teszteltünk télen, de ennek most vége. Elérkeztünk a legizgalmasabb részhez, amikor is újra versenyezni fogunk. Az Albert Parkban minden bizonnyal sok kérdésre választ fogunk kapni.

Christian Horner

Fantasztikus téli időszakot zártunk. Ezen időszak alatt céljaink 90%-át sikerült teljesíteni, tehát elégedettek lehetünk ezzel az eredménnyel. A csapatnál mindenki izgatott és természetesen én sem lógok ki a sorból. Nincs más dolgunk, mint pihenni még egy kicsit és pénteken megkezdődhet az őrület.

Az autónk versenyképes és a megbízhatóság is rendben van, de pontos képet erről és az erősorrendről csak a hétvégén fogunk kapni. Mindenesetre maximálisan felkészültünk az előttünk álló szezonra és a címvédésre, mely minden bizonnyal kemény feladat lesz, tekintve azt, hogy mit értünk el tavaly.


A Red Bull és az új kihívás

A Red Bull-Racing először védheti meg a bajnoki címét a Formula-1-ben.

Christian Horner csapatfőnök nagyon büszke a csapatára.

Christian Horner

Fantasztikus évet zártunk a tavalyi szezonban, és őszintén mondom, életem egyik legszebb pillanata volt az, amikor tudatosult bennem, hogy a csapatunk mindkét világbajnoki címet megnyerte. Ez olyan, mint amikor egy óriási kő esik le a szívedről, bámulatos és egyszerre felemelő érzés.

A 2010-es évnek vége, most 2011-et írunk, tehát új célok és kihívások előtt állunk. Az idei szezonban teljesen más nyomás helyeződik a vállunkra, mint tavaly. Remek dolog volt elérni mindazt, amit tavaly sikerült megvalósítanunk, de a bajnoki címvédés már más tészta. Talán nehezebb, mint bajnoknak lenni.

Büszkeséggel tölt el minket az a tudat, hogy az egyes és a kettes rajtszám is a mi autónkon szerepel. Ennek tudatában is nagyon motiváltak vagyunk.

Emlékszem, amikor Dietrich Mateschitz tulajdonos 2004 év végén a bajnoki címről beszélt, és csak annyit mondott, hogy minél hamarabb érjük el. Úgy gondolom, hogy egy nagyon gyorsan fejlődő csapattá váltunk.

Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek, és ilyen remek szakemberekkel, valamint versenyzőkkel dolgozhatok együtt. Sebastian Vettel és Mark Webber is remek srác. Két különböző karakter, de mindkettőnek megvan a saját erőssége. És akkor itt van Adrian Newey főtervezőnk is, aki ugyanolyan fontos, mint Sebastian vagy Mark. Fantasztikus munkát végez a csapatnál és rendkívül jó munkakapcsolatot ápolok vele. Adrian nagy koponya és bízom benne, hogy még hosszú ideig velünk lesz.

Ami a riválisokat illeti, nem szeretnék különösebben beszélni róluk, mivel mint eddig mindig, saját magunkra koncentráltunk, de azt elmondhatom, hogy a Ferrari megbízhatósága lenyűgözött minket és biztosan erősek.


A Red Bull reméli, Vettel és Webber nem esik egymásnak

Christian Horner, a Red Bull-Racing csapatfőnöke tudja, hogy Sebastian Vettel és Mark Webber arra fog törekedni, hogy nyerjen, de bízik abban, hogy nem ismétlődik meg a tavalyi év.

2010-ben a Red Bull-Racing párosa nem egyszer összecsapott egymással a pályán és azon kívül is. A legemlékezetesebb csata Sebastian Vettel és Mark Webber között Törökországban volt, amikor a két pilóta összeütközött egymással.

Vettel kiesett a versenyből, addig Webber lecsúszott az első helyről. A Red Bull vezetősége kifelé folyamatosan azt kommunikálta, hogy minden rendben van a versenyzői között, ám a szezon végeztével Mark és Sebastian is elárulta, nem volt felhőtlen a kapcsolatuk.

Christian Horner most abban bízik, hogy idén jobb lesz a kapcsolat a két pilóta között.

„Tény, hogy tavaly egy-két alkalommal nem voltak puszipajtások, de ez talán érthető is valahol, mivel mindketten komoly harcban voltak a bajnoki címért. Ezzel együtt Mark és Sebastian is tanult az esetből és úgy gondolom, hogy egyes helyzetekben óvatosabbak lesznek.” – mondta Christian Horner.

 „Biztos vagyok abban, hogy keményen fogják nyomni, de nem fognak túlzásba esni, így nem hiszem, hogy lesz konfliktus idén. Pontosan tudják, hogy szükségük van egymásra. Egy biztos, nem fogunk sorrendet hozni közöttük, rájuk bízzuk ezt a kérdést.” 


Erős startot vett a Red Bull Ausztráliában

Sebastian Vettel és Mark Webber is elégedett az első nap után Ausztráliában.

2010 világbajnoka és az ausztrál pilóta már nagyon várja az időmérő edzést.

Sebastian Vettel

Ez egy szokásos pénteki nap volt számunkra, leszámítva azt, hogy sok új dolgot ki kellett próbálnunk és ellenőriznünk az autónkon. Szeretek Ausztráliában versenyezni és jó volt újra kigurulni erre a fantasztikus pályára. A közönség már most kitesz magáért, noha az időmérő edzés még csak most következik, amit személy szerint már nagyon várok.

A mai napon a legnagyobb problémát az időjárás okozta. Hol száraz, hol nedves volt a pálya, ami nem könnyítette meg a dolgunkat. Mindemellett erős szél is fújt a pálya egyes részein.

Mindezek ellenére elégedett vagyok az elért eredményekkel, és úgy vélem, hogy jól állunk a riválisainkhoz képest. De még várnunk kell, hogy biztosat tudjak mondani.

Mark Webber


Trükkös volt a mai nap az időjárás miatt. Ez különösen a második szabadedzés végére értendő. Az eső nem könnyítette meg a dolgunkat, de szépen tudtunk haladni és komoly problémával nem találtuk szembe magunkat, ami bíztató a holnapi napot illetően. Természetesen még mindig van némi tennivalónk az autóval, és a versenytársak is erősnek tűnnek.

Ha megnézzük, akkor láthatjuk, hogy a Mclaren gyors, addig a Ferrari formáját soha nem lehet megítélni, mivel péntekenként mindig egy kicsivel több üzemanyaggal körözget.

Várom a holnapi napot, és izgatott vagyok az időmérő miatt. Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz.


Newey: A Red Bull még mindig a legerősebb!

Adrian Newey, a Red Bull-Racing tervezőmérnöke szerint csapata továbbra is a legerősebb a Formula-1 mezőnyében.

Newey körülbelül 3-5 tizedmásodperces előnnyel számol.

Adrian Newey

Továbbra is nyitott és kemény kihívásra számítok. Az előnyünk 3-5 tizedmásodperc körül mozog, de nem érezzük túlságosan biztonságban magunkat. Nem pihenhetünk, mert akkor kellemetlen meglepetés érhet minket.

A Ferrari nagyon erős és a McLaren csapatot jól ismerem, mivel dolgoztam ott. A McLaren képes felkapaszkodni a lejtőn. Ezzel együtt a Mercedes is ott van.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://manocska29.blog.hu/api/trackback/id/tr12770278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása