www.kimiraikkonen.com

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Írj ha...


Ahol nincs te, ott nincs én se. "

Kimi 4ever:) kimi gif Pictures, Images and Photos

Már nem sok van..:P

Utolsó kommentek

Ő mondta...:)

»●Boldog Névnapot●«

Május 23

2011.05.23. 20:35 | Andrejja | Szólj hozzá!

Spanyol Nagydíj: Nemzetközi sajtóvisszhang

 

 

A Spanyol Nagydíj számos izgalmat tartogatott a közönségnek: a rajt után Fernando Alonso állt az élre, a kerékcsere után azonban több helyet is visszaesett, így a hazai kedvenc helyett, Sebastian Vettel és Lewis Hamilton harcolt a győzelemért az utolsó méterekig. A nemzetközi sajtó a két harcos teljesítményét dicsérte a vasárnapi küzdelem után.

Anglia

The Times: "Már rég nem volt ilyen izgalmas a verseny Spanyolországban. Lewis oly közel, és mégis oly távolt volt a győzelemtől. De Vettelnek is meg kellett dolgoznia a fizetésemelésért, amit a tavalyi bajnoki címe után kapott. Lewis fáradhatatlanul üldözte őt a célig, de nem tudta hibába hajszolni."

The Sun: "Lewis Hamilton kemény csatát vívott Sebastian Vettellel, majd beismerte, hogy kemény dió volt. Hamiltonnak meg kellett elégednie a második hellyel, mert a címvédő 40 körön keresztül maga mögött tudta tartani."

Daily Mail: "Bikaviadal a barcelonai arénában. Hamilton azonban nem tudott döntő csapást mérni a vörös bikára, pedig mindent megtett érte. Annyira meg tudta közelíteni, hogy alig több mint fél másodperc volt lemaradása a célba érkezésekor."

Guardian: "A futam kétharmad részében Hamilton olyan hősiesen üldözte Vettelt, hogy az ember azt hitte utol is éri. Úgy érezhettünk magunkat, mint egy gyermek, aki elhitte, hogy a Prérifarkas utolérheti a Kengyelfutó gyalogkakukkot. Ennek a szezonnak hamarabb vége lesz, minthogy a levelek lehullanak a fáról, amennyiben Vettel így folytatja."

Daily Mirror: "Mindenki az élen állók csatájára figyelt. Az új szabályoknak köszönhetően az általában unalmas verseny is krimi volt."

Olaszország

Gazzetta dello Sport: "Vettel és a Red Bull uralta a versenyt. Vettel hidegvérrel nyert, az egyik legkeményebb riválisa ellen. Már nem kell sok, és újra bajnok lesz. Schumacher remekül rajtolt, és az idei legjobb versenyét futotta. Alonso mindent beleadott, és kiderült, hogy a Ferrari miért is hosszabbított vele."

Corriere dello Sport: "Vettel újabb győzelmet szerzett. A Ferrari olyan lassú, mint egy öreg gőzmozdony."

Tuttosport: "Vettel érettebb és tapasztaltabb, mint valaha. Talán már július 4-én, a szülinapján megajándékozza magát a bajnoki címmel."

Repubblica: "Alonso nem tudja felvenni a harcot Vettelel, aki közelebb került a bajnoki címhez. Sikeresen teljesítette az érettségi vizsgát, amikor ellenállt az agresszív Hamiltonnak."

Corriere della Sera
: "Vettel, az emberevő. A Ferraris Schumacher klónja egyedül harcol a bajnoki címért. Ő a Formula-1 királya."

Spanyolország

AS: "Alonso álma rémálommá vált. Az 5. helyen ért célba és óriási hátrányban van."

Marca: "Alonso csak az 5. Az akarat megvan, de nem mennek a dolgok. A Red Bull és a McLaren utolérhetetlen. Alonsót lekörözték."

Sport: "Vettel Barcelona királya. Megerősítette a vezető pozícióját."

El Mundo Deportivo: "Vettel ellenállt Hamilton támadásainak. Alonso csak az 5. lett."


Sebastian Vettel, a Red Bull-Racing német világbajnoka abban bízik, hogy ezen a hétvégén Monacóban is nagyon erős lesz.

Seb reményteljes a hercegségi hétvége előtt.

Sebastian Vettel

Elismerésreméltó egy F1-es autót Monacóban vezetni. Ez egy teljesen egyedi pálya és egyedülálló kihívást jelent a versenyző számára. Olyan keményen kell nyomnod, mint egy normális pályán, de a legkisebb hiba is nagy büntetést jelenthet.

Az időmérő edzésen szerzett eredmény nagyon fontos, ami meghatározhatja a versenyed, miután Monacóban hagyományosan nagyon nehéz az előzés.

Az időmérő alatt Monacóban a forgalom kezelése nagy kihívást jelent.

Ez az év egyik csúcspontja. Tavaly jól szerepeltünk ezen a pályán és remélem, hogy ismét nagyon erősek lehetünk


Red Bull: Nem várhatjuk el mindig Vettel-től a győzelmet

 

A Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz szerint nem helyezhetnek túlságosan nagy súlyt Sebastian Vettel vállaira azzal, hogy rendre győzelmet várnak el tőle.

Mateschitz óvatos lenne.

Sebastian Vettel 2010-ben hatalmas nyomás alatt versenyzett, mindenki világbajnoki címet várt tőle, de ezt csak az utolsó utáni pillanatokban sikerült megvalósítania.

Vettel idén élete legjobb formájában versenyez és 5 futam után 4 győzelemmel a neve mellett fölényesen vezeti a tabellát.

Dietirch Mateschitz, a Red Bull tulajdonosa óvatos lenne: „5 versenyből 4-et megnyerni egy fantasztikus dolog, de nem várhatjuk el tőle azt, hogy ezt folyamatosan megismételje. Egy bizonyos ponton következni fog egy szünet.” – mondta a 67 éves milliárdos.

Vettel eddigi legrosszabb eredménye egy második hely Kínából.


 

A Red Bull sejti, hogy miért volt gyors a McLaren

 

A Red Bull-Racing német világbajnoka, Sebastian Vettel elmondta, van pár elméletük arra, hogy vasárnap a McLaren Mercedes miért volt olyan versenyképes.

A McLaren trükkje egyelőre nem ismert.

A McLaren Mercedes vasárnap messze jobb sebességet diktált Barcelonában. A kvalifikációt követően mindenki azt gondolta, hogy Sebastian Vettel és Mark Webber fog egymással megküzdeni az első helyért.

Végül Vettel és Lewis Hamilton játszotta le egymás között a dolgot. Sebastian ugyan megnyerte a futamot, de a McLaren nagyon közel volt ahhoz, hogy Kína után ismét az első helyen zárja a futamot.

Mi lehet a McLaren trükkje?

„Van pár elméletünk.” – mondta Sebastian Vettel.

Alexander Wurz, a korábbi F1-es pilóta nem érti a helyzetet: „Nem tudok erre a kérdésre választ adni. Ha tudnék, azonnal sok pénzért eladnám.”


Vettel: Meglepett a Ferrari visszaesése!

 

Sebastian Vettel, a Red Bull-Racing német világbajnoka meglepődött, amikor mindkét Ferrarit lekörözte a versenyen.

Vettel nem érti, hogy mi történhetett a Ferrarival.

Fernando Alonso a 4. rajtkockáról kezdte meg a 2011-es Spanyol Nagydíjat. Alonso mindenkit, talán még saját magát is meglepte, amikor a startot követően az élre állt a 150°Italiával.

A kétszeres spanyol világbajnok kihasználta a szélárnyékot és élete egyik legjobb rajtját mutatta be. A közönség megőrült és a spanyolok önkívületi állapotban ünnepeltek.

Alonso az első etapban végig vezette a versenyt, hősiesen küzdve a Red Bull és a McLaren csapattal, majd az első kiállások után fokozatosan visszaesett és a végén még kört is kapott.

„Meglepett, mert Fernando remek rajtot vett és sokáig vezette a versenyt. Az első kiállások után sikerült őt megelőznöm, de arra nem számítottam, hogy mindkét Ferrarit le fogjuk körözni.” – mondta Sebastian Vettel.

„Nem tudom, hogy miért esett ennyire vissza a Ferrari teljesítménye. Hirtelen nagy lett a különbség köztünk. De nyilvánvalóan nem ezzel foglalkoztam, mivel akkor Lewis már keményen támadott.” – tette hozzá Vettel.


A bejegyzés trackback címe:

https://manocska29.blog.hu/api/trackback/id/tr652927081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása