www.kimiraikkonen.com

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Írj ha...


Ahol nincs te, ott nincs én se. "

Kimi 4ever:) kimi gif Pictures, Images and Photos

Már nem sok van..:P

Utolsó kommentek

Ő mondta...:)

»●Boldog Névnapot●«

Istambul 4

2011.05.08. 18:54 | Andrejja | Szólj hozzá!

Marko: Vettel hihetetlenül magas szinten versenyez

Helmut Marko, a Red Bull Motorsport tanácsadója nem győzi dicsérni 2010 világbajnokát, aki Törökországban győzni tudott.

Marko nagyon elégedett az eredménnyel.

Helmut Marko

Maximálisan elégedett vagyok, mivel ennél jobb eredményt csak akkor érhettünk volna el, ha három autóval versenyeznénk.

Sebastian hihetetlenül magas szinten versenyez. Egy pillanatra sem bizonytalanodott el és hibátlanul versenyez. Ausztrália óta képtelen hibázni és fantasztikus az, amit csinál.

Mark esetében sem tudok rossz teljesítményről beszélni. Rendkívül erős tudott lenni. A rajtja nem volt jó, sokat szenvedett, de tudtuk, hogy kemény lesz a startja, mivel a poros ívről indult.

Amit pedig Alonso ellen mutatott be, az nagyszerű volt. Kellően agresszív volt és nem adott esélyt a spanyolnak.

A Ferrari sebessége meglepett, nagyon gyorsak tudtak lenni és versenyképesek voltak. Most abban reménykedem, hogy a következő versenyen Barcelonában ismét a Ferrari lesz mögöttünk, vagy talán a Renault, esetleg a Mercedes. Nekünk ez jót tenne.

Bizakodó vagyok a folytatást illetően, mert remekül kezdtük az évet és még lesz pár új fejlesztésünk az autóra. Barcelonában az új alkatrészek sokat segíthetnek.

 


Horner: Ez egy édes győzelem a Red Bull számára

Christian Horner, a Red Bull-Racing csapatfőnöke futtában a dobogós ünnepelés előtt édesnek nevezte a mai sikerüket Törökországban.

Christian Horner: Ez egy édes győzelem ma számunkra. Kiváló munkát végeztek a versenyzőink. Fantasztikusak voltak a kiállások. A stratégia nagyszerű volt, akárcsak a verseny.


Vettel: Ez egy sima verseny volt

Sebastian Vettel, a Red Bull-Racing német világbajnoka meglehetősen sima versenynek nevezte a 2011-es Török Nagydíjat, amit végül sikerült megnyernie.

Vettel boldog, de nem bízza el magát.

Sebastian Vettel

Azt gondolom, hogy a mai egy meglehetősen sima verseny volt. Fontos volt, hogy a rajt jól sikerüljön és ezzel nem is volt gond. Minden gond nélkül el tudtam rajtolni és megtartottam az első helyemet.

Szóval tényleg jól sikerült a rajt, majd ezt követően arra koncentráltam, hogy kiautózzak magamnak egy kényelmes előnyt. Összességében 3, 4 vagy 8 másodperccel mindig elől tudtam haladni. Végig uraltam a versenyt és ezzel nem is volt gond.

A taktikát illetően könnyebb dolgom volt, mint a többieknek, mivel elől autóztam, de az elején sosem tudhatod, hogy mi vár rád a gumikat illetően. Igazság szerint az első etap végét meg kellett várnunk ahhoz, hogy tudjuk, mi a helyzet.

A végén kint tudtam volna maradni a pályán, de nem tettem, mivel nem szerettem volna kockáztatni. Megvolt az előnyöm, ami lehetővé tette mindezt, de nem lehetett tudni, hogy mikor jön ki a biztonsági autó, és ha ez megtörtént volna, akkor használt gumikon kellett volna mennem a kiállás nélkül.

Nagyon elégedett vagyok a csapat munkájával, remek munkát végeztek. Jó volt meghálálni azt, amit értem tettek pénteken, amikor összetörtem az autót. Mark szerelői is segítettek, de úgy gondolom, hogy kiérdemeltem ezt. 

Jó sok pontot szerezni, de még nagyon messze van a vége. Nagyon gyorsan megváltozhat a helyzet, nem lehet tudni, hogy mi lesz a következő versenyeken. Ez különösen akkor igaz, ha Fernando-ról beszélünk. Egyszer eltűnik, majd ismét felbukkan.

Jól kezdtük az évet, de 19 versenyből még mindig csak 4 futamon vagyunk túl. Folytatnunk kell a munkát.


Webber: Sebastian verhetetlen

 

A Red Bull Racing versenyzője, Mark Webber a második helyen ért célba a Török Nagydíjon, miután a futam második felében sikeres előzési manővert hajtott végre Fernando Alonso ellen. "Nagyon élveztem a Fernando elleni csatát" – lelkesedett az ausztrál pilóta.

"Ezen a versenyen a DRS sokat segített, de a döntő szerepet a gumik játszották. Nagy jelentősége volt annak, hogy a verseny végén jobb gumikkal voltam kint a pályán, mint Fernando" – folytatta a 34 éves pilóta, akinek nem volt problémamentes versenye, ugyanis a stratégián változtatni kellett és a KERS sem működött megfelelően a futam végén.

"Tisztában voltam azzal, hogy a stratégiának fontos szerepe lesz, de az első kerékcserémre a tervezettnél korábban hívtak ki. Végül is ez már lényegtelen, jelenleg Sebastian verhetetlen" – tette hozzá Webber.


Vettel: Négyből három

A Red Bull Racing versenyzője, Sebastian Vettel egy újabb győzelemmel lett gazdagabb a Török Nagydíjon, így tovább növelte előnyét az összesítésben a riválisaival szemben. A pénteki első szabadedzésen a német pilóta csúnyán összetörte az autóját, így a szerelőknek túlórázniuk kellett, de a plusz munka kifizetődő volt, ugyanis a szombati első hely után, vasárnap a csapat tiszteletére játszották el az osztrák himnuszt.

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko az ORF televíziónak a futam elintése után elmondta: "Sebastian szenzációs volt, a taktika is remek volt. Marknál sokkal nehezebb helyzetünk volt, ugyanis a rajtnál visszaesett Rosberg mögé. A gumik a vezetési stílusa miatt gyorsabban elhasználódtak, de így is meg tudta előzni a rendkívül motivált Alonsót és második lett. Ezzel az eredménnyel feledtettük a tavalyi kudarcokat. Az a legfontosabb a bajnokság szempontjából, hogy magunk mögött hagytuk a McLarent."

Az immár tizennégyszeres futamgyőztes a diadal után elmondta: "A versenyem nagyon jól sikerült, a rajtnak döntő szerepe volt, mert így az első etapban előnyre tehettem szert. Ennek köszönhetően tovább maradhattam kint, mint a többiek, és ennek megfelelően igazíthattuk a stratégiát."

"Szeretnék köszönetet mondani a szerelőimnek, Mark szerelőinek is, akik segítettek összerakni az autót. Szerencsére a kemény munka kifizetődő volt."


Vettel zavartalanul győzött az előzésesőben!

Kettős Red Bull győzelmet és megszámlálhatatlan mennyiségű előzést hozott a Török Nagydíj. Sebastian Vettel tehát megállíthatatlannak bizonyult, s így négy futamból már hármon győzedelmeskedett 2011-ben. Mögötte csapattársa, Mark Webber érkezett a célba, így ezúttal 100%-os teljesítménnyel zárhatott az energiaital-gyáros csapat.

A harmadik hely a szombati időmérő után a dobogóban bízó és végül is a kitűzött célt teljesítő Fernando Alonsóé, aki az utolsó körökig a második helyen hajtott, ám Webber a vélhetően sokkal jobb gumiállapotnak köszönhetően beérte és megelőzte őt.

Fél perces hátránnyal és egy elrontott kiállással együtt Lewis Hamiltont intették le negyedikként, akit az a Nico Rosberg követ, aki az első kanyarba másodikként fordult.

A hatodik hely a többiekkel ellentétben három kiállást választó Jenson Buttoné. A brit a kevesebb kiállás miatti komolyabb gumikopást követően a végére lelassult, így csapattársa és Nico Rosberg is leelőzte őt.

7-8. hely a Renaulté, Heidfeld Petrov sorrendben, őket Sebastien Buemi és Kamui Kobayashi követi. Hiányzik a top 10-ből Felipe Massa és Michael Schumacher. Előbbi a bokszban veszített időt, utóbbi pedig a futam elején koccant és így jócskán elrontva a taktikáját, hamar a bokszba kellett hajtania cserélni.


Nyilatkozatok a rajtrácsról
Nick Heidfeld: A pálya tisztább oldaláról indulok, így bizakodó vagyok, hogy sikerül előznöm. Jó lenne, ha sikerülne megelőznöm Michaelt (Schumacher) de semmire sincs garancia. Remélem, hogy sikerül jól szerepelnem.

Michael Schumacher: Nick valóban a tisztább oldalról indul, ezért jó lesz figyelni rájuk. Nehéz lesz, de megpróbálom legalább megőrizni a helyezésemet. Remélem, hogy a rajtom most is jól sikerül. Tegnap én fékeztem el a gumikat a köröm elején, ezért csúszkáltam később.

Nico Rosberg: Soha többé nem fog olyan hiba előfordulni, mint Kínában. Remélem, hogy Webbert meg tudom előzni, hiszen a pálya tisztább oldaláról indulok. Remélem, hogy ismét jó formában leszünk.

Sebastian Vettel: A nyolcas kanyar fontos lesz, ahol figyelni kell, bár a többiben is. 58 körön keresztül mindenre figyelni kell. Majd meglátjuk, hogy mi lesz.

Mark Webber: Nagyon remélem, hogy meg tudom őrizni a helyemet. Megpróbálom kihozni a legjobbat a lehetőségekből. Remélem, hogy izgalmas lesz a verseny, főleg a rajt, ahol figyelni kell. De szerencsére még a futam végén is lehet fordítani. Most is Vettel lesz az egyik ellenfelem, de bízom benne, hogy nem úgy végződik, mint tavaly.

Bernie Ecclestone: Szerintem fantasztikus a szezon, amiért köszönet jár a Pirellinek, mert a gumik révén lett ilyen izgalmas minden.

Adrian Sutil: Az új hátsó szárny jól üzemelt pénteken, de nem volt tökéletes, ezért csak Barcelonában kerül bevetésre az új aerodinamikai csomaggal. Az első tíz körnek fontos szerepe lesz, és ezek után döntünk majd a stratégiáról is.

Hely Versenyző Csapat Kör Időeredmény Rajt
1 Sebastian Vettel RBR-Renault 58 Győztes 1
2 Mark Webber RBR-Renault 58 +8.8 2
3 Fernando Alonso Ferrari 58 +10.0 5
4 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 58 +40.2 4
5 Nico Rosberg Mercedes 58 +47.5 3
6 Jenson Button McLaren-Mercedes 58 +59.4 6
7 Nick Heidfeld Renault 58 +60.8 9
8 Vitaly Petrov Renault 58 +68.1 7
9 Sebastien Buemi STR-Ferrari 58 +69.3 16
10 Kamui Kobayashi Sauber-Ferrari 58 +78.0 24
11 Felipe Massa Ferrari 58 +79.8 10
12 Michael Schumacher Mercedes 58 +85.4 8
13 Adrian Sutil Force India-Mercedes 57 +1 Kör 12
14 Sergio Perez Sauber-Ferrari 57 +1 Kör 15
15 Rubens Barrichello Williams-Cosworth 57 +1 Kör 11
16 Jaime Alguersuari STR-Ferrari 57 +1 Kör 17
17 Pastor Maldonado Williams-Cosworth 57 +1 Kör 14
18 Jarno Trulli Lotus-Renault 57 +1 Kör 19
19 Heikki Kovalainen Lotus-Renault 56 +2 Kör 18
20 Jerome d'Ambrosio Virgin-Cosworth 56 +2 Kör 23
21 Narain Karthikeyan HRT-Cosworth 55 +3 Kör 22
22 Vitantonio Liuzzi HRT-Cosworth 53 +5 Kör 20
Ret Paul di Resta Force India-Mercedes 44 +14 Kör 13
Ret Timo Glock Virgin-Cosworth 0 Váltó 21

 


Vettel hősnek érzi magát Törökországban

Sebastian Vettel, a Red Bull-Racing német világbajnoka nagyon boldog, hogy a 2011-es Török Nagydíj időmérő edzésén sikeresen alkalmazni tudták a korábban eltervezett taktikájukat.

Vettel úgy érzi, hogy hős lett a kvalifikáción, amit végül meg is nyert.

A Red Bull-Racing ma délután az Isztanbul Parkban duplán megmutatta, hogy milyen erős is valójában.

A csapat úgy döntött, hogy a Q3-ban csak egy gyors kört fut. Sebastian Vettel és Mark Webber is kiszállt az autójából és csak figyelte a pályán kint lévő pilótákat, akik azért küzdöttek, hogy minél előrébb végezzenek.

Vettel és Webber taktikája bejött, az első sorból rajtolhatnak vasárnap és mindketten megspóroltak egy szett lágy keveréket, ami a versenyen még nagyon sokat érhet számukra.

„Erről csütörtökön hoztuk meg a döntést. De most komolyan, mit vártak? Természetesen az időmérő edzés előtt döntöttünk erről.” – mondta Sebastian Vettel.

„Beszéltünk arról, hogy mi történhet és így tovább, de sosem lehet tudni. Elkezded az időmérő edzést, és előtte, különösen reggel nem tudod, hogy a többiek milyen gyorsak lesznek, valamint, hogy mekkora üzemanyag-terheléssel körözgettek. Csak azt tudod, amit saját magad teszel, de a legutóbbi versenyen és a többi futamon is láthattuk, hogy idén a versenyzés megváltozott és fontos a gumiabroncsok kezelése.”

„Természetesen az első gyors kör után éreztük Markkal, hogy rendben vagyunk, és biztonságban lehetünk, de sosem lehet tudni. Ezt a játékot addig játszhatod, ameddig talán nem hibázol és utána a többiek bizonyítgatni fogják, hogy hibáztál. A végén sose lehet tudni.”

„Ha működik, akkor hős vagy, hanem, akkor nem vagy az.”

 


Vettel megdöntheti Senna rekordját

Sebastian Vettel, a Red Bull-Racing német világbajnoka hamarosan megdöntheti a korábban öröknek tűnt rekordot, mely Ayrton Senna nevéhez fűződik.

Vettel az időmérő edzések koronázatlan királya lehet.

Sebastian Vettel, 2010 világbajnoka eddig összesen 66 időmérő edzésen vett részt a Formula-1-ben. Jelen állás szerint 19 rajtelsőség áll a neve, ami hihetetlen számnak tűnhet, tekintve azt, hogy a német még mindig csak 23 éves.

Vettel a rendkívül erős és kiemelkedő teljesítményével hamarosan ismét egy nagy rekordot dönthet meg a királykategóriában. Jelen pillanatban Ayrton Senna tartja a zsinórban megnyert időmérő edzések rekordját 8 győzelemmel.

Az 1994-ben tragikus körülmények között elhunyt legenda pályafutása során összesen 65 rajtelsőséget szerzett, miközben 161 időmérőn vett részt.

A McLaren csapat versenyzőjeként 1988 és 1989 között írt történelmet a brazil pilóta a 8 győzelmével.

„Nem tudom, hogy ez megdönthető-e. Ayrton az időmérők mestere volt.” – mondta Sebastian Vettel.

REKORDOK
 

8:

Ayrton Senna 1988-89

7:

Alain Prost 1993

Michael Schumacher 2000-01
 

6:

Stirling Moss 1959-60

Niki Lauda 1974

Nigel Mansell 1992

Mika Häkkinen 1999
 

5:

Juan Manuel Fangio 1950-51

Alberto Ascari 1952-53

Phil Hill 1961

Jacques Villeneuve 1996-97

Juan Pablo Montoya 2002

Fernando Alonso 2006

Sebastian Vettel 2010-11

 

 


 

Vettel: Mi vagyunk a favoritok Törökországban

 

Sebastian Vettel, a Red Bull-Racing német világbajnoka szerint nem szabad senkit sem a mezőnyben alábecsülni, de egyértelműen ők a Török Nagydíj favoritjai.

2010 világbajnokát meglepte a Mercedes jó teljesítménye.

A Red Bull-Racing az első három futamhoz hasonlóan elől áll és az időmérő edzéseken különösen domináns szerepet tölt be. Jól bizonyítja mindezt az a tény, hogy Sebastian Vettel idén már negyedik alkalommal rajtolhat el az első kockáról.

A harmadik kockán nagy meglepetésre nem egy McLaren, hanem egy Mercedes áll Nico Rosberg személyében.

„A Mercedes Kínában nagyon erős volt és megleptek. Talán ezzel nem vagyok most egyedül. Itt erősnek tűnnek, de úgy gondolom, hogy mi jobb helyzetben vagyunk az első sorban. De tisztában vagyunk azzal, hogy a futam nagyon hosszú és bármi megtörténhet. Az első kanyar nem fog eldönteni semmit. A célvonal fog dönteni.” – mondta Sebastian Vettel.

„Itt mindenki ellenfél, ezért a Mercedest sem emelném ki a sorból. Senkit sem szabad alábecsülni.” – tette hozzá Vettel.

A bejegyzés trackback címe:

https://manocska29.blog.hu/api/trackback/id/tr122887888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása