www.kimiraikkonen.com

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Írj ha...


Ahol nincs te, ott nincs én se. "

Kimi 4ever:) kimi gif Pictures, Images and Photos

Már nem sok van..:P

Utolsó kommentek

Ő mondta...:)

»●Boldog Névnapot●«

Közeledik az idő..

2011.01.14. 20:44 | Andrejja | Szólj hozzá!

Horner: A Forma-1 legyen hangos, és ne halk

f1-live.hu  2011.01.14. 19:59

 

Christian Horner, a Red Bull-Racing csapatfőnöke szerint teljesen mindegy az, hogy milyen motorokkal versenyeznek a csapatok az F1-ben, azok legyenek hangosak és gyorsak.

Horner úgy véli, hogy a hang és a sebesség alapvető fontosságú az F1-ben.

2013-tól új motorszabályok lépnek érvénybe. A turbómotorok korszaka következik, leváltván a jelenleg használatban lévő V8-as erőforrásokat. A mezőny 2013-tól 1,6 literes, négyhengeres aggregáttal száll harcba a címért.

Szakértők, jelenlegi és korábbi F1-es pilóták is aggódnak a motorszabályok miatt.

„Nem vagyunk motorszállítók, így a legfontosabb számunkra az, hogy a Forma-1 továbbra is sport maradjon, és a rajongók élvezzék azt. Nem számít, hogy milyen motort építünk bele az autóinkba, a teljesítménynek és hangban megfelelőnek kell lennie. Nem hiszem, hogy a rajongók csendes motorokat szeretnének. A Forma-1 a hangról és a sebességről szól. Ezen elemek alapvető fontosságúak.” – nyilatkozta Christian Horner, a Red Bull-Racing csapatfőnöke.

Adrian Newey lett az Év „aerodinamikusa”

f1-live.hu  2011.01.14. 16:07

 

A Red Bull-Racing szakembere komoly elismerésben részesült, miután megkapta a 2010-es Dino Toso díjat.

Adrian Newey rendkívül büszke arra, hogy megkapta a Dino Toso nevével fémjelzett díjat.

A Red Bull szakemberét a Formula-1 történetének egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb aerodinamikai szakembernek tartják. Newey tavalyi autója, az RB6 mindent vitt, miután megnyerte a konstruktőri és az egyéni címet is.

„Nagy örömömre szolgál az, hogy átvehetem ezt a díjat a Red Bull-Racing nevében. Egy olyan szezon után, mint a 2010-es, különösen örömteli ez a csapat számára.” – mondta Adrian Newey.

Dino Toso korábban a Renault munkatársa volt, de pályafutása során a Jordan istállónál is megfordult. Toso 2008-ban, súlyos betegség után, 39 évesen hunyt el.

2009-ben a Brawn GP (most Mercedes) vezető aerodinamikusa, Loic Bigois vehette át a Dino Toso díjat.

Räikkönen szponzorai finanszírozzák a „Jégember” saját WRC csapatát

f1-live.hu  2011.01.12. 17:08

 

A francia L’Equipe információi szerint Kimi Räikkönen WRC csapatát a versenyző szponzorai finanszírozzák.

A finn „Jégember” élete második szezonjára készül a Rali-világbajnokságban.

Kimi Räikkönen 2010-ben a Citroen Junior Team versenyzőjeként debütálhatott a WRC-ben. Kimi sokat bukott a szezon során, de ez nem vette el attól a kedvét, hogy a raliban folytassa.

Az F1-live.hu az elsők között számolhatott be arról, hogy Kimi saját csapatot alapított ICE 1 Racing néven, és egy Citroen DS3 WRC-t fog használni 2011-ben.

A francia L’Equipe információi szerint Kimi nem köt egy nagy multinacionális céggel sem megállapodást, saját szponzorai finanszírozzák a csapatát.

Vettelt hivatalosan is jelölték a Laureus díjra

formula.hu  2011.01.12. 16:44

 

Hivatalosan is bejelentették, hogy Sebastian Vettel is a jelöltek között van a Laureus díjra, melyet Abu Dhabiban adnak át a következő hónapban. A tavaly Formula-1-es világbajnoki címet szerző német pilóta egyike annak a hat személynek, akik 2010 legjobb sportemberei lehetnek.

Vettel az előző szezonban a legfiatalabb F1-es világbajnok lett az szezonzáró Abu Dhabi futamon és lehet, hogy a következő hónapban egy újabb elismerést nyerhet ott. Az ellenfelei sem akárkik lesznek. Rafael Nadal teniszező, aki 1969 óta az első olyan személy, aki egy azon évben győzelmet aratott az US Openen, Wimbledonban, és a francia nyílt teniszbajnokságon sem talált legyőzőre. Manny Pacquiao, aki 2010-ben minden tekintetben a legfényesebb csillaggá nőtte ki magát a bokszolás egén, és most először három jelölt is csapatsportágból jött. Kobe Bryant, a Los Angeles Lakers kosárlabdázója, és a Barcelona futballcsapatának két labdarúgója, Lionel Messi és Andres Iniesta. Messi egyébiránt a napokban megnyerte második aranylabdáját is, aminek jogosságát sokan kétségbe vonták, hiszen sem csapatával nem tudott bizonyítani nemzetközi porondon, sem az argentin válogatottal Dél-Afrikában a világbajnokságon.

A jelölteket a média képviselőinek szavazatai alapján választják ki a naptári év lejárta után. A győztest végül egy 46 főből álló bizottság választja meg, melynek tagjai minden idők legjobb sportolói. 2011. február 7-én adják át Abu Dhabiban egy fantasztikus ceremónia keretei között, melyet a világ minden részén közvetítenek. „A múlt év egy fantasztikus szezon volt a sport számára. Rengeteg remek teljesítményt láthattuk mind egyéni, mind csapat szinten. Véleményem szerint nagyon jó kis rendezvényt láthatunk majd jövő hónap elején az Egyesült Arab Emírségek fővárosában” – nyilatkozta Edwin Moses, a Laureus Világ Sport Akadémia elnöke.

Vettel az év sportembere, a Red Bull az év csapata lehet

f1-live.hu  2011.01.11. 18:14

 

2010 világbajnokát és az osztrák bajnok istállót is jelölték Laureus Év Sportolója Díjra.

Sebastian Vettel a sportemberek között indul a díjért, addig a Red Bull-Racing istállót a csapat kategóriában jelölték.

2009-ben az év férfi sportolója a jamaikai atléta, Usain Bolt lett, míg a csapat kategóriában a Brawn GP (most Mercedes) végzett az élen.

Vettel olyan sportolókkal küzd meg a díjért, mint Rafael Nadal (tenisz), Manny Pacquaio (box), Kobe Bryant (kosárlabda), Lionel Messi (futball) és a szintén a Barcelonában futballozó Andres Iniesta.

A Red Bull, mint csapat pedig a Los Angeles Laker kosárlabda csapattal, az Inter Milan labdarugó klubbal, az új-zélandi rugby válogatottal, és az európai Ryder Kupa golf-csapattal néz farkasszemet.

Marko: A Ferrarihoz nyugdíj előtt mennek az emberek

motorsportal.hu  2011.01.11. 18:08

 

A Red Bull Racing versenyzője, Sebastian Vettel számos ajánlatot kapott már különböző csapatoktól, köztük a Ferraritól és a Mercedestől. A csapat tanácsadója, Helmut Marko a Kleine Zeitungnak adott interjúban elmondta, hogy noha a német pilóta szerződése az év végén lejár, nem kizárt, hogy a 2010-es bajnok még évekig a Milton Keynes-i brigádot fogja erősíteni.

Dr. Marko, a Bild című napilap a tegnapi számában "Vettel főnöke a Ferrarit szidja" címmel közölte az Önnel készített interjút.
Helmut Marko
: "Ez is csak a Formula-1-ben megszokott játszmák része."

Az interjú szerint Ön azt mondta, hogy úgy érzi, hogy a Ferrari a technikai szakembereiknek tett ajánlatával a Red Bull csapatszellemét akarja megszerezni.
Helmut Marko
: "Tény, hogy Neil Martin az egyetlen ember, aki a Ferrarihoz ment. Tőle már tavaly márciusban megváltunk."

A többiek?
Helmut Marko
: "Milyen többiek? Eddig senki nem hagyta el a Red Bullt. Legalábbis a kulcsemberek közül. Az viszont igaz, hogy sokan kaptak különböző ajánlatokat."

Sebastian Vettel is? Őt mindig a Ferrarival hozzák összefüggésbe.
Helmut Marko
: "Már két és fél éve is így volt, amikor a Toro Rosso színeiben megnyerte az első versenyét. A Ferrarihoz nyugdíj előtt mennek az emberek. Sebastian ettől még messze van."

Sebastian azt mondta, hogy minden versenyző álma, hogy a Ferrari színeiben versenyezzen. Ezzel csak szítja a híreszteléseket, nemde?
Helmut Marko
: "Hülye lenne, ha nem tenné. De biztos, hogy amíg Fernando Alonso ott van, nem fog odamenni. Alonso pedig ha él a hosszabbítás lehetőségével, még három évig a Ferrarinál versenyezhet."

A Ferrarin kívül még melyik csapat akarja megszerezni őt?
Helmut Marko
: "A Mercedes mindenképpen. Tudják, hogy velünk áll szerződésben, mégis intenzíven bombázzák ajánlatokkal."

Vettel szerződése 2012-ben jár le. Mi lesz utána?
Helmut Marko
: "A szerződése az év végén lejár, de van egy opció arra, hogy újabb egy évig hosszabbítson. Sőt már az ezt követő időszakot illetően is tárgyalunk."

Hogy áll az új autó?
Helmut Marko
: "Szoros lesz, mint mindig. De már az első februári teszten ott lesz. Ez eddig még nem sikerült nekünk."

Marko: Vettel bolond lenne most a Ferrarihoz szerződni

formula.hu  2011.01.10. 17:43

 

A Red Bull csapat tanácsadója, Helmut Marko úgy gondolja, hogy védence a 2010-es világbajnok, Sebastian Vettel őrültséget csinálna, ha most a Ferrari csapathoz szerződne.

A csapattulajdonos, Dietrich Mateschitz jobb keze, a 67 éves Marko szerint bár Vettel kacérkodik a gondolattal, hogy a Ferrari pilótája legyen egyszer, de erre az idő jelenleg nem alkalmas.

„Természetes, hogy egy versenyző álma a Ferrari, és a Ferrari olyan nagy versenyzőket akar, mint amilyen Sebastian” – nyilatkozta Marko a Bildnek.

De Marko szerint erre az idő most még nem jött el a mindössze 23 éves Vettel számára. „Sebastian nem fog minket elhagyni pusztán a Ferrari hírnevéért. Ő elég okos ahhoz, hogy tudja, hogy miért is nem alkalmas most az idő a számára. Ő bolond lenne, ha odamenne Fernando Alonso mellé. Mi vagyunk a világbajnok csapat, és hosszútávon jobb autót tudunk Sebastiannak biztosítani, mint mások, és ő nem fog elmenni pusztán egy mítosz kedvéért.”

Marko: Vettel nem megy a Ferrarihoz, amíg Alonso ott van

motorsportal.hu  2011.01.10. 17:45


A Ferrari a múlt héten bejelentette, hogy leszerződtették a Red Bull korábbi, stratégiáért felelős szakemberét, Neil Martint. Noha az olasz csapat több emberre is szemet vetett a Milton Keynes-i brigádból, a főbb pozícióban lévő személyek a helyükön maradnak. Ezt a Speedweek című hetilap után a csapat tanácsadója, Helmut Marko is megerősítette a Bildnek adott interjúban.

Ön osztrák nemzetiségű. Szeretné, ha Sebastian Vettel a honfitársa lenne?
Helmut Marko: "Sebastian egy osztrák csapat színeiben versenyez, és a Red Bull család tagja. Ausztriában úgy tekintenek rá, mintha a mi fiunk lenne."

A jövőben Olaszország is adoptálni fogja? A Ferrari meg akarja szerezni őt.
Helmut Marko: "Természetes, hogy egy versenyző a Ferrariról álmodozik, valamint hogy a Ferrari meg akar szerezni egy olyan nagyszerű versenyzőt, mint Sebastian."

Nagy a veszélye annak, hogy Sebastian a közeljövőben elhagyja a csapatot?
Helmut Marko: "Csak a Ferrari mítoszáért nem fog elmenni. Elég okos ahhoz, hogy tudja, a körülményeknek is stimmelniük kell. Amíg Fernando Alonso ott van, nem fog a Ferrarihoz menni. Különben buta lenne."

Mi az, ami a Red Bullnál tarthatja őt?
Helmut Marko: "Ez egy bajnokcsapat. Amíg olyan 'csomagot' tudunk Sebastiannak biztosítani, amely jobb, mint a többi, addig nem kell elmennie egy imázs dolog miatt."

A Ferrari nemcsak Vettelt szemelte ki magának...
Helmut Marko: "Így van. A Ferrari megpróbálja megszerezni a technikai szakembereinket is. A kulcsemberek azonban maradnak. Ez fontos, ugyanis nálunk nagyszerű a csapatszellem. Néha úgy érzem, hogy a Ferrari a csapatunk szellemiségét akarja megszerezni."

A csapatszellem mellett van egy remek autójuk is. Hogy állnak az új kocsival?
Helmut Marko: "A versenyautó építése során a határokat súroljuk. A február 1-jén esedékes bemutatóig minden percet ki akarunk használni."

Valami bővebbet is elárulhat az új Red Bull autóról?
Helmut Marko: "A tervezőnk, Adrian Newey egy univerzális zseni. Ez az ember az ász a kezünkben a vetélytársakkal szemben. Nekik is vannak specialistáik, de Adrian egyszerűen mindenhez ért. Az új autó nem egy új találmány lesz, hanem egy továbbfejlesztett verzió, így sokkal kisebb az esély a hibázásra. Amit eddig láttam, az biztató."

Lewis Hamilton és Jenson Button sem tudta megvédeni a bajnoki címét. Miért sikerülhet ez Vettelnek?
Helmut Marko: "Sebastian tavaly 66 pontot vesztett technikai hibák miatt. Ezeket a pontokat úgymond elajándékoztuk Alonsónak. Ha idén el tudjuk kerülni a pechet és a hibákat, akkor meg fogjuk védeni a címet. Itt van még nekünk Sebastian is, a bajnok. Egy évvel érettebb lett. Már javában a bajnoki címen dolgozik."


Vettel újabb díjat kapott
formula.hu  2011.01.07. 19:13


A Red Bull Racing pilótája, Sebastian Vettel kapta az Év Európai Sportolója címet, melyet a Nemzetközi Sportújságírók Szövetsége (AISP) osztott ki. A német pilóta tavaly a Formula-1 legfiatalabb világbajnoka lett és 28. győztesként vehette át a címet.

Vettel a 2009-es győztes, Roger Federer után vehette át a címet és 79 szavazatot kapott. A francia sprinter, Christophe Lemaitre lett a második, egy szavazattal maradt el Vetteltől, míg a teniszcsillag, Rafael Nadal 74 szavazattal "bronzérmet" szerzett.

Vettel második Formula-1-es pilótaként vehette át a címet, a sport történetének statisztikailag legsikeresebb pilótája, Michael Schumacher 1994-ben, 2001-ben, 2002-ben és 2003-ban kapta meg a díjat.

Vettel: A nők bénán parkolnak
a5.hu  2011.01.07. 19:18


Sebastian Vettel a versenypályán tövig nyomja a gázt, azon kívül azonban sokkal visszafogottabb, és nem szívesen tartózkodik az anyósülésen - főleg, ha egy hölgy ül a volán mögött.

Ha Sebastian Vettel azt hitte, hogy a szezon lezárultával egy időre búcsút inthet a fárasztó utazásnak, nagyot tévedett, ugyanis az Abu Dhabi-i futam óta folyamatosan úton van. Világbajnoki győzelmét a helyszínen, majd Salzburgban és Milton Keynes-ben is megünnepelte, közben hazaugrott svájci házába, hogy onnan térjen vissza Abu Dhabiba tesztelni. Mindezt néhány nap alatt... Azonban a Bajnokok Tornája, a boltmegnyitó ünnepségek, az FIA gála és a különböző díjátadók közötti rohangálás sem tudta elvenni a jókedvét. A minap viccelődve nyilatkozott, amikor vezetési szokásairól faggatták. Az együléses versenyautókhoz szokott pilóta elárulta, nem igazán kedveli, ha az anyósülésre kényszerül. "Minden rendben, ha egy jó vezetőről van szó, akit az ember ismer. Azonban hajlamos vagyok tanácsokat adni a sofőrnek. Ilyenkor azt mondogatom magamnak, 'Hé ember, fogd már be a szád!' Jobban szeretem, ha én ülök a volán mögött" - ismerte el a német Expressnek a versenyző, aki a jelek szerint különösen nehezen viseli, hogyha egy hölgy bénázását kell figyelnie az anyósülésről. "A férfiak jobban tudnak parkolni. Ezt már néhány nőnél megtapasztaltam, elég drámai volt a helyzet." A Red Bull világbajnoka a közutakon természetesen sokkal visszafogottabban vezet, mint a futamokon, így nem igazán tart a balesetektől. "Az utcán természetesen nem nyomom tövig a gázt, a sebesség hajszolását a versenypályára hagyom. Ott ráadásul szembeforgalom sincs" - mutatott rá. - "Persze mindig van bizonyos kockázat. Félni nem félek, de tisztelettel vezetek. A balesetet nem lehet mindig elkerülni, és amikor a kocsi kikerül az irányításod alól, rájössz, hogy ez nem túl kellemes érzés."

Vettel bevállalja a házimunkát

a5.hu  2011.01.07. 19:27

 

A világbajnoki címet elhódító Sebastian Vettel egy interjúban elárulta, hogy teljes mértékben képes gondoskodni magáról. Anagybevásárlás sem okoz neki gondot, és ha muszáj, még főzésre is adja a fejét.

Sebastian Vettelnek nem jelentene gondot, hogy a mosogatástól kezdve a vásárláson át egészen a főzésig mindent személyzet végezzen el helyette, ő azonban nem igazán lelkesedik az ötletért. A Red Bull friss világbajnoka elárulta, legtöbbször a ruháit is maga vásárolja - bár ez nem mindig egyszerű. "A férfiak általában nem szeretnek shoppingolni, nekem sincs rá túl sok időm. Ráadásul az emberek már felismernek az utcán, ezért úgy érzem, hogy folyamatosan figyelnek. Ez a siker másik oldala" - mesélte az Expressnek adott interjújában. - "Ennek ellenére a saját cuccaimat magam vásárolom, és figyelek a kinézetemre, hogy minden illik-e egymáshoz, amit felveszek. De azért nem vagyok túlzottan hiú." A német saját bevallása szerint néha túlzásba viszi a farmervásárlást. "Túl sok van belőlük, legalább húsz! Bár mindig a kedvenc cuccaimat hordom, a ruhásszekrényem tele van. Valójában a felét ki is dobhatnám. Azt viszont sajnálnám" - mondta.

A versenyző nem csak a ruhavásárlás terén önálló, állítása szerint akkor sem esik kétségbe, ha nagybevásárlásra van szükség. "Simán. A hűtőm nem töltődik fel magától" - viccelődött, majd állítását az élelmiszerárakban való jártasságával próbálta bizonyítani. "Egy liter tej 79 euró cent és 1 euró között van, attól függ, hogy milyen márkát vesz az ember. A vaj úgy 1.49 euró lehet. Hogy őszinte legyek, 1 liter benzin árát könnyebben meg tudnám becsülni" - közölte a fiatal német, aki néhanapján még főzésre is adja a fejét. - "Nem vagyon különösebben jó szakács. Rántott húst vagy tésztát szívesen csinálok, mert az gyorsan megy. A halhoz viszont inkább hozzá sem nyúlok, nem igazán tudom, mit kéne csinálni vele." Bár sok versenyző máris fogyókúrába kezdett a KERS jövő évi visszatérése miatt, Vettelnek elmondása szerint nem kell aggódnia a súlya miatt, így még a jól megérdemelt édességet sem utasította el az ünnepek alatt. "Szerencsére nem vagyok hajlamos a hízásra. Néhány versenytársamnak viszont nagyon oda kell figyelnie. Sportolóként az ember úgyis egy kicsit jobban figyel a táplálkozásra - az vagy, amit megeszel, tartja a mondás" - tette hozzá. - "Karácsonykor azonban bűnözünk: aprósütemény és csokoládé is volt a menüben."



 

A bejegyzés trackback címe:

https://manocska29.blog.hu/api/trackback/id/tr102584294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása