www.kimiraikkonen.com

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Írj ha...


Ahol nincs te, ott nincs én se. "

Kimi 4ever:) kimi gif Pictures, Images and Photos

Már nem sok van..:P

Utolsó kommentek

Ő mondta...:)

»●Boldog Névnapot●«

hírmorszáák..

2011.01.28. 17:40 | Andrejja | Szólj hozzá!

Ecclestone szívesen lenne Vettel apósa
 

Bernie Ecclestone, a Forma-1 korlátlan ura és a FOM elnöke azt nyilatkozta, hogy olyannyira kedveli a 2010-es évi világbajnokát, Sebastian Vettelt, hogy nagyon szívesen lenne a jövőben az apósa is akár. A milliárdos brit sosem tagadta, hogy mennyire szimpatikusnak tartja a Red Bull 23 éves versenyzőjét, de most ennél is tovább ment.

Az üzletember azt nyilatkozta, hogy egyáltalán nem bánná, ha Vettel lenne az egyik imádott lánya barátja lenne a jövőben. „Egyáltalán nem lenne ellenemre. Megpróbálhatná becserkészni egyiküket, és ki tudja” – viccelődött Ecclestone. A Forma-1-et irányító angol mindkét lánya, Petra (22) és Tamara (26) párkapcsolatban él egyébiránt, akárcsak a német pilóta.

Vettel barátnője Hanna Prater, akivel a versenyző még Heppenheimben ismerkedett meg diákkorukban. A lány még most is diákéveit élvezi, de kapcsolatukat hosszú távra tervezik és nagyon komolyan veszik. A 80 éves Ecclestone szerint: Seb nagyszerű gyerek, jó rokon lenne. Remek a humora, normális életfelfogása van, nagy céljai vannak, és hihetetlenül keményen dolgozik, hogy el is érje azokat. Nagyon szeretem őt” – fogalmazott a vezető, aki 80. születésnapjára járókeretet kapott minden idők legfiatalabb világbajnokától és csapatától.


Vettel kezdi a Red Bull tesztprogramját
 

A világbajnok csapat, a Red Bull Racing megerősítette, Sebastian Vettel ül először autóba a szezon előtti tesztelés első napján, kedden.

A háromnapos teszt csütörtökig tart, Vettel kezdi a munkát és csapattársa, Mark Webber fejezi be két nappal később. Azonban, a szerdai munkakiosztást majd a helyszínen döntik el.

"A második nap attól függ, hogyan működik az autó az első napon, de valószínűleg Seb dolgozik majd délelőtt és Mark délután" - közölte a Red Bull szóvivője.

A Red Bull valenciai felállása:
kedd: Sebastian Vettel
szerda: nincs meghatározva
csütörtök: Mark Webber

Sutil: A nyugodt Vettel még keményebb falat lesz

Adrian Sutil, a Force India versenyzője szerint, Sebastian Vettel most, hogy 2010-ben sikerült megnyernie a Forma-1-es világbajnokságot, csak még jobb lesz, mint eddig volt. Ez annak köszönhető, hogy sokkal nyugodtabb, pihentebb és koncentráltabb lesz. Mindezek mellett azt is elmondta, hogy szerinte jó barátja, Lewis Hamilton lesz talán a legnagyobb ellenfele idén.

A regnáló világbajnok istálló, a Red Bull viszont mindenki szerint bombaerős lesz idén is, szóval Vettel minden eddigieknél jobb lehet 2011-ben. „Az elmúlt szezonban Sebastian rendkívül erős volt a kvalifikáción ugyanúgy, mint csapattársa Mark Webber. Mostanra viszont valószínűleg elszállt minden olyan nyomás, vagy bizonyítási kényszer, ami eddig fennállhatott nála. A 2009-es felfutó évét követően mindenki sokat várt tőle 2010-ben főleg úgy, hogy a legerősebb autó pörgött alatta. Most viszont egy világbajnok pilótaként vág neki a szezonnak” – fogalmazott Sutil.

„Úgy vélem még jobb lesz idén. Sokkal kiegyensúlyozottabb lesz, az autója még mindig erős és már a tarsolyában van egy VB cím is” – tette még hozzá a Force India német sofőrje. Eközben Gerhard Berger, aki tíz futamgyőzelmet gyűjtött be F1-es pályafutása során, és csapatfőnök is volt, elmondta azon véleményét, mennyire fontos a tesztidőszak. „Azok az autók, amik gyorsak lesznek a tesztelések alatt a télen, az egész 2011-es szezonban sikeresek lehetnek. Igenis le lehet majd vonni bizonyos következtetéseket az erőviszonyokat illetően” – nyilatkozta az osztrák szakértő.

A Red Bull magához láncolná Vettelt
 

A Red Bull uralkodó világbajnokának, Sebastian Vettelnek az év végén lejár a szerződése, ez azonban nem azt jelenti, hogy a 23 éves német szabadon eligazolhat a csapattól, mert a szerződés tartalmaz egy érdekes záradékot.

Már többször szóba került, hogy Vettel akár már a közeli jövőben szívesen csatlakozna a Ferrarihoz, és bár a szerződése 2011 végén lejár még is elképzelhető, hogy Vettel jövőre is a Red Bull versenyzője marad, ugyanis a szerződése tartalmaz egy opciót a 2012-es szezonra. A Red Bull érdekeltségébe tartozó Speed Week magazin megszellőztette, hogy az opció értelmében, ha Vettel idén futamokat nyer és az év végén az első háromban fejezi be a bajnokságot, akkor a németnek automatikusan a 2012-es szezonra is maradnia kell a csapatnál.

A hírt tulajdonképpen Helmut Marko a Red Bull csapat szaktanácsadója is megerősítette, mondván, hogy „valóban van a szerződésben egy eredményorientált opció. Mert mi nem fogjuk megengedni, hogy a top pilótáink csak úgy odébb álljanak.”

Vettel kapta a Mario Andretti díjat

Sebastian Vettel egy újabb kitüntetéssel gazdagodott, köszönhetően annak, hogy megnyerte a 2010-es Formula-1-es világbajnokságot. Megnyerte a Mario Andretti díjat, melyet magától az amerikai motorsport legendától vehetett át.

A díjat annak szokták odaítélni, aki az év teljesítményét nyújtja, elit kategóriában szerepel, sok versenyt nyer, és igazi sportemberként viselkedik. A német pilóta minden idők legfiatalabb világbajnoka lett a tavalyi évben, amikor megnyerte a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjat.

„Nagyon közelről követem figyelemmel a Forma-1-et, és tudom mit tett le az asztalra Sebastian. Volt egy pont, amikor majdnem elbúcsúzott a bajnoki küzdelemtől és sok ember talán már fogadott is arra, hogy esélye sincs már világbajnokságot nyerni. Ő azonban nem adta fel és a végsőkig küzdött. Fantasztikus teljesítmény nyújtott. Tisztelettel és nagy élvezettel néztem a versenyeit. Abszolút klasszis produkció volt a legmagasabb szintű koncentrációval” – nyilatkozta Andretti.

„Ilyen világklasszis szinten már minden az elmén múlik. Fontosabb az erőnél és az ellenfelek figyelésénél is. Ezért nem érdemelte meg senki más ezt a trófeát, egyedül ő. Az utolsó kanyarig küzdeni, harcolni és összpontosítani, erre nem mindenki képes, főleg úgy, hogy a legtöbben ellened fogadnak. Egy igazi bajnok ilyen kell, hogy legyen. Egyértelműen megérdemelte a világbajnoki címet és ezt a díjat is” – fogalmazott az 1978-as F1-es bajnok.

Ezt a kitüntetést 2006 óta ítélik oda az aktuális legjobbnak. A kezdő évben Jimmie Johnson a NASCAR szériából és Nicky Hayden a MotoGP-ből kapta meg. 2007-ben Jimmie Johnson és Donny Schatz, 2008-ban Jimmie Johnson és Tony Schumacher, míg a tavalyi esztendőben szintén az utóbbi kettős vehette át a Mario Andretti trófeát.

 


A bejegyzés trackback címe:

https://manocska29.blog.hu/api/trackback/id/tr62621427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása