www.kimiraikkonen.com

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Írj ha...


Ahol nincs te, ott nincs én se. "

Kimi 4ever:) kimi gif Pictures, Images and Photos

Már nem sok van..:P

Utolsó kommentek

Ő mondta...:)

»●Boldog Névnapot●«

ha valaki a többiek előtt halad. ..

2011.01.29. 18:20 | Andrejja | Szólj hozzá!

Vettel: Egy kívülálló csapat nagy előrelépést tesz és meglepetést okoz

Már csak néhány nap és megkezdődik a téli tesztsorozat a Formula-1-es világbajnokságban. Noha a csapatok eddig még egyetlen métert sem teszteltek hivatalosan, így nem tudni, hogyan alakulnak majd az erőviszonyok, a címvédő, Sebastian Vettel a DPA hírügynökség kérésére mégis betekintett a kristálygömbbe, amelyben hat ellenfelet látott, akik az ő címére pályáznak.

"Fernando biztosan megint nagyon erős lesz, de nem szabad megfeledkezni a McLaren és a Mercedes csapatáról sem. Azt hiszem, nagyon szoros lesz a csata és nemcsak egy, hanem több vetélytársunk is lesz. Azzal is számolni kell, hogy egy kívülálló csapat nagy előrelépést tesz és meglepetést okoz" – jelentette ki a 23 éves pilóta.

Noha tavaly csak három csapat harcolt a bajnoki címért, Vettel biztos abban, hogy idén a Mercedes is versenyképes lesz. "Biztos, hogy keményen dolgoztak a télen, hogy az élen harcolhassanak. Michaelt és Nicót soha nem szabad alábecsülni, ahogyan Fernandót, Lewist, Jensont és Markot sem" – tette hozzá a német versenyző, aki jól érzi magát az üldözött szerepében.

"Különleges érzés üldözöttnek lenni, és nagyon élvezem. Persze tudom, hogy nehéz lesz megtartanom ezt a pozíciót, de harcolni fogok érte. Nem ülhetek a babérjaimon, hiszen mindenki a nulláról indul az idén, így bármi megtörténhet.”

Montezemolo: A Ferrari nem tett ajánlatot Vettel-nek

A Scuderia Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo tagadja azokat a híreket, miszerint szerződést ajánlottak 2010 világbajnokának.

Montezemolo inkább abban bízik, hogy Sebastian Vettel helyett a Ferrari Versenyzői Akadémiájáról fog érkezni hozzájuk egy „top-pilóta”.

Az elmúlt pár hónapban Sebastian Vettel és a Ferrari többször is „randevúra” hívta egymást a sajtón keresztül, miután 2010 világbajnoka úgy nyilatkozott, hogy célja, és minden vágy az, hogy a legendás istálló pilótája legyen, addig Luca di Montezemolo elmondta, biztos benne, a német versenyző egy nap náluk fog versenyezni.

A hírek már előszerződésről szóltak, amit a Ferrari tagad.

„Abszolút nincs semmi Vettel-lel, eltekintve a gratulációtól a csodálatos szezonjáért, és tény, tudjuk, hogy mennyit profitált az utolsó versenyből.” – kezdte Luca di Montezemolo.

Montezemolo sokkal inkább abban bízik, hogy a Ferrari Versenyzői Akadémiájáról kerül ki a következő versenyzőjük.

„Remélem, hogy a Ferrari Versenyzői Akadémiájáról fog érkezni a következő versenyzőnk, mert ez azt jelentené, hogy ő egy „top csillag.” – tette hozzá Montezemolo.

Vettel: Nulláról kezdünk
 

2010 világbajnoka, Sebastian Vettel már alig várja a 2011-es szezont, amely során véleménye szerint ugyanazon pilótákkal kell megküzdenie, mint a tavalyi évben.

"Már alig várom, hogy visszaüljek az autóba" - mondta el a Red Bull pilótája a jövő heti spanyol tesztelés előtt. "Természetesen nagyon kemény szezon lesz, de elegendő idő volt a felkészülésre."

A 23 éves Vettel 2010-ben a sport legfiatalabb világbajnoka lett, amikor Fernando Alonso előtt megszerezte a bajnoki címet a szezonzáró versenyen. Vettel elmondta, úgy gondolja a kétszeres világbajnok, Alonso mellett a McLaren pilótái, Lewis Hamilton és Jenson Button jelenthetnek veszélyt, de figyelni kell a Mercedes versenyzőire, Michael Schumacherre és Nico Rosbergre is.

"Úgy gondolom, nagyon szoros lesz és több esélyessel kell számolni ... Fernando ismét erős lesz, de nem szabad elfeledkezni a McLarenről és a Mercedesről sem ... És nem szabad megfeledkezni a többiekről sem, akik nagy előrelépést tehetnek és meglephetnek minket."

Vettel hozzátette, nem gondolkozik azon, melyik pilótát kell legyőznie és nem érdekli Alonso meglepő jóslata sem. A spanyol pilóta Schumachert nevezte meg legveszélyesebb ellenfelének, nem pedig Vettelt.

"Mindig sokat beszélnek a szezon előtt, ez így jó, mivel lassan megkezdjük a versenyeket. A tesztekig és az első versenyekig valójában semmit sem lehet mondani. Nagyon különös számomra megnevezni egy pilótát, akit le kell győzni. Nagyon élvezem, de tudom, nehéz lesz megtartani a bajnoki címet. De kezdettől fogva harcolni fogok, amely támadást jelent. De egy dolog biztos: a nulláról kezdünk mindent."

A német pilóta elmondta, egészséges egyensúlyt tartott fent a bajnoki szereplések és a pihenés között a holtszezonban és nem lenne mérges azért, ha csapattársa, Mark Webber tehetné meg a jövő héten az első köröket az új autóval. Az ausztrál Webber szintén az utolsó versenyig esélyese volt a bajnoki címnek, ám szezon közben több összetűzése volt Vettellel.

"A csapat dönt, ki mehet ki a pályára először. Nem lehet abból sok következtetést levonni, ki teheti meg az első köröket. Mindkét pilóta egyenlő időt dolgozhat az első, bahreini versenyig, így azonos felkészültségi szinttel kezdhetjük a szezont" - tette hozzá Vettel.

Vettel elmondta, ő és csapata sokat tanult a tavalyi évben elkövetett hibákból és nincs oka arra - legalábbis most -, hogy a Ferrarihoz szerződjön.

"A Ferrari egy mítosz, mint a Mercedes és minden pilóta szeretne a mítosznál versenyezni pályafutása során egy alkalommal. De jól érzem magam a Red Bull-nál, mert a Red Bull a leggyorsabb autót adja számomra és a csapat nagyon jó."

Vettel: Nehéz lesz megvédenem a címem

Sebastian Vettel, a Red Bull-Racing német világbajnoka tudja, nem lesz könnyű dolga a címvédést illetően.

Vettel ugyanakor már nagyon várja az előtte álló kihívásokat, és minél hamarabb autóba ülne.

Sebastian Vettel volt a tavalyi év első helyezettje, és egyben a Formula-1 újdonsült világbajnoka. A Red Bull-Racing német „csiszolatlan gyémántja” már nagyon várja, hogy az egyes rajtszámú RB7-es versenygéppel pályára guruljon.

„Már nagyon várom, hogy újra autóba üljek. Biztosan különleges lesz az új autóval pályára gurulni, és az, hogy én viselem majd az egyes rajtszámot, még inkább különlegessé teszi ezt az egészet.” – kezdte Sebastian Vettel.

Vettel nem számít arra, hogy könnyű lesz megvédeni a tavaly megszerzett címét.

„Maximálisan bízom a csapatomban, és tudom, hogy remek munkát végeznek, de nem bízhatom el magam. Biztos vagyok benne, hogy kemény munka lesz megvédeni a címemet, de erre fogok törekedni. Fernando (Alonso)  újra nagyon erős lesz a Ferrarival, addig a McLaren és a Mercedes is ott lesz elől. Senkit nem szabad leírni, hiszen még ott van annak is a lehetősége, hogy egy csapat meglepetést okoz. Ezt soha nem tudhatod előre.” – tette hozzá Vettel.

Horner szerint idén is lesz miért irigykedniük a riválisoknak

A regnáló világbajnok Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner szerint az energiaital-gyári alakulat új, RB7-es kódjelű autója legalább olyan versenyképes lesz, mint elődje, az RB6-os volt, ezért ő már fel is készült lélekben a riválisok szóbeli támadásaira és vádjaira, mivel, mint mondja, ez a sikerek természetes velejárója.

"Az ilyesmi elkerülhetetlen, amíg gyorsak vagyunk, és sajnos azt kell, hogy mondjam, ez a sikerek természetes velejárója, úgyhogy kénytelenek vagyunk együtt élni ezzel"- jósolta meg mintegy előre a csapatát ért támadásokat Horner, akinek 2010-ben bőven volt oka hozzászokni a rivális csapatok folytonos vádjaihoz, melyek folyton valamilyen turpisságot gyanítottak az RB6-os gyorsasága mögött. "Nem szándékozunk túl nagy figyelmet szentelni az ilyen kritikáknak, mi csakis a saját feladatunkra fogunk koncentrálni"- szögezte le előre a brit, aki az Autosport magazinnak nyilatkozott.

"Azt hiszem, egész egyszerűen arról van szó, hogy az emberek többsége meglehetősen kényelmetlenül érzi magát amiatt, hogy a Red Bull Racing ilyen rövid idő alatt máris ennyi mindent elért a Forma-1-ben. De hát mit tegyünk, ez történik, ha valaki folyton a többiek előtt halad"- mutatott fityiszt a rivális csapatoknak Horner.

"Az az igazság, hogy jelenleg a Red Bull a legizgalmasabb csapat az F1-ben. Ha megnézzük, hogy mit értünk el, milyenek a pilótáink és hogyan állunk a dolgainkhoz, akkor azt látjuk, hogy különbözünk a többiektől, és ez a csapatszellem az, ami lehetővé tette számunkra eddig sikereink elérését"- utalt Horner nyilvánvalóan a Red Bull versenyfilozófiájára, amely 2010-ben mindvégig egyenlő bánásmódot engedélyezett az istálló két pilótája számára, és így lehetővé tette a sokáig rosszabbul álló Sebastian Vettelnek, hogy végül megszerezze az egyéni világbajnoki címet.

Annak a Vettelnek, aki Horner meggyőződése szerint idén, friss világbajnokként még erősebb lesz, mint eddig valaha. "Biztosra veszem, hogy egy világbajnoki címmel a tarsolyában ő még tovább fog javulni, ahogy egyre több és több tapasztalata lesz az F1-ben. Ő nagyon komolyan áll a munkához és az egész a sporthoz, és mindig mindent megtesz a tökéletes felkészülés érdekében, ezért szerintem 2011-ben a legjobb Sebastian Vettelt láthatjuk majd a pályán"- fogalmazta meg mintegy saját reményét is ezzel a csapatfőnök, aki szerint nemcsak Vettel, de az egész istálló számára fontos lélektani gátat szabadított fel az első vb-cím megszerzése.

"Nagy különbség van aközött, hogy csupán hiszel benne, hogy képes vagy nyerni, vagy már tapasztalatból tudod, hogy képes vagy rá - olyan ez most a csapat számára, mint egy versenyzőnek az első nagydíjgyőzelem. A Red Bull Racing a 2011-es évnek azzal a tudattal vághat neki, hogy egyszer már megugrotta a szintet"- fogalmazott Horner.

Vettelt Amerikában is a legjobbnak látták

A 2010-es Forma-1-es világbajnokot, Sebastian Vettelt újabb elismerés érte, ugyanis az amerikai Speed tévéadó zsűrije is őt választották a tavalyi év autóversenyzőjévé.

Az amerikai csatorna díját Mario Andrettiről nevezték el, aki a minap személyesen adta át az elismeréssel járó trófeát Sebastian Vettelnek. Az 1978-as világbajnok a Red Bull Racing milton keynes-i gyárában látogatta meg a regnáló bajnokot.

Andretti szerint Vettel a tavalyi teljesítménye alapján mindenki másnál jobban megérdemelte a díjat, ugyanis vert helyzetből állt talpra, és az, hogy nem adta fel, végül sikert hozott neki. A 70 éves legenda ezt a "világklasszis küzdőszellemet" mindennél többre értékeli.

* Meg is értem miért ők a legjobbak : ) Sohasem fordulok el ettől az embertől. Az életnek célja volt azzal, hogy megismerjem és ennyire megszeressem őt. Már a magaménak érzem ezt az érzést, ez az érzés lényem részévé vált, és nem mondok le róla. !

A bejegyzés trackback címe:

https://manocska29.blog.hu/api/trackback/id/tr222623630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása