www.kimiraikkonen.com

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Írj ha...


Ahol nincs te, ott nincs én se. "

Kimi 4ever:) kimi gif Pictures, Images and Photos

Már nem sok van..:P

Utolsó kommentek

Ő mondta...:)

»●Boldog Névnapot●«

számít..

2011.02.10. 19:01 | Andrejja | Szólj hozzá!

Kubica elhagyta az intenzív osztályt

Robert Kubica elhagyhatta az intenzív osztályt és egy normál kórterembe költöztették a Santa Corona kórházban, miután szerda éjszaka sem merül fel probléma a hétvégén súlyos balesetet szenvedett versenyzőnél.

A lengyel pilóta a tervek szerint holnap reggel kerül ismét műtőbe, amikor is a lábát és felkarcsontját fogják operálni, majd jövő hétfőn a könyöke következik. Az egyes operációk várhatóan körülbelül 4-4 órát vesznek majd igénybe.

Ezt követően Kubicát visszaviszik az intenzív osztályra, ahol műtét utáni kezelésben fog részesülni.

Az olasz sajtó információi szerint, amennyiben minden remekül zajlik, a Renault versenyzőt már a jövő héten kiengedhetik a kórházból.

Kubica folyamatosan viccelődik

Jean Alesi, korábbi F1-es pilóta elárulta, Robert Kubica a körülményekhez képest jó hangulatban van, viccekkel szórakoztatja magát és a körülötte lévőket.

A lengyel ma elhagyja az intenzív osztályt.

A Lotus Renault GP Team lengyel versenyzőjét vasárnap szállították be a Santa Corona kórházba, miután súlyos, életveszélyes balesetet szenvedett az Andora Ralin.

Robert szerencsére túlvan az életveszélyen, állapota stabil és ma el is hagyhatja az intenzív osztályt.

Legutóbb Giancarlo Fisichella és Jean Alesi járt bent a versenyzőnél.

„Robert egy fiatal és erős fiú, akinek eltökélt szándékában áll, hogy visszatérjen. A lehető legkorábban vissza akar térni.” – mondta Jean Alesi.

„Azt mondanám, hogy azok után, amiken keresztül ment, jól van. Beszélgettünk, és még viccelődött is. Azt mondta, hogy ő a legfiatalabb az intenzív osztályon.” – tette hozzá Alesi.

  A Forma-1-es társadalom Räikkönent akarja

A Senna, Liuzzi, Heidfeld hármast Kimi Räikkönen egészíti ki, mint a sérült Robert Kubica helyettesét vállaló pilóta.

Ugyan Eric Bouiller, a Lotus Renault GP csapatfőnöke csak a Senna, Liuzzi, Heidfeld hármast emlegette, mint a Kubica helyettesítésére esélyes pilótákat, ám a háttérben nagyban zajlik Räikkönen visszacsábítása a száguldó cirkuszba.

Olivier Quesnel, a Citroen WRC-s sportigazgatója elárulta, hogy, ha Räikkönen menni akar, akkor nem tartóztatják fel. Elvégre a finn egy ügyfél a számunkra, aki csupán kibérelt tőlük egy autót.

"Azt is el tudom képzelni, hogy Bernie Ecclestone, az FIA és a komplett F1-es társadalom ezt szeretné, hiszen egy kiváló pilótáról van szó. A Renault-nak egyszerűen csak csak fel kell hívnia Kimit, meggyőző érvekkel."

Ami a finn leigazolása ellen szólhat, az az, hogy a tavalyi szezon végén összetűzésbe került a Renault-val, mikor a csapat azt nyilatkozta, hogy tárgyalnak Räikkönennel.

Räikkönen legutább januárban nyilatkozott F1-es visszatérési esélyeiről, ám akkor 2012-t nevezte meg legkorábbi időpontnak. Most igazából az a kérdés, hogy Kubica váratlan kiesése után átgondolja-e idei terveit Kimster.

Kubica: „Elpusztíthatatlan vagyok – tudod, én vagyok a robot”

Robert Kubica rendkívül határozott és a humoránál van.

A Lotus Renault GP Team kedden Eric Boullier csapatfőnöknek egy igen érdekes mondattal állt elő.

Robert Kubica ma délelőtt került ki az intenzív osztályról. Eric Boullier, a Lotus Renault GP Team csapatfőnöke kedden látogatta meg legutóbb a súlyosan sérült pilótát, aki talán minden eddiginél határozottabb.

„Elpusztíthatatlan vagyok – tudod, én vagyok a robot.” – mondta Eric Boullier-nek Robert Kubica a Santa Coron intenzív osztályán kedden.

Boullier: Kubica egy vadmacska, nem lehet ketrecben tartani

A Lotus Renault GP Team főnöke, Eric Boullier kitart amellett, hogy Robert Kubica a jövőben is ralizhat, noha vasárnap az Andora Ralin súlyos balesetet szenvedett.

A csapat főnöke szerint a lengyel pilótát nem szabad korlátozni a szabadságában.

Eric Boullier

Nem osztom azokat a véleményeket, miszerint meg kellett volna tiltanunk Robertnek a ralizást. Sajnálom, ami vele történt, de helyesen cselekedtünk, amikor zöld utat adtunk neki.

Már 5 vagy 6 éve ismerem Robertet. Robert egy versenyző. Imád gokartozni, ralizni és a Formula-1-ben szerepelni.

Ő olyan, mint egy vadmacska, és bolond lennék őt egy ketrecben tartani.

Mi mindig is a legjobbat akartuk a versenyzőink számára, és ez a jövőben sem lesz másképp. Vannak és lesznek is olyanok továbbra is, akik másképp vélekednek erről, de mindenkinek megvan a maga véleménye.

Hangsúlyozom, sajnálom, ami vele történt, de ezelőtt ő volt a legboldogabb ember a földön.

Kubica attól félt, hogy lebénul

Robert Kubica a hétvégén súlyos balesetet szenvedett egy olaszországi ralin, amelyet követően – ahogyan azt a lengyel versenyző menedzsere felfedte – attól tartott, hogy az ütközés miatt lebénult.

A 26 éves pilóta a vasárnapi balesetet követően kritikus állapotban volt, ezért az orvosok a hétórás operációt követően mesterséges kómába helyezték. Kubicát aztán ezen a héten felébresztették, sőt már látogatókat is tudott fogadni, akik a Renault versenyzőjének javulásáról tájékoztatták a sajtót.

Mint arról már több alkalommal is beszámoltunk, a ralis balesetben súlyosan roncsolódott Kubica jobb keze valamint egyéb töréseket is szenvedett, az O Estado de S.Paulo napilap információi szerint azonban a lengyel attól tartott, nem ezek a legrosszabb sérülései.

„Robert megkérdezte, hogy lebénult-e a balesete miatt, és megkért, hogy legyek őszinte” – magyarázta a menedzser, Daniele Morelli. „Mondtam neki, hogy nem, hogy semmi olyan nem történt, ami idővel ne gyógyulhatna meg.”

Az Autosprint internetes portál arról számolt be, hogy Kubica egyelőre még nem tud minden részletet a sérüléseivel kapcsolatban, így jobb keze súlyos sérüléseiről sincs tudomása. Az olasz lap egyúttal azt is közölte, hogy a renault-s versenyző semmire sem emlékszik a balesetből.

Kubica menedzsere pedig azt is elárulta, hogy védence megkérte, hogy a néhai II. János Pál pápa képét tegyék ágyának széléhez. „Robert nyugtatók hatása alatt van, hogy elviselje a fájdalmat, én azonban láttam mosolyogni, rendben van. A háborúnak vége” – mondta mosolyogva Morelli. „Erős és szívós, fel fog épülni és erősebb lesz, mint valaha.”

A sérült lengyel versenyzőt szerdán a korábbi Formula–1-es versenyző, Jean Alesi látogatta meg a kórházban, következő vendége pedig állítólag a Ferrari teszt- és tartalékversenyzője, Giancarlo Fisichella lesz.

„Nagyon örül, hogy tudja, képes lesz visszanyerni fizikai képességeit” – nyilatkozta Alesi az autohabedo.fr magazinnak.

Kubicát szerdán csapatának, a Lotus-Renault-nak a tulajdonosa, Gerard Lopez is meglátogatta, aki a következőképpen számolt be a találkozásról: „A fontos hír, hogy Robert rendben van. Reméljük, hogy hamarosan visszatérhet, mivel köré építettük a csapatot.”

6-7 órás műtét vár Kubicára

Dr. Francesco Lanza elárulta, az eredeti tervek szerint már csak egy operációt hajtanak végre Robert Kubicán, ami hasonlóan hosszú lesz, mint amikor vasárnap bekerült a Santa Corona kórházba.

Az orvosok egy hosszú operáció alatt minden stabilizáló beavatkozást befejeznének a Lotus Renault GP Team lengyel versenyzőjén.

Robert Kubica délelőtt hagyta el az intenzív osztályt. A lengyel versenyző ma a délelőtti órákat már egy egyágyas szobában töltötte az ortopédiai osztályon.

Az F1-es pilóta állapota stabil, és remekül halad a felépülés útján, de egy hosszú műtét még vár rá.

Az eredeti terv az volt, hogy Kubicát pénteken és hétfőn műtik meg újra, de ezt az orvosok egyetlen beavatkozásra redukálták le.

„Holnap lesz ez műtét, mely során a felkarcsont, a könyök, a láb és az ugrócsont stabilizálása kerül középpontba. Ez az, amit még meg kell tennünk, hogy a páciens rendben legyen. Elégedettek vagyunk az eddigi eredményekkel, de még mindig nem lehet biztosat mondani.” – mondta Dr. Lanza, a traumatológiai és az ortopédiai osztály vezetője.

„Nehéz megmondani, hogy pontosan mi is lesz holnap, mert ez egy nagyon bonyolult művelet. Szeretnénk mindent egy operáció alatt elvégezni. Ez egy hosszú műtét lenne, körülbelül 6-7 órát venne igénybe.” 

Räikkönen tipikus válasza a Forma-1-re…

Kimi Räikkönen továbbra sem mondott egyértelműen nemet a Formula-1-re.

A finn „Jégember” nem tartja kizártnak azt, hogy visszatér a legnagyobb kategóriába.

A finn világbajnok jelenleg a saját csapatával készül a 2011-es Rali-világbajnokságra, (WRC) mely ezen a hétvégén Svédországban veszi kezdetét.

2007 bajnokának neve legutóbb Robert Kubica súlyos sérülése után vetődött fel, ám úgy tűnik, hogy a Renault nem számol a „Jégemberrel”, és Nick Heidfeld-et szerződteti ideiglenesen Kubica helyére.

Räikkönen a finn MTV3-nak a következőt válaszolta arra a kérdésre, hogy idén, vagy valamikor a jövőben visszatér-e a Forma-1-be.

„Nehéz megmondani.” – nyilatkozta Kimi Räikkönen.

Citroen: Räikkönen szabadon távozhat

A Citroen nem áll Kimi Räikkönen útjába, a finn szabadon visszatérhet a Formula-1-be.

2007 világbajnokának menedzsmentje továbbra sem reagált a sajtóban megjelent hírekre.

legfrissebb hírek szerint Kimi Räikkönen szerepel a Lotus Renault listájának az élén, mely tavaly már egyszer megpróbálta szerződtetni a jelenleg a Rali-világbajnokságban (WRC) szereplő F1-es világbajnokot.

A Renault egyelőre három pilótát (Heidfeld, Senna, Liuzzi) nevezett meg, akik helyettesíthetik a súlyosan megsérült Robert Kubicát a 2011-es szezonban.

Räikkönen idén a saját csapatával (Ice 1) indul a WRC-ben egy Citroen DS3-assal.

„Ha el akar menni, akkor nem tudok semmit mondani erre, mert ő egy kliens.” – mondta Citroen Rali főnöke, Olivier Quesnel.

„Bérelt tőlünk egy autót és a versenyzők saját szponzorokkal rendelkeznek.” – tette hozzá a francia szakember.

„Úgy gondolom, hogy jelentős a nyomás Bernie Ecclestone-t és az FIA-t, valamint az egész világot illetően, akik újra az F1-ben akarják látni őt, mert még mindig egy emblematikus versenyző a sport számára.”

Quesnel azonban nem hiszi, hogy Kimi túlságosan is rajongana az ötletért.

„Räikkönennek agresszív vezetési stílusra lesz szüksége!”

Az MTV3 rali szakértője, Tomi Tuominen szerint Kimi Raikkönen – aki immár saját csapatával, az ICE 1 Racinggel vesz majd részt a Rali Világbajnokságon – idén már nem vét annyi hibát, mint tavaly.

Raikkönen tavaly először vezetett a Rali Világbajnokságban és sokszor volt kénytelen visszavonulót fújni. „Kimi helyzete ebben az évben valamivel könnyebb lesz, mint tavaly. Már egy év és jó néhány rali verseny tapasztalata van a háta mögött, a sebessége pedig javítható.” – mondta Tuominen. „De nem szabad elfelejtenünk, hogy az új autók megkövetelik az agresszív vezetési stílust. Éppen akkor, amikor Kimi megtanult az előző generációs WRC autókkal bánni, egy másfajta vezetésre lesz szükség a kormány mögött.” – mutatott rá Tuominen. Ráadásul ezeknek az autóknak az S2000-es osztálybeli kocsik az alapja.

Különösen érdekesnek tartja a szakértő azt a helyzetet, hogy Raikkönen mindössze 250 kilométernyi teszteléssel vág neki az idei Rali Világbajnokságnak. „Nem arról van szó, hogy nem tud vezetni, hiszen olyan ember, aki képes volt megnyerni a Forma-1-es Világbajnokságot. Hiszem, hogy idén sokkal erősebb lesz és kevesebb hibával fog menni, mint 2010-ben. Tavaly tényleg egy kicsit sok volt belőlük.” – zárta le Tuominen.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://manocska29.blog.hu/api/trackback/id/tr602652233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása