www.kimiraikkonen.com

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Írj ha...


Ahol nincs te, ott nincs én se. "

Kimi 4ever:) kimi gif Pictures, Images and Photos

Már nem sok van..:P

Utolsó kommentek

Ő mondta...:)

»●Boldog Névnapot●«

Sebastian

2011.02.26. 17:15 | Andrejja | Szólj hozzá!

Vettel akár még húsz évig is maradhat a Formula-1-ben

A Red Bull Racing versenyzője, Sebastian Vettel úgy véli, hogy egy sportoló csak akkor lehet sikeres, ha még egy jól sikerült megmérettetés után is a hibákat keresi. A Formula-1 legfiatalabb bajnoka az ADAC Motorwelt magazinnak adott interjúban ezen kívül azt is elmondta, hogy mi változott meg az Abu-Dzabiban elért siker óta, valamint, hogy Michael Schumacher milyen szerepet játszott a pályafutása során.

Mennyiben változtatta meg az életedet a Formula-1-es bajnoki cím?
Sebastian Vettel
: "Valamivel nagyobb volt a sürgés-forgás körülöttem, és nagyobb figyelmet is kaptam. Már Spanyolországban is megismernek az emberek. Az életem azonban nem változott meg. Ugyanaz vagyok, aki voltam. Továbbra is keményen dolgozom, hogy javítani tudjak. Nem szerencsés, ha egy ember rövid időn belül megváltozik."

Üdeséget és lazaságot hoztál a Formula-1-be. Ez a jövőben is így lesz?
Sebastian Vettel
: "Vagyok, aki vagyok, és soha nem akarom megjátszani magam. Az autósport az életem. Persze vannak dolgok, amelyek sokkal fontosabbak. Gondoljunk csak Robert (Kubica) balesetére. Megdöbbentett a hír. Ilyenkor teljesen mindegy, hogy fog-e valaha a Formula-1-ben versenyezni. A legfontosabb hír az volt, hogy túl van az életveszélyen. Majd az, hogy megmenekült a keze is. Csak ezek után gondoltam arra, hogy talán újra versenyezhet is. Hála Istennek az autók manapság biztonságosak, de némi kockázata még mindig van a munkánknak."

Tudod már, hogy meddig fogsz versenyezni?
Sebastian Vettel
: "Úgy gondolom, hogy 35-45 éves korom között fogom abbahagyni."

Hogyan töltődtél fel a 2010-es szezon után?
Sebastian Vettel
: "Két vagy három hétre volt szükségem, hogy kikapcsolódjak és feltöltődjek. A szezon hosszú és fárasztó volt, majd utána is sok rendezvényen kellett részt vennem. Ez egy kicsit felemészti az ember energiatartalékait. De szívesebben vagyok fáradt bajnok, mint kipihent második helyezett."

Tartasz a kudarcoktól?
Sebastian Vettel
: "Nem. Azt mondják, hogy ahhoz, hogy nyerni tudj, előbb veszítened kell. Ez így is van. Fontos, hogy még egy sikeres hétvégét követően a hibákat keressük, hiszen mindig lehet tanulni valami újat. A hibák is fontosak, és nem kell szégyenkezni miattuk. Egy hibát kétszer elkövetni viszont nem túl okos dolog."

Előfordul, hogy néha kirúgsz a hámból?
Sebastian Vettel
: "Ha arra gondolsz, leiszom-e magam, akkor nem. Nem nagyon szeretem az alkohol ízét. Persze néha azért szoktam koccintani a barátaimmal, ha valamit ünnepelünk."

Mitől szoktál dühbe gurulni?
Sebastian Vettel
: "Általában olyan dolgok szoktak kihozni a sodromból, amelyeken igazából nem kellene mérgelődnöm."

Például?
Sebastian Vettel
: "Egy dugó. Ez persze nem jelenti azt, hogy bárkit is letolok az útról. De rossz kedvem lesz tőle."

Türelmetlen vagy?
Sebastian Vettel
: "Nagyon türelmetlen. Nemrég eltévedtem a biciklimmel és egy sáros földúton találtam magam, ahonnan egy patakon keresztül vezetett haza az utam. Ilyenkor mindig dühös vagyok és jaj annak, aki ilyenkor először az utamba kerül, mert rajta töltöm ki a haragomat. Ez nem fair dolog, de megpróbálok megjavulni."

Milyen a kapcsolatod Michael Schumacherrel?
Sebastian Vettel
: "Ő még mindig a példaképem, akitől sokat tanulhatok. Utánozni azonban nem akarom. Manapság általában már nem úgy tekintek rá, mint egy versenyzőre, hanem, mint egy emberre, akivel jól kijövök. Azt hiszem kijelentetem, hogy a barátom. Azt nem tudom, hogy mi lesz, ha egyszer a pályán kiütjük egymást. Mindketten céltudatosak vagyunk, de szerintem egy ilyen helyzetet is tisztázni lehet."

Szerinted mit tud elérni az idén?
Sebastian Vettel
: "Sokat, de remélem nem viszi túlzásba. Én ki tudnék egyezni azzal, ha a szezon végén a második helyen állna."

Nélküle is befutottál volna?
Sebastian Vettel
: "Nem tudom. Nem ő volt az, aki megfogott és beültetett az autóba, de tény, hogy a Formula-1 Michael nélkül soha nem lett volna ilyen népszerű Németországban. Úttörő volt, éppen ezért minden német pilóta hálás lehet neki, hiszen az ő sikerei révén a sport is nagyobb figyelmet kapott."

Mi lennél, ha nem lennél autóversenyző?
Sebastian Vettel
: "Az érettségiig szorgalmasan tanultam és körülnéztem, hogy milyen egyetemek jöhetnek szóba. Ha nem versenyeznék, valószínű még mindig gépészmérnöki szakra járnék."

Mit tanácsolsz azoknak a gyerekeknek, akik autóversenyzői pályára készülnek?
Sebastian Vettel
: "Nincs bevett módszer, ezért nem is érdemes terveket felállítani. Fontos, hogy egy gyerek élvezze, amit csinál, különben soha nem lehet elég jó. Szerencsére nekem volt időm a fejlődésre, és soha nem éreztem, hogy valamit bizonyítanom kell a szüleimnek. Mindig kiálltak mellettem, függetlenül attól, hogy jó vagy rossz napom volt. Egy gyerek mindig megérzi, ha a szülei büszkék, boldogok, elégedetlenek vagy bosszúsak. A legfontosabb, hogy egy gyerek, mindig gyerek maradhasson."

 

Vettel: Schumacher még mindig a példaképem
 

A címvédő világbajnok, Sebastian Vettel elárulta, hogy honfitársa a hétszeres bajnok, Michael Schumacher nem csak a múltban, de jelenleg is az ő példaképe, és nagyon szeretné, ha az idei bajnokságban ők foglalhatnák el az első két helyet. A 23 éves Vettel azonban magának szeretné a bajnoki serleget.

„Mindig is úgy tekintetem rá, mint egy példaképre, és úgy gondolom, hogy ő képes valami nagy dolgot véghezvinni az idei szezonban” nyilatkozta Vettel a német ADAC Motorwelt magazinnak. „De azért remélem, hogy az még sem lesz túl nagy, ha ő a második helyen végezne a 2011-es világbajnokságban, az nagyon rendben lenne a számomra.” Viccelődött Vettel.

A tavalyi csalódást keltő évet követően Schumacher azonban azt mondja, hogy sajnos az autó jelenleg nem olyan jó, hogy ez valóra váljon. A Mercedes W02-es versenyautója legfeljebb a dobogókért harcolhat a futamokon és nem fog tudni beleszólni a bajnoki küzdelembe, mert jelenleg még a futamgyőzelemre sincs esélyük nemhogy a világbajnoki címre.

Vettel: Alonso és Hamilton a legfőbb riválisom

A 2010-es évad utolsó két versenyén Sebastian Vettelnek négy ellenfelet kellett legyőznie ahhoz, hogy Formula-1-es bajnoki címet nyerjen. A Red Bull Racing versenyzője tisztában van azzal a bajnoki cím megvédése nehezebb lesz, mint a megszerzése, ugyanis jóval több ellenféllel kell számolnia.

"Egy címet mindig könnyebb megszerezni, mint megtartani. Nekem különösen nehéz dolgom lesz, ugyanis véleményem szerint idén a Red Bull Racing mellett, a Ferrari, a McLaren és a Mercedes is a bajnoki címért fog harcolni. Ezekkel a csapatokkal számolni kell" – jelentette ki Vettel a Sport Bildnek adott interjúban.

"Amennyiben az autóm versenyképes, Mark (Webber) is az élen lesz, akárcsak Felipe Massa a Ferrarival. A tavalyi éve nem sikerült túl jól, de nem szabad őt alábecsülni, ahogyan Nicót (Rosberg) és Michaelt (Schumacher) sem. Michael továbbra is erős vetélytárs, aki sokat elérhet még. Persze remélem, hogy azért nem túl sokat. Ami engem illet, én ki tudnék egyezni Michael második helyével" – idézi az ADAC Motorwelt Vettelt, aki bár tiszteli Schumachert, és példaképként tekint rá, mégis két másik versenyzőt tart a legnagyobb riválisának.

"Úgy gondolom, hogy Fernando Alonso és Lewis Hamilton is a mezőny legjobbjaihoz tartozik, így velük különösen számolni kell, minden versenyen. Talán ők lesznek a legfőbb ellenfelein" – vélekedik a címvédő.

Marko: A Red Bull már 2009-ben bajnoki címet érdemelt volna

A Red Bull Racing tanácsadója, Helmut Marko úgy véli, hogy a Red Bull Racing már 2009-ben is bajnoki címet nyerhetett volna, ha a Nemzetközi Automobil Szövetség nem nyilvánítja szabályosnak a Brawn GP diffúzorát. A szakember a Speedweek című hetilapnak adott interjúban ezenkívül az erőviszonyokról, a csapaton belüli helyzetről, a versenyzőiről, valamint a saját üzleti ügyeiről is beszélt.

Mit jelent Önnek a két bajnoki cím?
Helmut Marko
: "A menedzseri karrierem csúcsát."

Ön szerint a csapat a tervezett iramban fejlődött?
Helmut Marko
: "Sokan elfelejtik, hogy már 2008-ban is győztes autóval büszkélkedhettünk. Mark Webber kétszer rajtolt az első sorból, Sebastian Vettel pedig megnyerte a monzai versenyt. (A 2008-as Toro Rosso és a Red Bull Racing autó is a Red Bull Technológiai Központban készült.) 2009-ben is miénk volt a leggyorsabb autó, de azzal, hogy a Brawn autóját a dupla diffúzorral legálisnak minősítették, nem arathattuk le a munkánk gyümölcsét. Már két éve képesek vagyunk a győzelemre, de csak most sikerült nyernünk. Minden a tervek szerint halad."

A Red Bull meg tudja őrizni az előnyét?
Helmut Marko
: "A legfontosabb a folytonosság. Erre építünk. Nagyszerű, hogy egy összetartó csapatunk van. A csapatunk vezető személyiségei között nincs olyan, aki ne kapott volna egy financiálisan jobb ajánlatot a vetélytársaktól, de senki sem fog elmenni. A vezetőséget 2014-ig szerződés köti a csapathoz, de az a legfontosabb, hogy az emberek jól is érezzék itt magukat és ne csak kötelességből maradjanak. Az új szabályok nem jelentenek majd hátrányt. Az utóbbi évek jelentősebb újításai közül egyedül az F-csatorna nem a mi ötletünk volt."

A versenyzők tovább fejlődhetnek? Vettel magabiztosabb lesz a bajnoki cím miatt, Webber pedig céltudatosabb, hogy megnyerje a címet?
Helmut Marko
: "Elvárjuk, hogy legalább azonos szinten maradjanak. Abu-Dzabiban Mark nagyon csalódott volt, de ha megnézzük, hogy a balesete után milyen szépen felküzdötte magát, akkor nincs ok az aggodalomra. Sebastian még nem érte el a teljesítőképessége határát."

Egy 67 éves embertől talán megkérdezhetem, hogy mikor akar nyugdíjba vonulni?
Helmut Marko
: "Elismerem, hogy a sok utazás fárasztó, de nagyon élvezem a munkámat. E nélkül nem is lehetne csinálni."

A grazi üzleteivel (hotel, ingatlanok) még Ön foglalkozik?
Helmut Marko
: "A szezon alatt nem nagyon, a télen viszont igen."

Mit kíván a jövőre nézve?
Helmut Marko
: "Azt, hogy a csapat továbbra is élen maradjon."

Horner: A Ferrari csak egy románc lehet Vettel számára

Sebastian Vettel a Red Bull Racing színeiben nyert bajnoki címet a Formula-1-ben, mégis arról álmodozik, hogy egy napon a Ferrari versenyzője lesz. "A Ferrari egyszerűen különleges. Mindenki erről álmodik, kivéve, ha az illető érzékelten, és egyáltalán nem érdekli a történelem. A Ferrari egy legenda, ezért egy napon mindenki szeretne a részese lenni" – hangoztatta a címvédő.

A Red Bull Racingnél meglepődve fogadták a Vettel kijelentését, de igyekeztek nem komolyan venni. A Milton Keynes-i csapat vezetője, Christian Horner a téma kapcsán a Bild című német napilapnak adott interjúban elmondta: "Minden férfi arról álmodik, hogy egy napon egy Ferrari birtokosa lesz. Ez olyan, mint egy szerelmi történet. A Ferrari valóban egy legenda a Formula-1-ben is, de Sebastian nem fogja egy románcért felrúgni azt, amit közösen építettünk fel itt, a Red Bull Racingnél. Amíg tökéletes autót tudunk a rendelkezésére bocsátani, addig maradni fog."

"A Red Bull Racing is egy nagyszerű csapat. Sőt, egy napon talán – Sebastiannak köszönhetően - mi is legendák leszünk" – tette hozzá a szakember.

Vettel szerződése az évad végén lejár, és csak abban az esetben hosszabbodik meg automatikusan, ha a német pilóta meghatározott számú győzelmet szerez és az első három között végez az összesítésben. Amennyiben ezt nem sikerül teljesíteni, a 23 éves versenyző szabadon távozhat a csapattól.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://manocska29.blog.hu/api/trackback/id/tr892692949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása