www.kimiraikkonen.com

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Írj ha...


Ahol nincs te, ott nincs én se. "

Kimi 4ever:) kimi gif Pictures, Images and Photos

Már nem sok van..:P

Utolsó kommentek

Ő mondta...:)

»●Boldog Névnapot●«

Sebastian *

2011.03.17. 23:01 | Andrejja | Szólj hozzá!

Ecclestone: Még szerencse, hogy van Vettelünk

A Formula-1 vezetője, Bernie Ecclestone nagy rajongója a címvédő Sebastian Vettelnek, amit rendszeresen hangoztat is. A 80 éves üzletember a Sport Bild című hetilapban vezetett rovatában elmondta, hogy a fiatal pilóta jelenléte "nagy szerencse a Formula-1-nek. Úgy gondolom, hogy ismét ő a legesélyesebb arra, hogy bajnoki címet nyerjen."

"Meglepő, hogy a feltétlen győzni akarása ellenére még mindig egy pimasz kölyökre emlékeztet" – vélekedik Ecclestone, aki biztos abban, hogy a német pilóta egy napon a Ferrari versenyzője lesz, függetlenül attól, hogy hétfőn 2014-ig meghosszabbította a szerződését a Red Bull Racinggel.

"Jelenleg nincs oka váltani, de biztos vagyok benne, hogy látjuk még őt a Ferrari színeiben. Ne áltassuk magunkat, minden versenyző álma, hogy a Ferrarinál versenyezhessen" – utalt a brit üzletember a Red Bull azon kijelentésére, miszerint ha nem tudnak versenyképes autót Vettel rendelkezésére bocsátani, elengedik, függetlenül a szerződéstől.

Ami Michael Schumacher tavalyi szezonját illeti, Ecclestone csak csalódást érez. "Egyedül Niki Lauda és Alain Prost tudott a visszatérése után is bajnoki címet nyerni. De ne feledjük, hogy ők élcsapatoknál versenyeztek, amit tavaly nem állíthattunk a Mercedesről."

A száguldó cirkusz igazgatója szerint 2011-ben négy német pilóta is esélyes lehet arra, hogy győzelmet szerezzen: "Sebastian, Michael, Nico (Rosberg) és talán Nick (Heidfeld) is nyerhet. Egy jobb autóval Adrian (Sutil) és Timo (Glock) is többet mutathatna." Ami Nico Hülkenberget illeti, Ecclestone szerint "övé a jövő. A németek igazán elégedettek lehetnek."

Vettel hosszabbított a Red Bull-lal, Webber a Ferrari felé kacsingat

Sebastian Vettel hétfőn csapatával, a Red Bull-lal meghosszabbította a szerződését, mely – az értesülések szerint – 64 millió dollárról szól, ennek értelmében pedig világossá vált, hogy a Milton Keynes-i brigádnál a második számú versenyző most már szinte hivatalosan is Mark Webber lett.

Miközben több rivális csapat is az új világbajnok után érdeklődött, a Red Bull minden tőle telhetőt megtett, hogy megtartsa Sebastian Vettelt; a héten közös megegyezés alapján 2014-ig meghosszabbították a tehetséges pilóta szerződését.

Az új egyezségben szereplő összeg magasan felülmúlja a Red Bull másik pilótájának, Mark Webbernek a szerződésében foglalt összeget (8 millió dollár), valamint annak időtartamát is: az ausztrál versenyzővel csak egy évre hosszabbított tavaly a világbajnok csapat.

Webber azonban, aki nem is akarta magát hosszú távra lekötni egy csapathoz, a minap olyan megjegyzést tett, hogy fontolóra venné a Ferrarihoz való csatlakozást: „Mindig is romantikus vonzerővel bírt azokat a vörös autókat vezetni.”

„Remélem azonban” – folytatta a 34 éves versenyző –, „hogy folytathatom a kemény munkát a Red Bullnál. Tudják, hogy arról vagyok híres, hogy amikor csinálom a dolgokat, mindig a legjobb képességeim szerint teszem azokat. És azzal is tisztában vannak, hogy újra meg fogom tenni.”

Vettelre visszatérve, a 23 éves versenyző új szerződését az is csak még inkább rendkívülivé teszi, hogy a kontraktus hosszabbítását – a sztárpilóták nagy részével ellentétben – közvetítő nélkül, maga intézte.

„Nagyon ritka olyannál, aki ennyire fiatal, hogy ennyire ura a saját helyzetének” – nyilatkozta a Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner. „Igen üdítő, hogy nincs egy nagy menedzsment csoport a háta mögött, amely megmondja, hogy mit csináljon, vagy hogy merre csinálja.”

„Sebastian nagyon vigyáz az idejére. Nem érdeklődik – jobb szó híján – a ’profilírozás’ vagy bármiféle ilyesmi dolog iránt. Nagyon is arra koncentrál, hogy versenyző legyen, és az edzésre valamint a nagydíjakra való felkészülésre spórol az idejével. Ez pedig működik a számára. Sebastiannal ez igen egyértelmű volt.”

Mindemellett Horner arról is beszélt, hogy az a gyanúja, hogy a 2010-es világbajnoki cím megszerzését követően Vettel számos ajánlatot kapott más csapatoktól: „Biztos vagyok abban, hogy egy csomóan közelítették meg és érdeklődtek utána, ő azonban egyiket sem vette komolyan.”

„Ez volt az egyik oka, amiért annyira véglegesíteni akartuk az év elején – hogy elkerüljük a találgatásokat. Az előrelátható jövője a Red Bull-lal lesz.”

„Az ok, amiért 2014-ig a Red Bull Racinggel maradok az, hogy nagyon jól érzem magam a csapatban” – magyarázta Vettel. „Büszke vagyok arra, hogy a csapat része vagyok, és arra is, amit eddig elértünk, és amit együtt el fogunk a jövőben.”

Mad Croc: Vettel nem egy király gyerek, csak a mama kisfia

A Sauber F1 Team szponzora, a Mad Crock meglehetősen kritikusan fogalmazott Sebastian Vettel imázsát illetően.

Aric Koivula szerint 2010 világbajnoka nem király gyerek az F1-ben.

A Mad Croc egy energiaital, így nem meglepő, hogy a cég főnöke meglehetősen kritikusan fogalmazott, amikor a piacvezető Red Bull támogatottjáról beszélt.

„Azt mondhatom, hogy Kimi Räikkönen imázsa még ma is nagyon klassz a fiatalok számára, míg a sokkal fiatalabb Sebastian Vettel ugyanezt már nem mondhatja el magáról.” – kezdte a Mad Croc vezére.

„A dinamikus és a versenyzővel egykorú fiatalok nem vágatják úgy a hajukat, mint Vettel és a testbeszéd sem ugyanaz, ami egy mama kisfia benyomást kelt.”

Mateschitz: Vettel sok világbajnoki címet szerezhet még

Dietrich Mateschitz, a Red Bull tulajdonosa szerint Sebastian Vettel sokszoros világbajnok lehet az F1-ben.

Dietrich abban bízik, hogy Vettel még sokáig az osztrák istállónál fog versenyezni.

Sebastian Vettel 2014 év végéig hosszabbított a Red Bull istállóval. 2010 világbajnoka nagyon boldog az osztrák istállóval, noha az elmúlt időszakban minden második mondatába elrejtette a Ferrari „szócskát.”

Dietrich Mateschitz maximálisan elégedett a német döntésével és bízik abban, hogy Vettel a jövőben sok bajnoki címet szerez csapatának.

„Sebastian egy rendkívül tehetséges és fiatal versenyző. Világbajnok, ami önmagáért beszél. Csak bízni tudok abban, hogy sokszor fog még velünk ünnepelni a jövőben. Úgy vélem, hogy sok világbajnoki címet szerezhet még a Formula-1-ben. Szinte biztos vagyok abban, hogy nem áll meg egy megszerzett címnél.” – mondta Dietrich Mateschitz.

Villeneuve: Vettel élete legnagyobb kihívása előtt áll

Jacques Villeneuve, 1997 Formula-1 világbajnoka szerint Sebastian Vettel élete legnagyobb kihívása előtt áll.

A kanadai-francia versenyző szerint idén kiderül, hogy a német valójában mennyire is érett.

Jacques Villeneuve Sebastian Vettel egyik legnagyobb kritikusa. Villeneuve maximálisan elismeri a német versenyző tehetségét, és az egyik leggyorsabbnak tartja a mezőnyben, ám szerinte az érettségével problémák vannak.

2010 világbajnoka idén az egyes rajtszámú autóval fog szembeszállni a riválisaival, hogy megvédje a tavaly megszerzett címét.

„Úgy vélem, hogy a legnagyobb kihívás csak most következik számára. Mindig nehezebb megvédeni egy címet, mint megszerezni azt. Sok kérdésre fogunk választ fogunk kapni az idény során. Többek között arra is, hogy az érettségi szintje mennyit is változott a bajnokság megnyerése óta.” – mondta Jacques Villeneuve.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://manocska29.blog.hu/api/trackback/id/tr442748932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása