www.kimiraikkonen.com

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Írj ha...


Ahol nincs te, ott nincs én se. "

Kimi 4ever:) kimi gif Pictures, Images and Photos

Már nem sok van..:P

Utolsó kommentek

Ő mondta...:)

»●Boldog Névnapot●«

Kedd..

2011.03.22. 19:08 | Andrejja | Szólj hozzá!

Vettel: Sokat tanultam, jobb versenyző lehetek

Sebastian Vettel elmondása szerint sokat tanult a tavalyi szezonból, és jobb versenyzővé válhat.

A Red Bull világbajnoka egyes kényes helyzetekben immáron másképp döntene.

Sebastian Vettel 2010-ben világbajnoki címet ünnepelt a Formula-1-ben. Vettel generációja egyik legjobb pilótája, de tavaly vétett pár nagy hibát a szezonban.

Vettel szerint tanult ezekből a hibákból és éhes arra, hogy egyre jobb és jobb versenyző váljék belőle.

„Sokat tanultam az elmúlt szezonban. Ez mind értendő a technikára és mentális dolgokra is. Nagyon sok minden történt az tavalyi idényben, és igen, van pár dolog, amit most talán másképp csinálnék.” – mondta Sebastian Vettel.

„Ezzel együtt úgy gondolom, hogy jobb versenyző lehetek. Ezt most nyilvánvalóan nem tudom kijelenteni, de a szezon sok kérdésre választ fog adni.”


Coulthard: Vettel egy Alonso hasonmás
 

Az egykori 13-szoros Formula-1-es futamgyőztes, jelenleg a DTM-ben versenyző BBC kommentátor, David Coulthard szerint az uralkodó világbajnok, Sebastian Vettel sokkal közvetlenebb, mint Michael Schumacher, és leginkább Fernando Alonsóra hasonlít.

A tavaly nagy csatában Alonsót legyőző és ezzel minden idők legfiatalabb világbajnokává váló Sebastian Vettelt a német média előszeretettel „Bébi Schuminak”, vagy csak „Schumi kettőnek” nevezi. Coulthard szerint azonban Vettelben és a meglehetősen arrogáns Schumacherben nem sok közös vonás van. Ha már valakihez hasonlítani kell, akkor Coulthard szerint Vettel inkább Alonsóval mutat rokon vonásokat.

„Engem lenyűgözött Sebastian. Az, hogy milyen nyugodt és magabiztos, anélkül, hogy arrogáns lenne” – nyilatkozta Coulthard a BBC-nek. „Ha összehasonlítjuk Michael Schumacherrel, akkor a hétszeres világbajnok gyakran tűnt úgy, mint aki arrogáns, Sebastianra ez azonban rövid pályafutása alatt eddig nem igen volt jellemző. Vettel most elért egy fontos állomáshoz az életében, és nullázva a számlálót az új feladatokra koncentrál, akárcsak Fernando Alonso. Neki is mindig ugyanilyen volt a hozzáállása a Minardinál, a Renault-nál, a McLarennél, vagy most a Ferrarinál is" - nyilatkozta Coulthard.

"Fernando egy acélból készült maszkot hord, és az egész viselkedésének célja, hogy jelezze: ne szórakozz velem vagy különben minden fegyverem bevettem ellened. De ha nem bántják Alonso nem keresi a bajt. Én mindig tiszteltem ezt, még akkor is, amikor egy csapatban versenyzett Lewis Hamiltonnal és ő volt a csúnya spanyol az angol pilóta mellett. Én azt gondolom, hogy tisztelni kell egy olyan ember álláspontját, aki mindig következetes abban, hogy mit kér, és hogyan reagál. Szerintem ez minőség és nem negatív dolog. Vettel pontosan ugyanilyen” - fogalmazott a skót versenyző.


Vettel a legesélyesebb a győzelemre?

A Formula-1-es csapatvezetők többsége úgy véli, hogy a Red Bull Racing versenyzője, Sebastian Vettel a legesélyesebb arra, hogy megnyerje az évadnyitó Ausztrál Nagydíjat. Mindig a címvédő a legesélyesebb, tehát jelen esetben Sebastian és a Red Bull" – idézi a DPA hírügynökség a Mercedes sportigazgatóját, Norbert Haugot.

A Toro Rosso vezetője, Franz Tost hasonlóképpen vélekedik. "Sebastian és a Red Bull a legesélyesebb a győzelemre, ugyanis a tesztek során remekül szerepeltek."

"Csatlakozom az előttem szólókhoz és Sebastianra, valamint a Red Bullra tippelnék. Noha a köridők alapos elemzése sem ad pontos képet az erőviszonyokról, mégis azt mondom, hogy Vettel a legesélyesebb" – vélekedik a csapattulajdonos, Peter Sauber.

"A Red Bull csomagja a legjobb" – jegyezte meg a HRT első embere, Colin Kolles. Míg többen csak a Red Bull Racingre voksolnak, Frank Williams szerint jelenleg két csapat áll az élen. "A Red Bull és a Ferrari előnyben vannak.”

A legesélyesebbnek vélt Vettel szerint azonban nem árt az óvatosság: "Várjuk ki a végét. Egyelőre nem lehet megmondani, hogy hogyan alakulnak majd az erőviszonyok Melbourne-ben."


Vettel két vasat tart a tűzbe

A Red Bull Racing versenyzője, Sebastian Vettel úgy véli, hogy nem árt két vasat tartani a tűzbe, éppen ezért is tartotta fontosnak, hogy az utánpótlás géposztályokban való szereplés mellett letegye az érettségit is.

"Nem tudhattam előre, hogy eljutok a Formula-1-be, ezért volt fontos nekem az érettségi. Sokan a nagy karrierre alapoznak, amit nem tudok megérteni. Ha valaki el is jut a Formula-1-be, akkor is gyorsan véget érhet a karriere. Egy baleset és máris eltűnsz a porondról. Kevés az olyan ember, akire hosszú ideig várnak" – jelentette ki a címvédő.

A fiatal pilóta a Kickernek adott interjúban felhívta a figyelmet Robert Kubica balesetére, akit ha vissza is várnak, a sérülései miatt sokáig nélkülöznie kell a versenyzést. "A baleset után közvetlenül senki sem arra gondolt, hogy
vissza tud-e térni a versenyzéshez, csak az számított, hogy életben maradjon. Minden túlzás nélkül. Persze nagyon örültem a hírnek, hogy nincs életveszélyben, és annak is, hogy nem kell amputálni a kezét, ahogyan azt kilátásba helyezték."

"Szeretném, ha visszatérne, de sokkal fontosabb, hogy mostanra újra működik a kéz vérellátása. Az, hogy a későbbiekben mennyire lesz korlátozott a kéz mozgása, egyelőre senki nem tudja megmondani, még az orvosok sem. Szerintem az is nagy szó, hogy újra fogni tud majd. Ez is sokat jelent, ha korábban fennállt annak a veszélye, hogy amputálják a kezét."

"Ismerek olyan embert, aki valóban elvesztette a karját. Ehhez képest nagy szó, ha Robert újra képes lesz megfogni valamit az ujjaival. Ehhez képest a Formula-1-es versenyzők jelenlegi problémái – miért nem megy úgy az autó, ahogy szeretném, vagy miért kopnak el a gumik – eltörpülnek" – tette hozzá a német pilóta.


Alonso: Vettelnek ezúttal nem lesz olyan sok szerencséje...

A Ferrari versenyzője, Fernando Alonso bízik abban, hogy idén nem csúszik ki a kezei közül a bajnoki cím. A spanyol pilóta az osztrák Ö24 hírszolgáltatónak elmondta, hogy véleménye szerint Sebastian Vettelnek idén sokkal nehezebb dolga lesz, mint tavaly.

"Biztos, hogy Sebastiannak ezúttal nem lesz olyan sok szerencséje, mint tavaly. Mindent el fogok követni annak érdekében, hogy a szezon végén engem avassanak bajnokká" – jelentette ki a Ferrari versenyzője.

A háromszoros bajnok Niki Lauda szerint is kemény küzdelemre kell számítani Vettel és Alonso között. "Ha Vettelnek ismét jó autója lesz, beleszólhat a küzdelembe. A második bajnoki címet könnyebb megszerezni, mint az elsőt, hiszen ettől mindenki magabiztosabb lesz és a tapasztalatok is segítenek abban, hogy jobban boldoguljon kiélezett helyzetekben. Több ellenfele is lesz, ezért nem árt felkészülni a kemény csatákra."

Ami a Red Bull Racing és a Ferrari belső erőviszonyait illeti, Lauda szerint nem minden esetben egyértelmű a sorrend. "Tavaly csak egy olyan csapat volt, ahol mindkét pilóta a bajnoki címért harcolt. Webber és Vettel között nagyon feszült a hangulat. Csak az éles helyzetekben derül ki, hogy mennyire stabil egy kapcsolat. A Ferrarinál egyértelműen Alonso hordja a nadrágot. Massa ezen csak akkor változtathat, ha fantasztikus sorozattal kezd. Még nincsenek megszámlálva a napjai a Ferrarinál” - idézi a Speedweek a szakembert.


A bejegyzés trackback címe:

https://manocska29.blog.hu/api/trackback/id/tr202762951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása