www.kimiraikkonen.com

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Írj ha...


Ahol nincs te, ott nincs én se. "

Kimi 4ever:) kimi gif Pictures, Images and Photos

Már nem sok van..:P

Utolsó kommentek

Ő mondta...:)

»●Boldog Névnapot●«

Egy csokorra

2011.04.14. 18:55 | Andrejja | Szólj hozzá!

Veszélyben van a szurkolók élete az F1-ben?

Sebastian Vettel, 2010 világbajnoka ismét felhívta arra a figyelmet, hogy a Formula-1 nem feltétlen biztonságos.

V
ettel ezúttal a lelátókon ülő szurkolókat féltette.Sebastian Vettel, a Red Bull-Racing német világbajnoka már a téli teszteken felhívta arra a figyelmet, hogy a KERS rendszernek és a mozgatható hátsó szárnynak köszönhetően veszélyesebbé vált az F1-, miután a két előzést segítő megoldással újabb gombok kerültek fel a kormányra, melyek csak elveszik a figyelmet a vezetéstől.

Vettel elmondta, a Formula-1-es Csapatok érdekvédelmi Szövetsége (FOTA) kész sztrájkolni, ha valóban úgy látják, hogy komoly veszélyben érzik magukat.

Seb ezúttal a Pirelli gumikról leszakadó törmelékek miatt aggódik.

„Ezek valós veszélyt jelentenek. Egy autó úgy fogja kilőni azokat, mintha csak golyó lenne. Képzeljük csak el ezt Szingapúrban vagy Monacóban, ahol az emberek nagyon közel vannak.” – kritizálta a Pirelli abroncsait a német pilóta.

A Pirelli Motorsport vezetője, Paul Hembery a következőket reagálta erre: „Ha ez valóban kérdést jelent, akkor szembe kell néznünk vele.” 


Bajban a McLaren, a Red Bull is komoly fejlesztésekkel készül Kínára

Annak ellenére, hogy a Red Bull-Racing 2011-es évre tervezett autója pokolian gyorsnak tűnik, a csapat Kínában új fejlesztésekkel fog versenyezni.

A McLaren és a Red Bull ismét nagy csatát vívhat egymással.A tavalyi szezonhoz hasonlóan egyelőre a Red Bull-Racing dominál a Formula-1-ben. A McLaren hatalmasat lépett előre a téli tesztek óta és Ausztrália után Malajziában égetően közel tudott kerülni a címvédő osztrák istállóhoz.

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh Malajziában elárulta, hogy minden eddiginél egy szélesebb körű fejlesztési tervvel rendelkeznek és az utolsó pillanatokig fogják fejleszteni a Mercedes motorral hajtott MP4-26-os verenygépüket.

A McLaren ezen a hétvégén Kínában is bevet néhány új fejlesztést az autóján. A csapat gépe többek között egy új kipufogó rendszert és padlólemezt is fog tartalmazni.

A Red Bull reagált és a riválishoz hasonlóan komoly fejlesztésekkel készül Sanghajra.

„Nyilvánvaló, hogy pillanatnyilag a mezőny előtt állunk, de a riválisaink gyorsak és képesek nagyot előrelépni. Ezért fontos, hogy folyamatosan fejlesszük az autónkat. Kínában jelentős fejlesztéseket fogunk bemutatni. Nem tudom megmondani azt, hogy ez mennyit hoz majd körönként, de szükségesek ahhoz, hogy elől tudjunk maradni.” – mondta Dr. Helmut Marko, a Red Bull Motorsport tanácsadója.


Vettel unalmassá teszi a Formula-1-et?

Sir Stirling Moss, F1-es legenda szerint Sebastian Vettel annyira jó versenyző, hogy a következő 10 évben ő lehet a Formula-1 ásza.

Moss tart attól, hogy Vettel az elkövetkezendő években Vettel dominálni fog a kategóriában.

A német rajongók megnyugodhatnak, hiszen Michael Schumacher után ismét egy top-pilótának drukkolhatnak, aki nem mellesleg világbajnok és csak 23 éves.

Sebastian Vettel az idei szezonban eddig hibátlanul autózott és egyelőre úgy néz ki, hogy sokkal koncentráltabb, mint tavaly. Vettel állítja, nincs akkora előnyük a Red Bull csapattal, mint azt gondolják, ám sokan úgy vélik, Sebastian az elkövetkezendő évek legmeghatározóbb alakja lesz az F1-nek.

Sir Stirling Moss ezen a véleményen van.

„Sebastian Vettel jelenleg a legjobb versenyző a Formula-1-ben és más karakter, mint Michael Schumacher.” - kezdte Sir Stirling Moss.

„Sajnos úgy gondolom, hogy ő az a versenyző, aki az elkövetkezendő 5-10 évben dominálni tud az F1-ben. Nagyon jó versenyző.” – tette hozzá Moss.

„Ő egy gyerek, 23 éves, mindkét versenyt megnyerte idén és ebben a pillanatban miért ne gondolnánk azt, hogy a következőket is az élen fogja zárni?.”

„Brilliáns, fantasztikus csapatban van, ahol megvan a pénz, a tervező (Adrian Newey) és összességében minden, ami a sikerhez kell. Ez csodálatos.”

Moss végül mondott néhány szót a McLaren formájáról is.

„Nagyon meglepett a McLaren fejlődése és ennyire ők sem számítottak. Ők egy nagyon jó csapat és két kimagasló versenyzővel rendelkeznek. Ennek ellenére mégsem gondolom azt, hogy a következő versenyeken bárki is kiemelkedne Vettel-en kívül.”



Vettel megdöntheti Schumacher rekordját

Sebastian Vettel, a Red Bull-Racing német világbajnoka jó eséllyel pályázik arra, hogy megdöntse Michael Schumacher egyik impozáns rekordját a Formula-1-ben.

Vettel hamarosan történelmet írhat. Michael Schumacher 2004-ben bekerült a rekordok könyvébe, amikor május és augusztus hónap között összesen 7 versenyt (Európai, Kanadai, USA, Francia, Brit, Német, Magyar) nyert meg az F1-ben.

Ez korábban csak Alberto Ascarinak sikerült.

Sebastian Vettel a Red Bull világbajnoka a 2010-es Brazil Nagydíj óta befoghatatlan. Jelenleg 4 egymást követő győzelemnél jár.


Vettel triplázásra készül Kínában

Sebastian Vettel, a Red Bull-Racing német világbajnoka 2009 után ismét a dobogó legfelső fokán ünnepelne Kínában.

Vettel szerint minden esélyük megvan a győzelemre Sanghajban.ebastian Vettel mérlege eddig hibátlan a 2011-es szezonban. Vettel Ausztráliában és Malajziában is verhetetlen volt. Az időmérő edzésen és a versenyen sem lehetett megfogni „Buby Schumi-t”, aki élete formájában versenyez.

Most Kína következik, ahol Sebastian ismét a dobogó legfelső fokára állna.

„Összességében Kína egy kedves helyszín számomra.” – mondta Sebastian Vettel, aki 2009-ben két nullás futam után Kínában a dobogó legfelső fokán ünnepelhetett.

„Úgy gondolom, hogy minden esélyünk meglesz a győzelemre, de biztosan nem lesz könnyű játszma, akárcsak Malajziában. A riválisok nagyon kemények és az időjárás trükkös Kínában.” – tette hozzá Vettel.

„Természetesen a győzelmet célzom meg a hétvégén, de a legfontosabb az, hogy ott álljunk a dobogón.” 


FIA: Hangsúlyozzuk, a RED BULL autója LEGÁLIS!

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a 2011-es Kínai Nagydíj előtt ismét egyértelművé tette, hogy a Red Bull-Racing autója teljes mértékben legális.

Az FIA elkerülné az újabb vitákat az F1-ben.2010-ben sok támadás érte a Red Bull-Racing istállót az RB6-os első légterelője miatt, ami néhány rivális szerint flexibilis volt, tehát illegális.

Az FIA szigorított a teszteken és messze több vizsgálatot hajtott végre a Red Bull autóján, mint bármely más csapatnál, de a gépet rendre legálisnak minősítették.

Az FIA idén ugyanezt megtett a Red Bull autójával, miután ismét támadások érték a gárdát az első légterelők miatt.

Az FIA most a kínai versenyhétvége előtt ismét tisztázta a helyzetet.

„A Red Bull teljesen legális, nincs vele semmi probléma.” – jelentette ki az FIA szakembere, Herbie Blash.

Adrian Newey, a Red Bull tervezője ideges az újabb vádak miatt, és elmondta, mindenkinek el kell fogadnia a jelenlegi helyeztet.


Marko: Vettel ennél csak jobb lesz…

Helmut Marko, a Red Bull Motorsport tanácsadója figyelmeztette Sebastian Vettel ellenfeleit.

Marko úgy véli, hogy 2010 világbajnoka már most nagyon magas szinten mozog, de ennél csak jobb lesz.Sebastian Vettel idén eddig tökéletesen teljesített a Formula-1-ben. 2010 világbajnoka az Ausztrál és a Maláj Nagydíjat is megnyerte, miközben egy hibát sem vétett.

Dr. Helmut Marko, a Red Bull Motorsport tanácsadója figyelmeztette az ellenfeleit.

„Seb még mindig csak 23 éves és hatalmas potenciál van benne. Az ellenfeleinek tudniuk kell, hogy ennél csak jobb lesz, noha már most egy nagyon magas szintet képvisel.” – mondta Helmut Marko.

„Versenyről versenyre egyre tapasztaltabb, ami hatalmas fegyver. Minden adott számára, hogy folytassa a sorozatát.” – tette hozzá Marko.


Kubica lábra állt és ökölbe szorította a kezét

Robert Kubica állapota napról napra javul, értesült az AFP hírügynökség. A legfrissebb hírek szerint a lengyel pilóta még az orvosait is meglepte akaraterejével és a rehabilitáció mértékével: a februári ralis balesetben megsérült pilóta a napokban lábra állt és hamarosan a járással is megpróbálkozhat.

További biztató hír, hogy a súlyosan sérült jobb kezét immár nemcsak mozgatni tudja, hanem ökölbe is szorította. A Pietra Ligure városában lévő kórház dolgozói szerint ha Kubica felépülése továbbra is ilyen szépen halad, semmi akadálya nem lesz annak, hogy május 1-jén Rómába utazzon és részt vegyen a 2005-ben elhunyt II. János Pál pápa boldoggá avatásán.


A Red Bull kettős győzelemre hajt Sanghajban

A Red Bull Racing versenyzője, Sebastian Vettel két győzelemmel a tarsolyában utazhat el a 2011-es szezon harmadik megmérettetésére, a Kínai Nagydíjra. A címvédő tavaly nem tudott pontokat szerezni, 2009-ben azonban itt szerezte meg második Formula-1-es futamgyőzelmét, az elsőt a Milton Keynes-i brigád színeiben. A brit csapat sikerét két éve Mark Webber második helye tette tökéletessé.

"Sajnos tavaly nem sikerült ismételni, de idén visszatérünk és újra megpróbáljuk. Nagyon szeretem ezt a pályát, már többször is pontszerző voltam. A 2009-es kettős győzelem még most is elevenen él az emlékeimben. Az első kanyar, ami úgynevezett csigakanyar, valóban olyan, mint egy csigaház. Ez nagyon érdekes, a legjobban mégis a gyors kanyarokat szeretem, ahol szinte repül az autó - a pálya egyik oldaláról a másikra. A legjobb előzési lehetőség a hosszú egyenes utáni visszafordítóban van. Már nagyon várom, hogy pályára léphessek" – mesélte Vettel a hétvégi futam kapcsán.

Csapattársa, Mark Webber abban bízik, hogy Kínában sikerül feledtetnie a kudarcokkal teli évadkezdést. "Úgy gondolom, hogy Sanghajban hasonló versenyünk lesz, mint Ausztráliában, mert ilyenkor ott hűvösebb az időjárás. Nagyon remélem, hogy végre lesz egy problémamentes hétvégém és sikerül mindent kihoznom az autóból."

A Red Bull csapatvezetője, Christian Horner a kínai futam után előtt mindkét pilótáját szavakkal próbálta motiválni. "Seb fantasztikus formában van, magabiztos és remekül teljesít. Az ember hamar megfeledkezik arról, hogy még csak 23 éves."

Ami az ausztrál pilóta szereplését ismeri, Horner elismerte: "Mark nagyon peches volt. Biztos vagyok benne, hogy látjuk még őt győzni az idén és biztos, hogy ő is harcban áll majd a bajnoki címért."


Red Bull: A két versenyzőnk továbbra is egyenrangú

A Red Bull Racing versenyzője, Mark Webber idén még egyetlen alkalommal sem tudott felállni a dobogóra, miközben csapattársa, Sebastian Vettel kétszer győzedelmeskedett, így a két pilóta között 28 pontos különbség van. Noha a címvédő kedvezőbb pozícióban van, mint a kollégája, a Milton Keynes-i csapat mégsem akar sorrendet felállítani, és nem írják le az ausztrál pilóta bajnoki esélyeit sem.

"A két versenyzőnk teljesen egyenrangú. Emlékezzünk csak arra, hogy mi történt tavaly. Vettel vezető pozícióban volt az első versenyen, majd egy technikai hiba miatt a negyedik helyre csúszott vissza. A második futamon is vezető pozícióban volt, amikor eltört a felfüggesztés, ő pedig kiesett a versenyből. A technika kiszámíthatatlan. Úgy gondolom, hogy Sebastiannak tavaly több pechje volt az első két versenyen, mint Marnak az idén. A szezon során ez ki fog egyenlítődni" – vélekedik a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko.

Webber bízik abban, hogy Markónak igaza lesz. "Egyértelmű, hogy Seb remekül kezdett, de bízom benne, hogy Kínában az én autóm is versenyképes lesz. Mindent bele fogok adni."

A Red Bull mindent elkövet annak érdekében, hogy továbbra is az élen harcolhassanak, de nem becsülik alá a vetélytársakat, akik nagy tempóval fejlesztenek. "A legtöbb fejtörést a Ferrari és a McLaren okozza. Ugyan megnyertük az első két versenyt, de keményen kell dolgoznunk, hogy továbbra is ilyen formában legyünk" – jelentette ki a csapat vezetője, Christian Horner.


Alonso és Vettel is aggódik a gumitörmelék miatt

Paul di Resta után két másik versenyző is panaszkodott a Pirelli gumijairól lemorzsolódó törmelékre. A kétszeres világbajnok Fernando Alonso és a tavalyi bajnok Sebastian Vettel is felhívta a Pirelli figyelmét a nagymértékű gumimorzsolódásra.

Alonso: „Határozottan nehezebb volt Malajziában, mint Ausztráliában. Aggódunk az olyan pályák miatt, mint Kanada, Szingapúr és Monaco. Mi van, ha egy belső íven haladó autó egy másikat külső ívre kényszerít, az pedig összeszedi a gumitörmeléket, elhibázza a féktávot és egyenesen kiszalad. Sepang nagyon széles, tehát vissza tudsz térni a pályára. Szűkebb pályákon kevesebb lehetőség lesz erre. Óvatosnak kell lennünk és meg kell szoknunk ezt.”

Vettel az Auto Motor und Sportnak ezt nyilatkozta: „Malajziában egy nagy gumidarab hirtelen nekiütődött a sisakrostélyomnak. Olyanok, mint a gumilabdák, amik feléd pattognak. Csak képzeljék el Szingapúrt vagy Monacót, ahol még a szurkolók teájába is gumidarab fog röpülni.”



Button: Vettelnek szüksége van egy ellenfélre

Jenson Button szerint a Formula-1 rajongói a Red Bull és Sebastian Vettel egyeduralma helyett inkább szoros világbajnoki küzdelmet szeretnének látni, így jó lenne, ha a címvédő Vettelnek egy igazi riválisa akadna, amely természetesen ki más is lehetne, mint a McLaren.

Button jól tudja, hogy milyen helyzetben van most Vettel, hiszen 2009-ben a szezon első hét nagydíjából hatszor ő állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára, és négyszer indulhatott a pole pozícióból, ez akkor elegendőnek bizonyult, hogy Button megalapozza vele a világbajnoki győzelmét. Most Vettel uralkodik hasonló fölénnyel a száguldó cirkuszban, és a 2010-es szezon utolsó nagydíjait is beleszámolva a 23 éves német az elmúlt hat futamon öt pole pozíciót és öt futamgyőzelmet szerzett, amiből 2-2 már a 2011-es statisztikákban szerepel a neve mellett, így 50 pontjával két futam után fölényes vezeti a világbajnokságot is. A második világbajnoki címe felé robogó Vettel legközelebbi ellenfele 24 pontos hátrányban Button, majd 28 ponttal Vettel mögött, Lewis Hamilton és Mark Webber következik, az élmezőnyt pedig 30 illetve 34 pontos hátránnyal a Ferrari pilótapárosa Fernando Alonso és Felipe Massa zárja.

„Ha valaki ilyen startot vesz, mint Vettel, az nem jó a többieknek. Csak két futamunk volt, és ő mindkettőt megnyerte, így én csak a második vagyok a bajnokságban, ami nem tökéletes” – nyilatkozta Button. „Bár sok ponttal vagyok Sebastian mögött, aki fantasztikus munkát végez, de mégis úgy érzem, hogy közeledünk a Red Bullra. Még mindig úgy érzem, hogy megfelelő beállítással több hozható ki az autónkból, és remélhetőleg lesz néhány fejlesztésünk is a Kínai Nagydíjra, így harcolni tudunk majd velük. (Ez már csak azért is fontos, mert) a Formula-1-ben mindenki azt akarja látni, hogy a Red Bullt megszorítja valaki. Az igaz, hogy Sebastiannak előnye van Lewis-szal és velem szemben, de még csak két futamon vagyunk túl, és van hátra még másik 17.”

A hírek szerint a Kínai Nagydíj pénteki szabadedzésein a McLaren egy új padlólemezzel és kipufogó rendszerrel fog pályára lépni, amely a télen megbízhatatlannak bizonyult rendszerüknek a továbbfejlesztett változata lenne. A McLarennek, ha valóbban el akarja kapni a Red Bullt, akkor gőzerővel kell fejlesztenie, mert 2009-től eltérően, amikor a Brawn GP-nek nem volt elég pénze a fejlesztésekre az idei szezonban senki sem reménykedhet abban, hogy az energiaitalosok fejlesztésekre szánt pénze esetleg majd elfogy. Button szerint azonban ők bírni fogják a fejlesztési versenyt. „Vannak forrásaink, és csak meg kell nézni, hogy a téli teszteket követően milyen gyorsan talpra álltunk, és nem fogunk megállni. De én biztos vagyok benne, hogy ők is nagyon hatékonyan fogják fejleszteni az autót, így ez egy pokoli kihívás a számunkra.”


Vettel a rekordfaló

A 2010-es világbajnoknak, Sebastian Vettelnek komoly esélye van arra, hogy megdöntse Michael Schumacher egyik leginkább figyelemre méltó rekordját, az egymást követő futamgyőzelmek tekintetében.

2004-ben május és augusztus között Michael Schumacher hét Formula-1-es nagydíjat nyert meg zsinórban, amivel beírta a nevét a rekordok könyvébe Alberto Ascari mellé, aki szintén egy Ferrarival 1952-ben és 1953-ban ugyancsak hét egymást követő nagydíjon nem talált legyőzőre.

Most Sepangban a 23 éves Vettel már a negyedik egymást követő futamgyőzelménél tart, ha a tavalyi Brazil, és Abu Dhabi Nagydíjakat is figyelembe vesszük. Ezzel kapcsolatban Vettel kicsit szerénytelenül azt válaszolta a Bildnek, amikor Schumacher és Ascari rekordjának a beállításáról kérdezték, hogy „valóbban? Csak hetet (nyernék)?”


Vettel: Biztosan nem fogom uralni a teljes bajnokságot

Sebastian Vettel szerint annak ellenére, hogy mindkét idei nagydíjat ő nyerte meg ez a hatalmas fölénye szinte biztos, hogy nem tart ki a szezon végéig.

Az Ausztráliában és Malajziában is megállíthatatlan Vettel az elmúlt 6 Formula-1-es nagydíjból ötször állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. Egyre közelebb lenne a második világbajnoki cím? Vettel szerint azonban még ez túl korai és ő biztos benne, hogy idén is hatalmas küzdelemben fog eldőlni a világbajnoki cím sorsa.

„Sokan azt gondolják, hogy hatalmas a fölényünk” – nyilatkozta Vettel a The Telegraphnak. „De még csak két futamon vagyunk túl a 19-ből. És azt is látnunk kell, hogy a teljesítmény folyton változik, így Malajziában is szorosabb versenyünk volt, mint Ausztráliában.”

Vettel szerint már csak a tavalyi szezon miatt sem kell leírnunk az idei bajnokságot. „Csak nézd meg a tavalyi évet Fernando Alonsóval. Az emberek már leírták őt a bajnokságban, de az utolsó futamon már ő volt a favorit.”

Jelenleg azonban nem a Ferrari kétszeres világbajnok spanyolja, hanem a McLaren csapat világbajnokai, a bajnokság második és harmadik helyén álló Jenson Button és Lewis Hamilton Vettel legnagyobb ellenfelei. „A világbajnokság még nyitott” – nyilatkozta Button. „Sebastiannek 50 pontja van, ami megfelelő előny, de nekünk egyre közelebb kell mennünk, és ha megnézzük a Malajziában mutatott sebességünket, az egész futam tekintetében, akkor mi ugyanolyan gyorsak voltunk, mint ő. Ha (Vettel) nem fogja befejezni a következő nagydíjat, akkor én fogok nyerni, és ezzel már vezetem is a világbajnokságot. Szóval egy hét alatt minden alapvetően megváltozhat.”


2011-ben újra Pilótafoci Magyarországon?

A Nazionale Piloti „társasága” immár 30 éve szervez a Forma-1 versenynaptárát követve jótékonysági futballmérkőzéseket. Jellemzően egy-egy meccs bevételét a Forma-1 mezőnyét vendégül látó ország valamely alapítványa kapja meg.

Az 1981 óta fennálló szervezetnek olyan prominens személyiségek a tagjai, mint Michael Schumacher, Fernando Alonso, Giancarlo Fisichella, Jarno Trulli, Sebastian Vettel, Nico Rosberg, Vitaly Petrov, Jaime Alguersuari, Vitantonio Liuzzi, Giorgo Pantano, Sebastien Buemi, Baumgartner Zsolt és az idei újoncok közül Sergio Perez, Jerome D’ambrosio is csatlakoztak.

2011-ben újra Pilótafoci Magyarországon?

A Nazionale Piloti „társasága” immár 30 éve szervez a Forma-1 versenynaptárát követve jótékonysági futballmérkőzéseket. Jellemzően egy-egy meccs bevételét a Forma-1 mezőnyét vendégül látó ország valamely alapítványa kapja meg.

Az 1981 óta fennálló szervezetnek olyan prominens személyiségek a tagjai, mint Michael Schumacher, Fernando Alonso, Giancarlo Fisichella, Jarno Trulli, Sebastian Vettel, Nico Rosberg, Vitaly Petrov, Jaime Alguersuari, Vitantonio Liuzzi, Giorgo Pantano, Sebastien Buemi, Baumgartner Zsolt és az idei újoncok közül Sergio Perez, Jerome D’ambrosio is csatlakoztak.



A felsorolt Forma-1-es pilótákon kívül más motorsport-sztárok is csatlakoztak a jótékonysági programhoz: Mattia Pasini, Jules Bianchi, Andrea Dovisiozo, Tom Kristensen, Emanuele Pirro, Max Biaggi, vagy éppen még Matteo Montezemolot is említhetnénk.



Nemrégiben a Nazionale Piloti honlapjukon megjelentette a 2011-es versenynaptárat, melybe a jelenlegi helyzet szerint 2 éves kihagyás után Magyarország is visszatér. A teljes mérkőzéslista az alábbiak szerint alakul:

·    Május 4.: Törökország-Isztambul

 

·    Május 24.: Monaco – Montecarlo

 

·    Július 20.: Németország-Frankfurt

 

·    Július 27.: Magyarország – Budapest /Puskás Ferenc Stadion/

 

·    Augusztus 24.: Belgium – Eupen

 

·    Szeptember 7.: Olaszország – Monza

 

·    November 4.: Olaszország – Camposampiero

 

·    November 9.: Abu Dhabi

 

Az eddigi Magyarországon rendezett jótékonysági futball mérkőzések alkalmával összegyűjtött összegekből a szervezők a következő alapítványokat támogatták: Heim Pál Gyermekkórház, SOS Gyermekfalu, Dévai Szent Ferenc Alapítvány, Piros Orr –Bohócdoktorok Alapítványa.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://manocska29.blog.hu/api/trackback/id/tr342826398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása