www.kimiraikkonen.com

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Írj ha...


Ahol nincs te, ott nincs én se. "

Kimi 4ever:) kimi gif Pictures, Images and Photos

Már nem sok van..:P

Utolsó kommentek

Ő mondta...:)

»●Boldog Névnapot●«

Május 10

2011.05.10. 18:13 | Andrejja | Szólj hozzá!

Lauda: Ha Vettel így folytatja, féltávnál vége lesz a szezonnak!

 

Niki Lauda, a korábbi háromszoros osztrák világbajnok erősen tart attól, hogy az idei szezonnak ideje korán vége lesz Sebastian Vettel uralkodása miatt.

Talán Vettel épp Magyarországon lesz kétszeres világbajnok.

Sebastian Vettel és a Red Bull-Racing fantasztikusan kezdte a 2011-es kiírást. Vettel az összes időmérő edzést megnyerte eddig és csak egy alkalommal, Kínában nem tudta győzelemre váltani az első kockát.

Seb akkor a második helyen ért célba egy rossz gumitaktika miatt Lewis Hamilton és a McLaren mögött.

Hamilton elmondta, attól tart, hogy egy olyan dominancia veszi kezdetét az F1-ben, mint 2000 és 2004 között, amikor Michael Schumacher verhetetlen volt a Ferrarival.

Niki Lauda érzései is hasonlóak.

„Ha Vettel így folytatja, akkor féltávnál véget ér a szezon.” – mondta Niki Lauda.


Lauda szerint Vettel gyakorlatilag kétszeres világbajnok

 

Niki Lauda, a korábbi háromszoros világbajnok osztrák legenda szerint Sebastian Vettel gyakorlatilag már most, 4 futamot követően kétszeres világbajnoknak érezheti magát.

Lauda úgy véli, hogy a Red Bull-Racing gyakorlatilag megállíthatatlan.

A címvédő osztrák istálló rendkívül erősen kezdte a szezont. A nyilvánvaló KERS problémák ellenére Sebastian Vettel 4 versenyből hármat megnyert, és a legrosszabb helyezése is csak egy második hely, amit egy rossz gumitaktikának köszönhetett Kínában.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a regnáló világbajnok élete legjobb formájában vezet, miután gyakorlatilag egy hibát sem vétett az évadnyitó Ausztrál Nagydíj óta, noha tavaly erre nem egy példát tudnánk mondani.

Vettel rendkívül kiegyensúlyozott, akárcsak az autója, az RB7, mely erősebbnek tűnik, mint a világbajnok RB6-os.

Seb jelen pillanatban 34 ponttal előzi meg a második helyen álló Lewis Hamilton-t (McLaren) és semmi jele nincs annak, hogy a Red Bull az elkövetkezendő versenyeken ne lenne egyértelműen a favorit.

„Úgy gondolom, nem kérdés, és nem lehet kérdés az, hogy Sebastian Vettel ennek a bajnokságnak a toronymagas esélyese.” – mondta Niki Lauda.

 „A szezonból még mindig nagyon sok van hátra és az igazi versenyek csak most következnek, de ha Sebastian és a Red Bull is ezen a szinten marad, amire számítani is lehet, akkor biztos vagyok benne, hogy ő nyeri a bajnokságot.” – tette hozzá Lauda.

„Jelen állás szerint nagyon közel van ahhoz, hogy megvédje a címét, szóval kétlem, hogy az utolsó futamokon dőlne el a bajnokság.”

„Eddig a Red Bull nyújtotta a leginkább konstans teljesítményt. A McLaren három futamon keresztül ott tudott lenni a Red Bull közelében, ám most csak egy negyedik helyet tudtak megszerezni és jelentős volt a hátrányuk.”

„A Ferrari szintén meglepetés, mivel eddig sehol nem voltak, most pedig felálltak a dobogóra. Úgy vélem, hogy versenyről versenyre fog változni a helyzet, de a Red Bull és Sebastian talán két vagy három versenyt kivéve mindig elől lesz.”


A Red Bull hisz abban, hogy Webber Vettel elé kerülhet

A Red Bull-Racing vezetősége nem hisz abban, hogy Sebastian Vettel végig domináns lesz a szezonban.

Christian Horner csapatfőnök szerint Mark Webber képes lesz a német világbajnok elé kerülni.

Mark Webber 2010-ben élete legjobb idényét futotta a Formula-1-ben. Az ausztrál összességében dominált a szezonban, ám Sebastian Vettel hatalmas hajrába kezdett és végül megnyerte a bajnokságot Fernando Alonso (Ferrari) előtt.

Idén Vettel erősebbnek és koncentráltabbnak tűnik, mint valaha és egyelőre úgy néz ki, hogy csapattársa sem tud vele mit kezdeni. Mark Webber a török futamot követően elismerte, ha Spanyolországban meg akarja verni 2010 világbajnokát, akkor jobb munkát kell végeznie, mint Törökországban.

A Red Bull hisz Webber erejében.

„Úgy gondolom, hogy a különbséget kettejük között a gumik karakterisztikája jelenti. Sebastian vezetési stílusa fekszik a gumiknak. Mark azonban egyre jobb és jobb a megtett kilométerek után, és az elmúlt versenyeket illetően azt kell mondanom, hogy a helyes irányba haladnak.” – mondta Christian Horner.

„Mark tradicionálisan nagyon erős, de még mindig nagyon a szezon elején vagyunk. A versenyek korai részében nem voltak közel egymáshoz, de az utóbbi időben jelentősen csökkent közöttük a különbség. Szerencsések vagyunk, hogy két ilyen kvalitású versenyzőnk van a csapatban.” – tette hozzá Horner.


 

Webber: Jobbnak kell lennem, hogy le tudjam győzni Vettel-t!

Mark Webber, a Red Bull-Racing ausztrál versenyzője szerint jobb munkát kell végeznie a Spanyol Nagydíjon, mint Törökországban, ha le akarja győzni a bombaformában lévő német világbajnok csapattársát.

Sebastian Vettel tavaly sokat hibázott és nem egy alkalommal problémák voltak a koncentrációjával. Miután az évadzáró Abu Dhabi Nagydíjon megnyerte a világbajnokságot, mintha kicserélték volna.

A 23 éves német enyhe túlzással képtelen hibázni és sorra nyeri az időmérő edzéseket, valamint a futamokat, ezzel esélyt sem adva ausztrál csapattársának, Mark Webber-nek.

„Ebben a pillanatban a legmagasabb szintjén vezet és nekem most az a dolgom, hogy lezárjam a közöttünk lévő szakadékot.” – mondta Mark Webber.

„Ahhoz, hogy a következő versenyen Spanyolországban legyőzzem őt, jobb munkát kell végeznem, mint Törökországban.” – tette hozzá Webber.

„Egy tökéletes teljesítményre van szükségem a kvalifikáción, majd egy tisztább első etapra a versenyen, mint Törökországban, mert azzal több opció nyílik meg számomra a stratégia szempontjából.”

Mark készen áll arra, hogy megszerezze az idei első győzelmét.

„Idén eddig voltam ötödik, negyedik, harmadik és most második. Szóval ez a tendencia a helyes irányban halad. Barcelona egy olyan pálya, amit nagyon kedvelek. Tavaly megnyertem ott a futamot és az azt megelőző évben a harmadik helyen értem célba. A téli időszakban pedig két jó tesztünk volt a helyszínen.”


Vettel boldog lenne, ha Ausztria visszatérne a Formula-1-be

 

Sebastian Vettel, a Red Bull-Racing német világbajnoka boldog lenne, ha Ausztria ismét a Formula-1-ben rendezne versenyhétvégét.

A Red Bull és a Toro Rosso ezen a hétvégén avatja fel a Red Bull-Ringet Ausztriában.

Dietrich Mateschitz 140 millió eurót költött a néhai A1-Ring átépítésére. Az osztrák versenypálya megtartotta a legendás vonalvezetést, amit a versenyzők nagyon szerettek.

Törökországban Michael Schumacher, a Mercedes GP hétszeres világbajnok versenyzője nyilatkozott úgy, hogy örülne Ausztria visszatérésének.

Bernie Ecclestone, a Formula-1 kereskedelmi jogait birtokló brit milliárdos szerint egy nap vissza fognak térni a helyszínre, míg Mateschitz szkeptikus.

A Red Bull és a Toro Rosso ezen a hétvégén avatja fel a Red Bull-Ring-et.

A hétvégére 50 ezer rajongót várnak a rendezvényre.

„Nagyon várom már, hogy ott legyek. Ez egy fantasztikus helyszín, és a csapatunk hazai pályája. Remélem, hogy sok ember látogat ki a hétvégén.” – mondta Sebastian Vettel.

 „A légkör nagyszerű, a rajongók egyedülállóak és kicsit örültek, persze pozitív értelemben.” – tette hozzá Vettel.

Seb elmondta, örülne Ausztria visszatérésének, de szerinte ez a közeljövőben nem fog megtörténni.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://manocska29.blog.hu/api/trackback/id/tr972893655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása