www.kimiraikkonen.com

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Írj ha...


Ahol nincs te, ott nincs én se. "

Kimi 4ever:) kimi gif Pictures, Images and Photos

Már nem sok van..:P

Utolsó kommentek

Ő mondta...:)

»●Boldog Névnapot●«

6.

2011.06.05. 20:57 | Andrejja | Szólj hozzá!

 


Nadal legyőzte Federert, megvan a hatodik Garrosa

Rafael Nadal 7:5, 7:6, 5:7, 6:1-re legyőzte Roger Federert a francia nemzetközi teniszbajnokság döntőjében, ezzel a spanyol világelső hatodszor nyerte meg a Roland Garrost, és beérte Björn Borgot az örökranglistán.

A mérkőzés több szempontból is jubileumot jelentett, ez volt ugyanis a 25. Rafael Nadal–Roger Federer meccs – a spanyol tizenhatszor győzött korábban –, és a 14., amelyet salakon rendeztek. Nadal pedig 2005-ben ugyanezen a napon nyert először Grand Slam-tornát, akkor Mariano Puertánál bizonyult jobbnak a Roland Garros döntőjében. A spanyol ekkor indult először a francia nemzetközi teniszbajnokságon férfi egyesben, és a második férfi teniszező lett Mats Wilander 1982-es győzelme óta, aki első kísérletre megnyerte a tornát.

Az idei döntőben Federer kezdte az adogatást, és hozta is szerváját, utána pedig negyedik bréklabdáját sikerült kihasználnia a spanyol szervájánál, így rögtön a meccs elején brékelőnybe került. 3:0 után sikerült Nadalnak hoznia az adogatását, így biztos volt, hogy ezúttal nem fordul elő harmadszorra, hogy az egy szettet nullára hoz az egyik teniszező.

A folytatásban Federer továbbra is remekül adogatott, 5:2-es vezetésnél saját remek nyerőütéseinek – 14-nél tartott ekkor – és Nadal hibáinak is köszönhetően játszmalabdához is jutott, de a spanyol hárította, és egy pazar nyerővel hozta az adogatását, Federernek tehát szerválnia kellett a szettért.

A svájci adogatásánál azonban elbizonytalanodott, játszmalabda helyett bréklabda következett, Nadal pedig ki is használta első lehetőségét. Bár a spanyol kényszerült védekezésre, Federer hálóba ütötte a röptét, így a világelső visszavette a bréket, és adogathatott az egyenlítésért – sikerrel.

Federernek aztán saját szervájánál is gondjai voltak, és pillanatok alatt, hihetetlen labdameneteket követően a spanyol került előnybe, aki ezzel a lendülettel a szettet is behúzta (7–5).

A második játszma elején még igencsak benne volt Federerben az első szett elveszítése, a hálónál többször is rosszul döntött a svájci, aki egyből elbukta adogatását, így sorozatban a hatodik játékot veszítette el. 3:1-es Nadal-vezetésnél Federer játéka kezdett feljavulni, de ez csak arra volt elég, hogy három bréklabdát hárítva nyerje meg adogatását, majd szorossá tegye a második szettben addig egyet sem hibázó spanyol szervagémjét.

Utána viszont semmire nyerte meg adogatását a svájci, majd hatalmas küzdelemben visszavette elveszített szerváját, és kiegyenlített (4:4).

kkor viszont ismét fordult a kocka, a fogadóé, vagyis Nadalé lett a játék, a spanyol szempontjából talán a legjobbkor, ugyanis így már a szettért adogathatott. Szettlabdáját viszont nem tudta kihasználni, egyenlőnél pedig eleredt az eső, ezért a mérkőzésvezető szünetet rendelt el, amely talán Federernek jött jobbkor.

A folytatásban, bár Nadal újra szettlabdához jutott, végül Federer elvette ellenfele adogatását, majd semmire nyerte meg a sajátját, egy játékra került az egyenlítéstől. Nadal viszont rövidítésre mentette a szettet, amelyet aztán meg is nyert. Innentől Federernek csodára volt szüksége, hiszen sem ő, sem Nadal nem kapott még ki kétjátszmás előnyről Grand Slam-tornán. Federernek egyszer sikerült kétszettes hátrányból fordítania Nadal ellen, még 2005-ben Miamiban.

A harmadik szettben 3:2-ig mindkét játékos hozta a szerváját, aztán előbb Nadal, majd Federer brékelt, 5:4-nél a svájci a meccsben maradásért szervált, és megoldotta a feladatot. Sőt elvette Nadal adogatását, és sajátja megnyerésével szépített a szetteket tekintve.

A negyedik játszma elején Nadal 0:40-ről hozta szerváját, 2:1-nél semmire vette el ellenfele adogatását, innentől pedig már hengerelt, rengeteg nyerő ütése mellett alig hibázott – összesen kettőt a negyedik szettben –, így végül nagyon simán, 6:1-re hozta a negyedik szettet, és megszerezte karrierje hatodik Roland Garros-győzelmét, egyben 10. Grand Slam-elsőségét.

A spanyol ezzel megőrzi elsőségét a világranglistán: nem előzi meg őt az idén remeklő, de az elődöntőben Federer ellen elbukó Novak Djokovics.

 

 NADAL ÚTJA A GYŐZELEMIG
1. forduló: John Isner (amerikai) 6:4, 6:7 (2–7), 6:7 (2-7), 6:2, 6:4
2. forduló: Pablo Andujar (spanyol) 7:5, 6:3, 7:6 (7–4)
3. forduló: Antonio Veic (horvát) 6:1, 6:3, 6:0
Nyolcaddöntő: Ivan Ljubicic (horvát) 7:5, 6:3, 6:3
Negyeddöntő: Robin Söderling (svéd, 5.) 6:4, 6:1, 7:6 (7–3)
Elődöntő: Andy Murray (brit, 4.) 6:4, 7:5, 6:4
Döntő: Roger Federer (svájci, 1.) 7:5, 7:6 (7–3), 5:7, 6:1

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://manocska29.blog.hu/api/trackback/id/tr962960046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása