www.kimiraikkonen.com

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Írj ha...


Ahol nincs te, ott nincs én se. "

Kimi 4ever:) kimi gif Pictures, Images and Photos

Már nem sok van..:P

Utolsó kommentek

Ő mondta...:)

»●Boldog Névnapot●«

Valencia 3

2011.06.26. 23:13 | Andrejja | Szólj hozzá!

Sebastian Vettel győzött Valenciában

Rajt-cél győzelmet aratott Sebastian Vettel az Európa Nagydíjon. A Red Bull regnáló bajnoka bár a futam végéig nem autózott ki komolyabb előnyt, az utolsó etapban azonban ellógott üldözőitől, akik egyébként váltották egymást a második helyen. Fernando Alonso és Mark Webber harcolt az ezüstért.

A spanyol a hazai közönség előtt kétszer előzte meg Webbert. Először a DRS segítségével, majd miután az ausztrál a bokszban visszavette a helyét, a ferraris a következő kiálláskor visszavágott, s így hazai közönség előtt a kétszeres világbajnok állhatott fel a dobogó második fokára.

A negyedik helyen Lewis Hamiltont intették le, aki a rajtnál veszített a pozíciójából, de miután Felipe Massa gondba került a bokszban, a brit megörökölte a rajthelyét, melyen végül leintették.

Mögötte Massa, Jenson Button, Nico Rosberg, Jaime Alguersuari, Adrian Sutil és Nick Heidfeld érkezett célba pontszerző helyeken.

A hétszeres világbajnok, Michael Schumacher neve is vélhetően a fenti sorban állna, ám a kerékcseréjéről visszaérkezve ütközött Vitaly Petrovval, aminek következtében letört a Mercedes első szárnya. Schumacher így csak a 17. pozícióban látta meg a kockás zászlót.

Ezzel szemben Sebastian Vettel ismét növelte előnyét a pontversenyben. Az ellenfelek pedig árgus szemekkel figyelik a következő versenyhétvégét, melyen eldől, hogy az újabb szabályváltozás megállíthatja-e a német menetelését…

Európa Nagydíj

A verseny végeredménye

Hely Versenyző Csapat Kör Hátrány Rajt
1 Sebastian Vettel RBR-Renault 57 Győztes 1
2 Fernando Alonso Ferrari 57 +10.8 4
3 Mark Webber RBR-Renault 57 +27.2 2
4 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 57 +46.1 3
5 Felipe Massa Ferrari 57 +51.7 5
6 Jenson Button McLaren-Mercedes 57 +60.0 6
7 Nico Rosberg Mercedes 57 +98.0 7
8 Jaime Alguersuari STR-Ferrari 56 +1 Kör 18
9 Adrian Sutil Force India-Mercedes 56 +1 Kör 10
10 Nick Heidfeld Renault 56 +1 Kör 9
11 Sergio Perez Sauber-Ferrari 56 +1 Kör 16
12 Rubens Barrichello Williams-Cosworth 56 +1 Kör 13
13 Sebastien Buemi STR-Ferrari 56 +1 Kör 17
14 Paul di Resta Force India-Mercedes 56 +1 Kör 12
15 Vitaly Petrov Renault 56 +1 Kör 11
16 Kamui Kobayashi Sauber-Ferrari 56 +1 Kör 14
17 Michael Schumacher Mercedes 56 +1 Kör 8
18 Pastor Maldonado Williams-Cosworth 56 +1 Kör 15
19 Heikki Kovalainen Lotus-Renault 55 +2 Kör 19
20 Jarno Trulli Lotus-Renault 55 +2 Kör 20
21 Timo Glock Virgin-Cosworth 55 +2 Kör 21
22 Jerome d'Ambrosio Virgin-Cosworth 55 +2 Kör 23
23 Vitantonio Liuzzi HRT-Cosworth 54 +3 Kör 22
24 Narain Karthikeyan HRT-Cosworth 54 +3 Kör 24

Vettel szerint még mindig nyitott a bajnokság

 

Sebastian Vettel, a Red Bull-Racing német világbajnoka nem hajlandó elfogadni azt, hogy már gyakorlatilag kétszeres bajnoknak tekinthető a Formula-1-ben, miután a Valenciában aratott győzelmének köszönhetően még nagyobb előnyre tett szert a tabellán.

 

Sebastian Vettel

Nem voltam jó matematikából. Kedveltem a matematikát, de… Nem, jó tudni, hogy mi vagyunk az élen, és az, hogy hány ponttal vezetünk, nem igazán érdekel. Az emberek elég gyakran elmondják ezt nekem, így nincs szükségem arra, hogy megnézzem a tabellát. Néha mást mondanak, meglepnek, de  ez megtörténik.

Mark, Fernando, Lewis és Jenson az én fő riválisom. Azt gondolom, hogy ők vannak a legközelebb. Példaként még mindig csak a tavalyi évet tudom felhozni. Mindez megmutatja, hogy tavaly egy bizonyos pontig jó versenyeink voltak, majd a dolgok rosszabbra fordultak és emiatt sok pontot vesztettünk. Nem feltétlen vétettünk nagy hibákat, de a dolgok rosszul alakultak és pontokat vesztettünk.

Ha megnézzük a Formula-1-et és összehasonlítjuk a többi sporttal, akkor láthatjuk, hogy ez egy nagyon, nagyon hosszú szezon. Sok verseny van hátra, és még mindig nagyon sok dolog történhet. Biztosan lesz néhány olyan verseny, ahol nem fog minden működni, és lesznek olyan futamok is, ahol a feltételek eltérőek lesznek, mint például Kanadában. Ezek a dolgok mindent megváltoztathatnak.

Természetesen az a célunk, hogy megtartsuk az előnyünket az élen, de a legfrontosabb az, a bajnokság végén mi legyünk elől.


Vettel szereti a magányos versenyeket

 

A Red Bull Racing versenyzője, Sebastian Vettel idei hatodik futamgyőzelmét szerezte meg az Európa Nagydíjon, amivel tovább növelte előnyét a bajnoki összesítésben. A német pilóta nagyon boldog volt, hogy sikerült megismételnie a tavalyi valenciai szereplését.

"Fantasztikusan éreztem magam az autóban, nagyon élveztem az egész versenyt. Lehet, hogy kívülről unalmasnak tűnik, ha valaki egész végéig egyedül autózik az élen, de én szeretem az olyan versenyeket, ahol önmagammal kell küzdenem, valamint az autóval, hogy növelni tudjuk az előnyt" – mondta a címvédő.

"Egy ilyen nap után nagyon elégedett lehetek. Minden tökéletes volt, nem merült fel semmi probléma" – tette hozzá a bajnoki tabella éllovasa.

Csapattársa, Mark Webber a harmadik pozícióban ért célba, miután a futam végén váltóproblémákkal küszködött. "A második cseréig azt gondoltam, ez az idei legjobb versenyem, de sajnos a közepes gumikeveréket nem tudtam elég gyorsan felmelegíteni és még forgalomba is kerültem. Fernando nagyon gyors volt, emiatt a váltóprobléma nélkül is nehéz lett volna megelőzni, de még szerencse, hogy a McLarent így is magam mögött tudtam tartani."


 

Horner: Vettel ismét káprázatos volt

 

Christian Horner, a Red Bull-Racing csapatfőnöke nehezen találja a szavakat Sebastian Vettel újabb győzelme után, amit Valenciában sikerült megszereznie.

Horner kissé csalódott.

Christian Horner

Természetesen nagyon boldogok vagyunk Sebastian újabb győzelme után. Káprázatos volt, amit csinált és mindvégig koncentrált tudott maradni. Maximálisan megérdemli  a győzelmet, és biztos vagyok benne, hogy Kanada után most egy hatalmas kő esett le a szívéről. Seb nem zárt valami könnyű futamot, miután folyamatosan nyomás alatt tudták tartani az ellenfelei, de szerencsére nem hibázott és behozta az első helyre az autót.

Kicsit most felemásak az érzéseim, mert remek lett volna, ha Mark célba tud érni a második helyen. Hatalmas csatát vívott Fernando Alonso autójával, de sajnos most nem volt szerencséje. A harmadik kiállásnál egyszerűen nem volt elég nagy előnye Marknak. A fő problémát az jelentette, hogy a gumik elfogytak alatta, és a bokszutca bejáratánál lecsúszott az ívről. Mindez elég volt ahhoz, hogy Fernando később megelőzze őt.

Nagyon szoros volt. Kicsit olyan volt, mint egy sakkjátszma, amikor minden lépést a megfelelő időben kell megtenned. Ez egy nagyon stratégiai futam volt most.

Hogy őszinte legyek, a Ferrari talán e
Christian Horner, a Red Bull-Racing csapatfőnöke ismét nagyon elégedetten nyilatkozott a versenyzőjéről.

Sebastian Vettel újabb rajtelsősége ismét elismerést érdemelt a csapatnál.
gy kicsit meglepett minket, míg a McLaren-t közelebb vártuk.
Most a Brit Nagydíj következik, mely mindig is kedves számunkra. Nem tudjuk, hogy mi vár ránk a szabályok módosításával, de bízunk abban, hogy kevésbé leszünk érintettek a témában.


Horner: Vettel egyszerűen hihetetlen

Christian Horner, a Red Bull-Racing csapatfőnöke ismét nagyon elégedetten nyilatkozott a versenyzőjéről.

Sebastian Vettel újabb rajtelsősége ismét elismerést érdemelt a csapatnál.

Christian Horner

Nagyon, nagyon elégedett vagyok azzal a munkával, amit ma elvégeztünk. Fantasztikusan dolgozott a csapat, és úgy gondolom, hogy megérdemelten szereztük meg az első sort a vasárnapi rajtrácson. Rendkívül boldog vagyok, és ennél jobb eredmény nem érhettünk volna el. Fantasztikus.

Szeretnék köszönetet mondani a Red Bull dolgozóinak, mindenkinek, aki keményen dolgozik azért, hogy időről időre elérjük ezeket az eredményeket. Ez nem könnyű és hatalmas koncentrációt igényel.

Sebastian egyszerűen hihetetlen. Sokak szemében még mindig egy gyerek, és közben úgy vezet, mint egy vén róka. Nagyon tapasztaltan teszi a dolgát és remek ezt látni. Ma ismét nagy teljesítményt nyújtott és minden dicséretet megérdemel.

Seb a végén sokak számára vicces pillanatokat okozhatott, amikor megállt a Ferrarinál. De ő egy olyan srác, aki mindig, mindent tudni akar. Nincs szó kémkedésről, csak érdeklődő. Maximálisan részt akar venni a csapat munkájában. Egyszerűen megragadta a lehetőséget, és vetett egy pillantást Fernando kormányfelületére. Nem hagyhatta ki.


A bejegyzés trackback címe:

https://manocska29.blog.hu/api/trackback/id/tr493017330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása