www.kimiraikkonen.com

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Írj ha...


Ahol nincs te, ott nincs én se. "

Kimi 4ever:) kimi gif Pictures, Images and Photos

Már nem sok van..:P

Utolsó kommentek

Ő mondta...:)

»●Boldog Névnapot●«

Monte-Carlo 3

2011.05.29. 20:16 | Andrejja | Szólj hozzá!

Vettel győzött – a mezőnyt az ág is húzza

 

Ha lehet azt mondani, Sebastian Vettel a szerencse gyermeke, aki ha a legnagyobb slamasztikában nyakig elsüllyedni látszik, valami mindig kirántja onnét.

Legtöbbször saját zsenije segíti túl a nehéz helyzeteken, de kétségtelen, hogy ha igazán bajba kerül, akkor a fél mezőny kárára hirtelen ismét talpra áll. A Monacói Nagydíj végére minden bizonnyal elfogyott volna a német gumiszettje, ám még mielőtt igazán bajba került volna, épp a szeme láttára tört össze néhány autó. Ennek következtében a futamot piros zászlóval megszakították, hogy az utolsó néhány körre aztán friss gumikon induljon harcba a mezőny.

Monacóban híresen nehéz előzni, még az új segédeszközökkel is. Ennek utána a kegyetlen száguldozás is csupán vonatozásba torkollott.

Sebastian Vettel így először állhatott fel a lépcső legmagasabb fokára a hercegségben. Melléje Fernando Alonso és Jenson Button állhatott, akik sokkal jobb pozícióban voltak a gumik terén, egészen a fentebb említett esésig.

Vettel egyébként épp egy hasonló esés miatt került bajba. Felipe Massa és Lewis Hamilton kakaskodásából kifolyólag a brazil a falra mászott, ami után bejött a biztonsági autó. A Red Bull bajnoka ekkor nem tudott már kimenni kerékcserére, ahol legnagyobb riválisai már voltak addigra.

Negyedik helyen zárt a győztes csapattársa, Mark Webber, aki az utolsó előtti körben rongyolt át Kamui Kobayashin. Hatodikként intették le a mezőny rosszfiúját, Lewis Hamiltont, aki pedig több autót is lenullázott ezen a futamon. Felipe Massa, Pastor Maldonado és részlegesen a legutóbbi baleset áldozatai is a számlájára írhatóak. Ő azonban egészen jól bírta a strapát.

Kiszorult a tízesből a Mercedes duója. Michael Schumacher és Nico Rosberg utója ezen a versenyen egyszerűen nem akart működni. Ők ketten tartották fel a mezőnyt már a futam elején, mivel az autóik idő előtt elfogyasztották a gumijaikat. A hétszeres világbajnok azonban még ennél is tovább ment. Azaz nem ment sehova. Az autója megállt a főbejáratnál, ahol kíséret mellett be is tolták őt a helyére.

 

Monacó Nagydíj

A futam végeredménye

Hely Driversenyző Csapat Kör Időeredmény Rajt
1 Sebastian Vettel RBR-Renault 78 Győztes 1
2 Fernando Alonso Ferrari 78 +1.1 4
3 Jenson Button McLaren-Mercedes 78 +2.3 2
4 Mark Webber RBR-Renault 78 +23.1 3
5 Kamui Kobayashi Sauber-Ferrari 78 +26.9 12
6 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 78 +27.2 9
7 Adrian Sutil Force India-Mercedes 77 +1 Kör 14
8 Nick Heidfeld Renault 77 +1 Kör 15
9 Rubens Barrichello Williams-Cosworth 77 +1 Kör 11
10 Sebastien Buemi STR-Ferrari 77 +1 Kör 16
11 Nico Rosberg Mercedes 76 +2 Kör 7
12 Paul di Resta Force India-Mercedes 76 +2 Kör 13
13 Jarno Trulli Lotus-Renault 76 +2 Kör 18
14 Heikki Kovalainen Lotus-Renault 76 +2 Kör 17
15 Jerome d'Ambrosio Virgin-Cosworth 75 +3 Kör 21
16 Vitantonio Liuzzi HRT-Cosworth 75 +3 Kör 23
17 Narain Karthikeyan HRT-Cosworth 74 +4 Kör 22
18 Pastor Maldonado Williams-Cosworth 73 +5 Kör 8
Ret Vitaly Petrov Renault 67 +11 Kör 10
Ret Jaime Alguersuari STR-Ferrari 66 +12 Kör 19
Ret Felipe Massa Ferrari 32 +46 Kör 6
Ret Michael Schumacher Mercedes 32 +46 Kör 5
Ret Timo Glock Virgin-Cosworth 30 +48 Kör 20
DNS Sergio Perez Sauber-Ferrari

Horner: Nagyszerű győzelem Vettel-től!

 

A Red Bull-Racing csapatfőnöke nagyon elégedett Sebastian Vettel munkájával és teljesítményével.

Christian Horner büszke az újabb győzelemre.

Christian Horner

Tudtuk, hogy ez egy nagyon hosszú és kemény verseny lesz. Valójában ez egy nagyon különleges verseny volt. Sajnos a bokszban Sebastian (Vettel) első kiállásánál problémáink voltak a rádió kommunikációja miatt, és nem kaptuk meg azokat a gumikat, melyeket szerettünk volna.

Ezt követően tehát meg kellett változtatnunk a stratégiánkat. A legfontosabb dolog az volt, hogy nem estünk pánikba. Egy kicsit mást próbáltunk megvalósítani, ami nagyon agresszív volt. De Sebastian megcsinálta.

Végig magabiztos tudott maradni, tartotta a kapcsolatot a mérnökökkel, és nagy dicséretet érdemel. Nagyszerű győzelem volt ez tőle.


Vettel: Kockáztatni kellett a győzelemért

Sebastian Vettel tovább növelte előnyét a bajnoki összesítésben a vetélytársaival szemben. A Red Bull Racing versenyzője megnyerte a monacói klasszikus futamot, így már 58 pontos előnyben van a második helyezett Lewis Hamiltonnal szemben.

"Hihetetlen érzés, hogy megnyertem a monacói versenyt. Nagyon izgalmas volt. Remek csatát vívtam Jensonnal és Fernandóval is. Sajnos az első kerékcsere nem volt tökéletes, ezért kockáztatni kellett. Tudtam, hogy csak akkor nyerhetek, ha sikerül végigmennem azzal a szett gumival, amit a verseny elején kaptam" – kezdte az értékelést a címvédő.

"A végén hatalmas káosz volt, így meg is szakították a versenyt. Szerencsére a várakozás alatt új gumikat kaptam, így könnyebb volt kibírni a futam végéig. Nagyszerű, hogy nyertünk. Sikerült előnyre szert tennem, de minden pontra szükségem van, mert tavaly is láthattuk, hogy bármikor fordulhat a kocka."


Vettel: Kockáztattunk, bejött!

 

Sebastian Vettel, a Red Bull-Racing világbajnoka nagyon boldog, hogy megnyerte élete első Monacói Nagydíját.

Vettel szerint nagy kockázatot vállaltak a gumikkal a versenyen.

Sebastian Vettel

Ez egy hihetetlen verseny volt ma, ami egyúttal elég szórakoztató is volt számomra. Legalábbis belülről így éreztem. Egy nagyon jó első etapom volt és a startom is jól sikerült. Az elején el tudtam húzni Jenson előtt és ezzel meglehetősen elégedett voltam. Örültem a kialakult különbségnek.

Sajnos volt egy kis probléma a kommunikációval, így a gumik nem érkeztek meg időben, ami miatt a csapat csak később tudott reagálni. Emiatt volt az, hogy az első kiállásom rendkívül gyengére sikeredett. Ezzel rendkívül sokat vesztettünk, majd úgy döntöttünk, hogy taktikát váltunk.

Ez egy rendkívül agresszív taktika volt a részünkről, ami egyúttal nagy kockázatot rejtett magában. A lágy gumiknak ki kellett bírniuk ezt a hosszú távot.

Fernando folyamatosan támadott, és kemény volt a helyzet. Valószínűleg a biztonsági autó segített rajtunk, de úgy gondolom, hogy e nélkül is sikerült volna behoznom az autót az első helyre. Szóval a stratégiánk nagyon rizikós volt, de végül bejött.

A biztonsági autónak köszönhetően változtathattunk a gumikon, így egy kicsit el tudtunk lépni a többiek elől. Nem volt könnyű, de más volt a helyzet, mint előtte.

Nagyon, nagyon boldog vagyok most, és mindenkinek szeretném megköszönni ezt a fantasztikus eredményt. Hihetetlen verseny volt. Rendkívül nagy megtiszteltetés számomra az, hogy most már nekem is sikerült megnyernem a monacói versenyt. Ez egy tökéletes nap volt így.


Marko: Vettel hihetetlen versenyző!

 

Helmut Marko, a Red Bull Motorsport tanácsadója nagyon elismerően nyilatkozott Sebastian Vettel újabb győzelme után Monacóban.

Mark hihetetlennek nevezte 2010 világbajnokát.

elmut Marko

Csak keresem a szavakat, de nem találok mást, mint azt, hogy hihetetlen. Sebastian egy hihetetlen versenyző, aki még egy ilyem kemény helyzetben is ki tudott tartani. Elképesztő versenyt futott és nem kétséges, mindenkinél jobban megérdemli ezt a futamgyőzelmet, ami minden bizonnyal az egyik legkülönlegesebb számára itt Monacóban.

Az első bokszkiállása nem volt tökéletes, de higgadt tudott maradni és mindvégig koncentrált volt. Nagyon keményen védekezett, és mindvégig a jó döntéseket hozta meg a volán mögött. Ez az ő diadala. Rendkívül erős és igazi világbajnok.

Elképesztő volt az, amit a gumikkal művelt. Természetesen volt egy kis szerencsénk is a biztonsági autóval, de még így is meg tudta volna nyerni a futamot. Nagyon büszke vagyok rá, mert egy olyan nyomást viselt el, amit Fernando Alonso gyakorolt rá.


A bejegyzés trackback címe:

https://manocska29.blog.hu/api/trackback/id/tr412941573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása