www.kimiraikkonen.com

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Írj ha...


Ahol nincs te, ott nincs én se. "

Kimi 4ever:) kimi gif Pictures, Images and Photos

Már nem sok van..:P

Utolsó kommentek

Ő mondta...:)

»●Boldog Névnapot●«

Silverstone 1

2011.07.07. 19:15 | Andrejja | Szólj hozzá!

Vettel: Két vagy három rossz verseny és máris más lehet a történet

Bár valószínűleg Sebastian Vettelnek van a legnagyobb esélye, hogy hétvégén megnyerje a Brit Nagydíjat, a Red Bull versenyzője azonban kijelentette, hogy jelenlegi dominanciája ellenére sem vesz semmit magától értetődőnek.

A német versenyzőnek már jelenleg is 77 ponttal van többje, mint a holtversenyben második helyen álló Mark Webbernek és Jenson Buttonnek, ezt a hatalmas előnyt pedig a riválisok szerint akár tovább is növelheti Silverstone-ban a nagy sebességű kanyaroknak köszönhetően.

A hétvégi futam előtt azonban a 23 éves versenyző továbbra is csak arra koncentrál, hogy a lehető legjobb munkát végezze, ahelyett, hogy túlságosan is magabiztosan azt gondolná, hogy ismét egy sima verseny következik.

„Nem így érkezem” – magyarázta Vettel az Autosport azon kérdésére, hogy nyugodtnak érzi-e magát a futamhelyszínekre való érkezéskor. „Nyilvánvalóan, amikor megérkezünk, magabiztosak vagyunk, és hiszünk magunkban. És hisszük, hogy jó hétvégénk lehet. Nem veszem azonban magától értetődőnek, hogy megérkezem és meglesz a pole és a futamgyőzelem. Soha nem könnyű.”

„A gondolkodásmódot tekintve” – folytatta a világbajnok, „próbálom ugyanazt a hozzáállást felvenni, mint tavaly. Úgy vélem, tavaly jó startot vettünk, olykor azonban sok dolog elromlott, itt is, ott is voltak hibák. És én is hibáztam.”

„Mindent egybevetve, ez nem segített, hogy erős pozícióba helyezzük magunkat a bajnokságban. A végén igazán bíztunk minden egyes futamban. Idén nagyon jól kezdtünk, és ez a végén segíthet, ez biztos, ugyanakkor még nagyon hosszú út áll előttünk.”

„Csak azért, mert tavaly megnyertük, még lehet vitatkozni, hogy oké, tudjuk, hogyan csináljuk. Ez azonban nem jelenti azt, hogy elfeledkezhetünk mindazon apró lépésről, amire szükség van a győzelem megszerzéséhez.”

Habár a Formula–1-es történelemben csupán egyvalaki volt, aki akkora előnnyel, mint most Vettel, elvesztette a világbajnokságot (Niki Lauda, 1976.), a német mégis rendíthetetlen azon véleményét illetően, hogy a cím elnyerése még nagyon messze van.

„Soha nem lehet tudni. Ha megnézzük a múltbéli bajnokságokat, olykor tervszerűen működött, máskor viszont nem. Ez eszembe juttatja, milyen gyorsan változhatnak a dolgok. Két vagy három rossz verseny és máris más lehet a történet.”

„Láttuk tavaly a pontrendszerrel. Egyrészről nagy előnyöd volt, nagy szám volt, ez azonban egy kissé csalóka is volt, mivel a nagy számok megtévesztőek. 25 pontot kapsz egy győzelemért, ha azonban nem érsz be, akkor semmit.”

Vettel ezek mellett arról is beszélt, hogy úgy érzi, a hozzáállása nem változott ahhoz képest, mint amilyen egy éve volt – habár az eredmények most teljesen más képet mutatnak, mint a bajnokság ugyanezen pontján egy éve.

„Úgy vélem, a gondolkodásom ugyanaz, ez nem változott. A szép része azonban… a legnagyobb álmom az volt, hogy Formula–1-es bajnok legyek. Tavaly pedig ezt nyilvánvalóan elértük. Eltartott egy ideig, mire megértettem, hogy ez történt. A legjobb dolog az, hogy ezt senki sem tudja most már megváltoztatni. Senki sem veheti el tőlem, tőlünk, soha többé. Bármi is történik a jövőben, ez akkor is mindig megmarad.”

„Jobban, mint bármi mást, először is magadnak próbálsz meg bizonyítani. Természetesen meg akarod mutatni az embereknek és a csapatnak is, de a legjobban magadnak akarod bebizonyítani, hogy elég jó vagy ahhoz, hogy az élen legyél, és hogy megnyerd a bajnokságot.”

„Ha összehasonlítom az ideit a tavalyi évvel, nincs nagy különbség azt illetően, ahogy a versenyekhez állok hozzá. Helytelen lenne túlságosan kényelmesen vagy biztonságban éreznem magam.”

Végezetül Vettel elmondta, hogy egyáltalán nem aggódik a média vagy rajongók felől érkező kritikák miatt – vonatkozzon az akár a Red Bull Racingen belüli pozíciójára, vagy akár híressé vált győzelem utáni ujjmutogatására.

„Az vagyok, aki vagyok. Természetesen néhány pontnál rá kellett jönnöm, hogy vannak emberek, akik ellenem vannak. Próbálok elérni valamit. Megvan a célom, és tudom, hogy mi kell hozzá.”

„Emellett vannak dolgok, amit más emberek szeretnének, hogy csinálj vagy elérj, de nem tehetsz mindenki kedvére. Sajnos mindig lesznek olyan emberek, akik megharagszanak amiatt, amit csinálsz – például az ujjam miatt –, de ez van. Rengeteg ember követi azonban a Formula–1-et, számunkra pedig nagyszerű kisétálni egy bizonyos fajta arénába, és annyi ember előtt megmutatni, mire is vagyunk képesek.”

„Vannak más sportok is, ahol nagyon-nagyon keményen dolgoznak, valószínűleg azonban ezt nem annyira ismerik fel.”


Vettel: Senkit nem akarok idegesíteni az ujjmutogatással!

Sebastian Vettel, a Red Bull-Racing német világbajnoka elárulta, nincs fontos jelentősége annak, hogy a sikerei után ujjal mutogat a kamerában.

Mindeközben Jenson Button egy „illegális” műveletre szánta el magát a Brit Nagydíjon.

A Red Bull-Racing 2010 világbajnoka rendre ujjmutogatással ünnepli meg a sikereit az F1-ben, ami sokakat idegesít a kategóriában. Sokat szerint Vettel mozdulata bosszantó és még arrogáns is.

Seb természetesen nem ezt gondolja: „Soha nem volt a célom, hogy ez a védjegyem legyen.”

Vettel egyik első ilyen reakcióját a 2008-as szezonban láthattuk, amikor a Toro Rosso csapattal megnyerte élete első nagydíját.

„Nagyon boldog voltam, mivel azelőtt mindig 17., 15., 10. vagy talán egy jó napon 7. voltam. Nincs mélyebb értelme ennek. Az időmérő edzés után csinálom, de mindez nem jelenti azt, hogy én leszek az első a versenyen.” – tette hozzá a pilóta.

„Vicces hallanom azt, hogy néhány embernek ezt tetszik, míg egyesek sértődöttek lesznek. Sajnos néhány ember mindig sértődött lesz amiatt, amit csinálsz, de ez már csak így megy.”

A McLaren 2009-es világbajnoka, Jenson Button mindeközben ígéretet tett arra, hogy ha megyeri az idei Brit Nagydíjat, akkor a futam végén kész kipörgeti az autója hátulját.

„Nem fog érdekelni, hogy ez megengedett vagy sem.”


A bejegyzés trackback címe:

https://manocska29.blog.hu/api/trackback/id/tr693048101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása