www.kimiraikkonen.com

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Írj ha...


Ahol nincs te, ott nincs én se. "

Kimi 4ever:) kimi gif Pictures, Images and Photos

Már nem sok van..:P

Utolsó kommentek

Ő mondta...:)

»●Boldog Névnapot●«

jul. 20

2011.07.20. 21:37 | Andrejja | Szólj hozzá!

Vettel nem akarja, hogy Schumacherhez hasonlítsák

 

A Red Bull Racing versenyzője, Sebastian Vettel a hétvégén világbajnokként léphet a hazai közönsége elé a Nürburgingen, ami eddig csak a hétszeres bajnok Michael Schumachernek adatott meg. A fiatal német pilóta a DPA hírügynökségnek adott interjúban elmondta, hogy a hétvégén a győzelem a cél, de nem mindenáron.

Kudarcként éled meg, ha nem sikerül nyerned, mint legutóbb Silverstone-ban?
Sebastian Vettel
: "Nem, de természetesen szívesen nyertem volna. Olyan hibák, mint a kerékcserém során volt, előfordulhatnak. Senkinek sem tehetek szemrehányást. Mi legalább befejeztük a versenyt, míg a McLaren nem."

A brit futam győztese, Fernando Alonso a legfőbb ellenfeled? Ha szükséges a csapattársadat visszafogják.
Sebastian Vettel
: "Nem, meg kellett védenem a helyezésemet Markkal szemben, és ez így volt rendjén. Ami a Ferrarit illeti, nemcsak őket, de a Markot és a McLaren, valamint a Mercedes versenyzőit sem szabad alábecsülni."

A szezon kezdete óta visszafogott vagy. Sikerül megfékezni a rajongók elvárásait?
Sebastian Vettel
: "A túl korai lelkesedést nekünk kell kontrollálni. Nem változtathatjuk meg a hozzáállásunkat. Minden versenyből ki kell hozni a legjobbat."

Nem félelmetes, hogy ilyen nagy előnyben vagy?
Sebastian Vettel
: "Nem fogom túlbecsülni magam a sikerek miatt, és nem hagyom, hogy a kudarcok a mélybe rántsanak. Csak magunkra összpontosítunk, és ha mindig a maximumot nyújtjuk az elegendő. Csak így megy."

Az ellenfeleid gyakran csalódottak, kétségbeesettek, és olykor az idegeik a végét járják. Mitől vagy ilyen erős és mi az oka annak, hogy egyenletes teljesítményt tudsz nyújtani?
Sebastian Vettel
: "Nem tudok róla, hogy valaki kétségbe lenne esve, sem arról, hogy valakinek az idegei felmondták volna a szolgálatot. Valójában nem foglalkozom másokkal, csak arra törekszem, hogy optimális teljesítményt nyújtsak."

Néha élvezed, hogy előnyben vagy?
Sebastian Vettel
: "Nem, majd élvezem, ha valóban sikeres leszek. Ezzel azt akarom mondani, hogy kérdezzen meg újra a Brazil Nagydíj után. Akkor kell vezetni a bajnoki tabellát."

Utoljára öt éve nyert német pilóta a Nürburgringen. Ez az a futam, amit mindenáron, akár erőszakkal is meg akarsz nyerni?
Sebastian Vettel
: "Erőszakkal semmiképpen. Jobb, ha nem szállunk el túlságosan, hiszen sok versenyzőnek nincs is hazai versenye. Persze csúcs lenne, ha sikerülne nyerni."

Mennyire érdekel, hogy jövőre ki lesz a csapattársad? Szoktál beszélgetni erről az esélyesekkel?
Sebastian Vettel
: "Amíg őszinte velem és kölcsönösen tiszteljük egymást, addig nem érdekel, hogy ki a társam. Ez a két legfontosabb dolog. Tavaly sokan tévesen ítélték a kapcsolatomat Markkal. Noha nem vagyunk a legjobb barátok, kölcsönösen tiszteljük egymást."

Mennyiben osztod a főnökeid véleményét abban, hogy jobb egy harmonikus csapat, mint a két bajnok egy helyen?
Sebastian Vettel
: "Az emberek mindig sokat beszélnek, de tény, hogy harmónia nagyon fontos. Fontos, hogy a két pilóta hajtsa egymást, hogy egyre jobban kiszélesítsük a határokat."

Már háromnegyed éve te vagy a mérce. Hogyan értékeled a fejlődésedet?
Sebastian Vettel
: "Nem a múltban és nem is a jövőben élek, hanem a jelenben, és mindig a közvetlenül az előttem álló dolgokra összpontosítok. Átlagember vagyok, aki élvezi az életet és a Formula-1-et."

Mi a taktikád? Minél előbb be akarod biztosítani a címet, vagy kevesebb kockázattal biztosan megszerezni?
Sebastian Vettel
: "Egyelőre nem gondolunk a címre, és a stratégiára sem, ugyanis még a félidő sem érkezett el. Csak Brazília számít, akkor összesítenek."

Bernie Ecclestone szerint hasonló lehet a Red Bull éra, mint korábban a Ferrari – Michael Schumacher korszak. Szerinted igaza van, vagy nem is akarsz ilyen sokáig a csapatnál maradni?
Sebastian Vettel
: "Nem szívesen beszélek magamról, ezt tegyék meg mások. Nagy megtiszteltetés, hogy ezt hallom, de nem akarom, hogy Michaelhez hasonlítsanak. Ő hét bajnoki címet nyert, amit előbb utána kell csinálni, de a bajnoki trófeát szeretném minél tovább megtartani."


 

Vettel elárulta, mi a siker titka

 

Sebastian Vettel idén szinte mindent megnyert, amit csak lehetett: a kilenc futam során hatszor diadalmaskodott, az időmérő edzések során pedig hét alkalommal szerezte meg az első rajtkockát. A Münchner Tageszeitung a siker titkáról kérdezte a címvédőt. "A sikerhez három dologra van szükség: lábakra, kezekre és fejre" – mondta a fiatal pilóta, majd részletezni kezdte, az egyes "elemeket".

"A bal lábammal nyomom a féket, a jobbal a gázt. Nagyon fontos, hogy megfelelően nyomjuk be a pedált, és ne pörögjenek ki a hátsó kerekek. Ez a rajtnál és a kigyorsításoknál is nagyon fontos. Ha kipörögnek a kerekek, akkor nemcsak lassabban tudsz kigyorsítani, de nagyon meg is terheled a hátsó gumikat. Adott esetben egy plusz kerékcserére is szükség lehet, ami döntő lehet" – mondta Vettel, akinek a kezei eleinte problémát okoztak a pilótafülkében.

"Amikor 2006-ban, első alkalommal teszteltem, úgy gondoltam, hogy túl sok gomb van a kormányon. Két héttel korábban egy vastag iratmappát kaptam, hogy tanulmányozzam a funkciókat, az autóban azonban csak a legfontosabb dolgokkal foglalkoztam: hogy fogok elindulni? Hogy fogok váltani? Majd egyre felszabadultabb lettem, és nem okozott gondot 300 kilométeres óránkénti sebességnél kapcsolni."

"Itt el is érkeztünk a harmadik dologhoz, a fejhez. A versenyeket ésszel nyerjük meg. Döntő szerepe van annak, hogy ki hogyan kezeli a stresszt vezetés közben. Van, akinek az is elegendő feladat, hogy megfelelő köridőt fusson, míg mások azt is megengedhetik maguknak, hogy nézelődjenek, vagy a gombok segítségével változtassanak valamit az autón. Fontos, hogy mennyi szabad agykapacitásunk marad vezetés közben. Vannak, akik tudják, hogy esni fog, mások csak akkor veszik észre, hogy esik, ha megjelennek az esőcseppek a sisakon" – folytatta Vettel, aki úgy véli, hogy olykor a hiba is megengedett.

"Fontos, hogy néha hibázzunk és legyenek rosszabb napjaink, hiszen ezektől erősebbek leszünk."

A bejegyzés trackback címe:

https://manocska29.blog.hu/api/trackback/id/tr173084594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása