www.kimiraikkonen.com

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Írj ha...


Ahol nincs te, ott nincs én se. "

Kimi 4ever:) kimi gif Pictures, Images and Photos

Már nem sok van..:P

Utolsó kommentek

Ő mondta...:)

»●Boldog Névnapot●«

( : Red Bull is faster than you : ))

2011.02.27. 16:56 | Andrejja | Szólj hozzá!

Ecclestone: Senki sem tudja, hogy Kimi valójában miért hagyta el a Formula-1-et

A Formula-1 vezetője, Bernie Ecclestone meg van győződve arról, hogy a 2011-es Formula-1-es szezon túlszárnyalja még az előző évadot is, ami a szakértők szerint minden idők egyik legjobbja volt. A 80 éves üzletember a Kicker magazinnak adott interjúban a versenyzők, a csapatok, valamint a Formula-1 helyzetét elemezte.

Mit vár a 2011-es szezontól?
Bernie Ecclestone
: "A tavalyi szezon nagyon jó volt, de azt hiszem, hogy az idei még jobb lesz. Nagyon erős és versenyképes pilótáink vannak. Nyolc olyan versenyző is van, akik futamokat nyerhetnek."

Ki a legesélyesebb a címre? Tavaly Sebastian Vettelre tippelt.
Bernie Ecclestone
: "Igen, azt mondtam, hogy ő a jövő bajnoka."

Hogyan jellemezné őt?
Bernie Ecclestone
: "Vettel nagyon különleges, intelligens, harcias és kemény ellenfél."

Fernando Alonso mégis azt mondta, hogy Michael Schumachert és Nico Rosberget, valamint Robert Kubicát tartja a legnagyobb ellenfelének – ez persze még Kubica balesete előtt volt. Flavio Briatore azonban négy másik versenyzőt nevezett meg: Vettelt, Webbert, Alonsót és Hamiltont. Kinek lesz igaza?
Bernie Ecclestone
: "Inkább Flavióval értek egyet."

Flavio helytelennek tartja, hogy a védence, Mark Webber csak később számolt be a csapatának az őszi válltöréséről.
Bernie Ecclestone
: "Én azonnal beszámoltam volna a csapatomnak arról, hogy mi történt.”

A Red Bull Webber segítségével nyerte meg a konstruktőri címet. Ön szerint idén hogyan alakul majd a gyártók versenye?
Bernie Ecclestone
: "A Red Bull és a Ferrari csatájára számítok. Ezt a két csapatot szemmel kell tartani, még akkor is, ha a Ferrari tavaly csak a harmadik helyet tudta megszerezni. A McLarenre is figyelni kell, hiszen előfordulhat, hogy hirtelen egy olyan autóval rukkolnak elő, amivel nagy meglepetést okoznak. Pontosan ez a bizonytalanság teszi vonzóvá ezt a sportot."

Az erős csapatok mellett, ott vannak még az erős versenyzők is.
Bernie Ecclestone
: "Igen, öt bajnokunk van, Schumacher, Alonso, Hamilton, Button és Vettel. Ez kész főnyeremény. Volt már erre példa?"

Igen, 1968-ban Jack Brabham, Graham Hill, Jim Clark, John Surtees és Denis Hulme is a mezőnyben volt, vagy 1970-ben, csak akkor Clark helyett Jackie Stewart egészítette ki a névsort.
Bernie Ecclestone
: "Valóban. Akkor 41 év óta először van újra öt bajnokunk. Ez izgalmas és drámai versenyeket ígér.”

Mit vár Michael Schumachertől? Figyelembe véve a tavalyi szereplését, Ön szerint helyes döntés volt visszatérnie?
Bernie Ecclestone
: "Ha az autója valóban olyan jó, mint mondják, akkor versenyképes lesz és a győzelmekért fog harcolni. Hogy jó ötlet volt-e a visszatérés? Michael azt tette, amit jónak látott. Ez egy bátor döntés volt."

Egy másik bajnok is visszatér, Nigel Mansell a Lotusnak dolgozik.
Bernie Ecclestone
: "Jó, hogy visszajön. Mansell egy hatalmas név. Szeretem, ha korábbi bajnokok vesznek körül.”

Kimi Räikkönen is a mezőnyben lehetne, ha nem a ralit választotta volna. Ön szerint valaha vissza fog térni?
Bernie Ecclestone
: "Nem. Senki sem tudja, hogy Kimi valójában miért hagyta el a Formula-1-et, és sokan próbálták már visszahozni. Kimi másképp döntött és valószínű, hogy kitart a döntése mellett."

Nemrég 3 milliárd dollárra becsülte a Formula-1 értékét. A 2010-es izgalmak révén változott valami ezen a téren?
Bernie Ecclestone
: "A nézőszám növekedést ért el, 187 országban összesen 527 millió ember nézte a több mint 16 ezer órás közvetítéseket.”

Ezt idén túl lehet szárnyalni?
Bernie Ecclestone
: "2010-ben is sok látványossággal szolgáltunk, de idén még többel fogunk. Nemcsak az új piacokon, hanem a klasszikus Formula-1-es országokban is jelen vagyunk. A közvetítés HD-minőségű lesz, amivel a rajongóknak kedvezünk."

A Red Bull fölénye hatalmas lesz?
 

A jerezi és a barcelonai teszteket követően több csapatról, így a Williamsről, a Mercedesről és a Renault-ról is az a hír járta, hogy üres tankos repülő körökkel kápráztatták el a rajongóikat. Az Autosprint azonban azt állítja, hogy a Red Bull ezzel ellenkező taktikával vett részt a teszteken.

Az olasz Autosprint azt mondja, hogy a Red Bull csapat világbajnoka, Sebastian Vettel a barcelonai teszt első két napján úgy érte el a legjobb időt, hogy az RB7-es versenyautója gyakorlatilag tele volt tankolva. A tény mindenesetre az, hogy a Red Bull és Vettel saját bevallása szerint nem végeztek időmérőedzés szimulációt, ez pedig igencsak baljós előjel lehet a többiek számára.

„Az új abroncsok miatt nagyon nehéz értékelni az egy körös teljesítményt, legyen szó a sajátodról, vagy akár a többiekéről” – nyilatkozta Vettel.

A Red Bullnál mindenesetre úgy tűnik, hogy nagy figyelmet szentelnek a többiek megtévesztésének. A csapat tanácsadója Helmut Marko néhány napja még úgy nyilatkozott, hogy jelenleg a Ferrari van elől, még ha az előnyük csak egy orrhossznyi is. Nem sokkal később azonban már azt nyilatkozta az osztrák Kleine Zeitungnak, hogy „problémáink vannak az abroncsokkal, de ezek a problémák kisebbek, mint a többiek gondjai.”

Egy biztos a Red Bull RB7-es az eddig teszteken egészen gyorsnak és megbízhatónak mutatkozott, az pedig, hogy ki lesz a leggyorsabb, ha máskor nem majd az Ausztrál Nagydíjon kiderül.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://manocska29.blog.hu/api/trackback/id/tr522695202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása